اجرای ۱۵ ابر پروژه خدمات شهری در شیراز

عضو شورای اسلامی شهر شیراز از اجرای ۱۵ ابر پروژه در حوزه خدمات شهری و زیست محیطی خبر داد و گفت: روند عملیات اجرایی پانزده پروژه خدمات شهری ابلاغی از کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا از سوی معاونت خدمات شهری شهرداری شیراز آغاز شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، مسعود زارعی در نشست خبری خود با خبرنگاران در تشریح پروژه‌های پانزده‌گانه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز که با حضور معاون شهردار و تعدادی از مدیران حوزه شهری برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به انتخاب شیراز به عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا در ۲۰۲۴ که از سوی مجمع شهرداران آسیایی صورت گرفت، این انتخاب افتخار بزرگی به جهت فرصت و ظرفیت‌های بسیار خوبی است که شهر شیراز دارد.

وی افزود: باید از این جایگاه حداکثر استفاده را داشته باشیم و از آن به عنوان یک ظرفیت و فرصت در کلان شهر شیراز بهره ببریم.

عضو و رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: یک هزار و ۱۱۶ عنوان برنامه در این کمیسیون به صورت مستمر در حال اجرا است که پس از ابلاغ به شهرداری اجرا می‌شود.

زارعی ادامه داد: طی سه سال گذشته پیگیری برخی از موضوعات به صورت پروژه‌ای و ویژه انجام شد که در این راستا به صورت ویژه بر پروژه‌های پانزده‌گانه کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری متمرکز شدیم و تا پایان دوره شورای ششم این پروژه‌ها را به سرانجام خواهیم رساند.

وی تاکید کرد: فعالیت‌های کمیسیون خدمات شهری ارتباط مستقیم با رفاه، آسایش، آرامش و اعتماد مردم دارد.

عضو و رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: پانزده پروژه خدمات شهری تبدیل به ویژگی کمیسیون خدمات شهری شده است و شورای اسلامی با طرح موضوعات، آن‌ها را به معاونت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز ابلاغ و این معاونت، روند اجرایی آن‌ها را آغاز کرده است.

احداث یک تصفیه‌خانه محلی در پیاده راه سلامت استاد شجریان

زارعی در ادامه سخنان خود به تشریح این پروژه‌های پانزده‌گانه پرداخت و تصریح کرد: اولین پروژه، بازچرخانی و استفاده بهینه از آب‌های خاکستری با احداث تصفیه خانه‌های محلی در باغات قصردشت است و با توجه به اینکه برای هزار هکتار از باغات قصردشت ۳۳۰ لیتر بر ثانیه کمبود آب وجود دارد، در تلاشیم احداث اولین تصفیه خانه تا پایان سال جاری انجام شود.

وی ادامه داد: هزینه اجرایی احداث تصفیه‌خانه لوکال در باغات قصردشت تاکنون بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان بوده است و در تلاشیم تا پایان دوره شورای ششم، کسری آب هزار هکتار از باغات قصردشت جبران شود تا مشکل باغداران این منطقه رفع شود.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز همچنین اضافه کرد: احداث دومین تصفیه خانه لوکال مطالعات آن صورت گرفته است و با توجه به اعتبار در نظر گرفته شده برای اجرای آن، در صدد هستیم تا علاوه بر احداث تصفیه خانه دوم، جانمایی و احداث یک تصفیه‌خانه دیگر در کنار پیاده راه سلامت استاد شجریان صورت گیرد.

بازار پروتئین؛ ظرفیت بزرگ برای شیراز در ساماندهی صنوف محله دروازه کازرون

زارعی در ادامه اظهار کرد: ساماندهی محور دروازه کازرون و انتقال صنوف پروتئینی به بازارچه پروتئین واقع در خیابان کارگر دومین پروژه از پروژه‌های پانزده‌گانه است که در این خصوص بیش از ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار برای این مجتمع هزینه شده است و ارزش روز این پروژه بیش از شش هزار میلیارد تومان است؛ از سوی دیگر برای این مجتمع بزرگ جانمایی پارک ۵۰۰ خودرو پیش بینی شده است و این مجتمع به عنوان یک ظرفیت بزرگ برای شهر شیراز در ساماندهی صنوف محله دروازه کازرون است.

وی خاطرنشان کرد: در انتقال صنوف دروازه کازرون به بازار پروتئین سه بخش ساماندهی محور دروازه کازرون در دستور کار است تا اقدامی که بیش از ۱۰ سال است بر زمین مانده و شهرداری برای آن هزینه کرده است، تعیین تکلیف شود.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: این موضوع مد نظر است تا علاوه بر تعیین تکلیف صنوف ماهی و میوه‌فروشان، وضعیت بهداشتی و اغتشاش بصری که در این محله ایجاد شده است، ابتدا ساماندهی آن‌ها به عنوان اولویت اول در دستور کار قرار گیرد؛ چرا که مسائل و مشکلات محور دروازه کازرون به عنوان یکی از معضلاتی است که کلان شهر شیراز با آن مواجه است.

زارعی افزود: طی شش ماه گذشته شهرداری شیراز برای مجتمع پروتئین بیش از هزار میلیارد تومان هزینه کرد داشته است و این موضوع مورد تاکید شهردار شیراز مبنی بر انتقال و ساماندهی صنوف دروازه کازرون به این مجتمع است.

وی ابراز امیدواری کرد: پروژه انتقال صنوف پروتئین دروازه کازرون در زمان مقرر و تا پایان سال جاری صورت گیرد.

پیش‌بینی سه سایت ساماندهی برای مشاغل مزاحم شهر شیراز

ساماندهی سایت‌های مشاغل مزاحم شهری از جمله سایت ۳۰۰ هکتاری، ۲۸ هکتاری و سایت شهید محمد منتظری سومین پروژه اجرایی بود که زارعی به آن اشاره و اظهار کرد: در سطح شهر شیراز ۲۵ شغل به عنوان مشاغل مزاحم شهری تعیین شده است که در این راستا سه سایت ساماندهی برای این مشاغل پیش بینی شده است تا برنامه ساماندهی این مشاغل در قالب یک برنامه زمان دار تدوین شود.

وی ادامه داد: ساماندهی و نظم دهی معابر شهری و تعیین تکلیف سد معبر بارفروشان و اغذیه‌فروشان چهارمین مرحله از پروژه‌های پانزده‌گانه است که در این خصوص یک آئین‌نامه تدوین شده است و تکالیف در این خصوص مشخص شده است تا برخورد با تخلفات محرز شده به چه شکل باشد و شهرداری چگونه برخورد کند.

از ایجاد یک مرکز گل و گیاه در غرب شیراز تا تعریف وظایف هشت‌گانه برای ساماندهی مراکز ضایعاتی

عضو و رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز افزود: تعیین تکلیف مرکز گل و گیاه غرب شیراز در شهرک گویم پنجمین پروژه مورد تاکید این کمیسیون است که در راستای خودکفایی در تولید گل و گیاه در جنوب کشور، اقدامات لازم انجام شود. از سوی دیگر در این مرکز تولید گل و گیاه در یک فضای ۱۶ هکتاری پیش بینی شده است که این مرکز می‌تواند به عنوان تولیدکننده گل و گیاه در جنوب کشور مد نظر باشد.

زارعی همچنین، بازبینی نحوه عملکرد بازارچه‌های شهرداری شیراز در قالب احداث بازارچه‌های جدید و انجام اقدامات زیر ساختی و به خصوص تشویقی برای تقویت موضوع مهم تفکیک از مبدا و ساماندهی ضایعاتی‌ها به عنوان ششمین و هفتمین پروژه نام برد و تصریح کرد: دستورالعمل اجرای ساماندهی ضایعاتی در صحن شورای اسلامی شهر شیراز مطرح و به تصویب رسید که در این حوزه وظایف هشت‌گانه برای شهرداری شیراز تعریف شد تا طرح ساماندهی ضایعاتی‌ها و دستورالعمل تفکیک زباله‌های تر و خشک صورت گیرد.

آغاز ساماندهی آرامستان دارالسلام؛ شناسنامه شهر شیراز

وی خاطرنشان کرد: ساماندهی و بهسازی آرامستان‌های سطح شهر شیراز با تاکید ویژه بر آرامستان تاریخی دارالسلام که به عنوان شناسنامه شیراز است، هشتمین پروژه اجرایی مد نظر است که در این خصوص موضوع انتقال آرامستان دارالرحمه به بهشت احمدی، برنامه‌ریزی لازم در دستور کار است، همچنین در خصوص اجرای این طرح به موضوع آرامستان های محله‌ای، مشاهیر و مفاخر کلان شهر شیراز اهتمام ویژه‌ای مد نظر است.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: تقویت و تثبیت جایگاه مدیریت بحران در شهرداری شیراز نهمین پروژه است که این موضوع با رویکرد طراحی، برنامه‌ریزی و اجرای مانور مشترک درون و برون شهری مبتنی بر سناریوهای بحران، ارتقای ساختارهای تشکیلاتی، طرح جامع مطالعات بحران و نوسازی و احداث کمپ‌های چند منظوره دنبال می‌شود.

زارعی اضافه کرد: آنچه که در کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز در خصوص حوزه بحران مورد توجه است، تقویت ساختار در جایگاه یک اداره کل است.

تمهیدات جدید در حوزه افزایش ایمنی شهر شیراز

وی، تقویت مؤلفه‌های ایمنی شهر را به عنوان پروژه دهم نام برد و تصریح کرد: در این حوزه مطالعات طرح جامع اطفا حریق صورت گرفت و مقرر شد که برای ایمنی سطح شهر چه اقداماتی باید انجام شود، همچنین در این پروژه خرید نردبان ۵۶ متری آتش نشانی، خرید تجهیزات حوزه ایمنی، احداث ایستگاه‌های جدید آتش نشانی، خرید پهپاد آتش‌نشان و ایمن‌سازی بازارهای تاریخی شهر شیراز در دستور کار است.

این عضو شورای اسلامی شهر شیراز خاطرنشان کرد: پروژه یازدهم، افزایش سرانه احداث سرویس‌های بهداشتی در معابر عمومی با رویکرد مطالعات جانمایی، طراحی، احداث، نگهداری و همچنین احداث سرویس‌های بهداشتی در سطح مناطق یازده‌گانه شهر شیراز است که به دنبال آن سهولت دسترسی برای عموم شهروندان و به ویژه افراد توان خواه به این مکان‌ها ایجاد شود.

از افزایش سرانه فضای سبز تا ارتقا حوزه زیر ساختی سامانه ۱۳۷ شهرداری شیراز

زارعی همچنین، افزایش سرانه فضای سبز شهری و تقویت جایگاه زیباسازی در شهرداری شیراز با هدف ممیزی فضای سبز، هوشمندسازی نظارت بر فضای سبز، توسعه فضای سبز ارتفاعات پیرامونی و شهری و بازبینی طرح جامع و تفصیلی فضای سبز، نوسازی و تجهیز ناوگان خدمات موتوری شهرداری با رویکرد خرید تجهیزات ناوگان موتوری، تعمیر و نگهداری تجهیزات موتوری، ارتقا ساختار تشکیلاتی اداره موتوری خدمات شهری به سازمان، و مناسب سازی معابر با هدف تکریم جانبازان، معلولین و توان خواهان با هدف بهسازی معابر و پیاده روهای سطح شهر شیراز، ارتقای سطح خدمات فرهنگسرای معلولین، پارک موضوعی جوان و آسیب دیدگان اجتماعی به عنوان پروژه‌های دوازده، سیزده و چهاردهم نام برد.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز تصریح کرد: پروژه پانزدهم سامانه ۱۳۷ است و با توجه به اینکه اعتماد عمومی به این حوزه بسیار حائز اهمیت است، لذا در حوزه زیرساختی و بازخورد از این سامانه باید مباحث مد نظر باشد. چرا که روزانه تعداد تماس‌های مردمی با این سامانه ۷۰۰ تماس است و اغلب درخواست‌های شهروندان شهر شیراز مرتبط با حوزه خدمات شهری است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به انتخاب کلان شهر شیراز به عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا، اقدامات هفتگی انجام می‌شود، همچنین در سال جاری یک کنگره آسیایی برگزار می‌شود که خروجی آن سه سند برای کلان شهر شیراز در بر خواهد داشت.

به گزارش ایمنا، معضلات رودخانه چنار راهدار، آلایندگی‌های مربوط به معادن شن و ماسه شمال غرب شیراز، نصب و ساماندهی تابلوهای آلودگی هوا و در حوزه سلامت به ویژه برخورد با مسببین و عوامل آبیاری مزارع کشاورزی با پساب فاضلاب، واگذاری فرهنگسراهای شیراز به گروه‌های متخصص از دیگر موضوعات مورد اشاره عضو و رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز در این نشست بود.

کد خبر 758882

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۲:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    3 0
    سلام لطفا جاده‌ی کیان آباد که فقط ۳کیلومتر هست و دو سال ونیم هست که دارید زیرسازی میکنید راآسفالت کنید.برای پروژه پیشکشتون
  • IR ۱۵:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    1 0
    خدا قوت ،عمرتان با عزت
  • IR ۱۵:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    1 0
    واقعا دست مریزاد
  • علیرصا IR ۱۷:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۲
    1 0
    باسلام بنده بعنوان یک شهرداروفرماندارسابق درباره پیشنهادمیکنم شورای محترم وشهرداران محترم خصوصاشیراز یک سفر کاری وبررسی طرحهای موفقیت آمیزوبسیاربزرگ به شهرقدس قم داشته باشند ویقینا باعث نگرش مثبت تری خواهدگردید.البته حقیرقصدم فقط آبادی فارس است وخدایی حتماپیگیری شود خصوصاعمران وفضای سبز تونل وروگذروزیرگذرهای جدیدسپاسگزارم
  • شهروند IR ۲۲:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۴
    1 0
    لطفا به داد جاده میانرود به کیان آباد و شاپور جان برسید،،، بخدا این مردم ضعیف ساکن در حاشیه شیراز هم حق دارند، انسان هستند.