صالح احمدی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در کردستان اظهار کرد: توسعه کاشت گیاهان دارویی یکی از سیاستهای سازمان جهاد کشاورزی بوده و این سازمان در چند سال اخیر به آن توجه ویژهای کرده است.
وی افزود: ۸۷ درصد از اراضی استان دیم است که با توجه به وجود این ظرفیت در استان، در حوزه کشت گیاهان دارویی دیمی، متناوب با محصولات زراعی در سال گذشته به طور جدی کار شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان خاطرنشان کرد: علاوه بر حوزه دیم، در حوزه آبی نیز توسعه کشت گل محمدی، موسیر و زعفران مورد توجه جدی قرار گرفته و این گیاهان از مهمترین تولیدات استان بوده است.
احمدی با بیان اینکه امسال ۹۰۸ هکتار از اراضی استان تحت کشت محصولات دیم قرار گرفته است، گفت: گیاهان دارویی از جمله سیاه دانه، گشنیز، بالنگوی شهری، زیره سبز و زیره سیاه به طور عمده و حتی خود موسیر نیز علاوه بر کشت در اراضی آبی، در اراضی دیم هم کاشت میشود.
وی تصریح کرد: با توجه به استعداد استان کردستان و علاقهمندی کشاورزان به توسعه گیاهان دارویی به عنوان منبع درآمد و اشتغال، توسعه این گیاهان دارویی در سیاستهای سازمان جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: یکی از مسائلی که امسال در دستور کار قرار گرفته، کشت کنگر در زمینهای زراعی است، چون کنگری را که در اراضی ملی تولید میشود نباید برداشت کرد، به همین دلیل دست درازی به عرصه منابع طبیعی نیز کمتر میشود.
هدفگذاری صادرات کنگر به اقلیم کردستان عراق
احمدی با بیان اینکه صادرات کنگر ممنوع بوده و یا در مقدار بسیار کمی انجام شده است، اضافه کرد: با توجه به علاقهمندی که به گیاه کنگر در اقلیم کردستان عراق وجود دارد، برای تأمین این مهم، بحث توسعه زراعت کنگر در اراضی زراعی استان را مورد توجه قرار دادهایم که این کار نیاز به برنامهریزی و رایزنی برای تهیه بذر دارد که با همکاری اداره منابع طبیعی انجام میشود.
وی افزود: اگر این مسئله تحقق یابد، کنگر یکی از مباحث توسعه گیاهان دارویی برای صادرات است که قبلاً صادرات آن وجود نداشته، یا بسیار کم و یا به صورت قاچاق بوده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان در مورد بحث قاچاق گیاهان دارویی گفت: قبلاً بعضی از تجار و یا حتی از شهرهایی در استانهای همجوار، نسبت به جمعآوری کنگر در عرصههای منابع طبیعی اقدام کرده و قاچاق کنگر وجود داشته است که برای رفع این مشکل با هماهنگی با آقای حسین زینلی، مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی، استان کردستان به صورت پایلوت به عنوان پروژه ملی در بحث توسعه زراعت کنگر در اراضی کشاورزی برنامهریزی شده و بذر آن در حال تأمین است که امیدواریم از فصل پاییز امسال و بهار سال آتی نسبت به کشت و زراعت آن بتوانیم اقدام کنیم.
احمدی، توسعه کاشت و فرآوری گل محمدی را یکی دیگر از اقدامات در دستور کار استان برشمرد و اضافه کرد: برنامهریزی و احداث کارگاههای عرقگیری و تولید گلاب در زمینه گل محمدی، یکی از مهمترین سیاستها و برنامههای ما است که در حال حاضر ۵۰ درصد از هزینه تولید نهال گل محمدی را جهاد کشاورزی تقبل کرده است.
اتصال واحدهای تولید گیاهان دارویی به بازار کار
وی ادامه داد: گیاهان دارویی، گیاهانی هستند که زود فاسد میشوند و ماده مؤثر آنها از بین رفته و خاصیت خود را از دست میدهند به همین دلیل، مناسب انبارداری نیستند که یکی از مهمترین دغدغههای ما این است که تولید کنندهها را به کارخانجات و شرکتهای فرآوری گیاهان دارویی متصل کنیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان خاطرنشان کرد: یکی از برنامهریزیهای ما توسعه کشاورزی قراردادی است به این معنی که کشاورز آگاه باشد محصولی که کشت کرده، شرکت یا کارخانهای خواهان آن است و میتواند آن را به فروش برساند که این مسئله باعث شده افزایش گونههای کشت شده مدنظر نباشد بلکه گونهای کشت شود که فروش آن برای کشاورزان آسان و سوددهی بیشتری در بر داشته و بازاریابی مطلوب و راضی کنندهای نیز برای آنها به همراه داشته باشد.
نظر شما