به گزارش خبرگزاری ایمنا، حجتالاسلام مجتبی ذوالنوری ضمن اشاره به موضوع رقابتها جهت احراز کرسی ریاست مجلس اظهار کرد: از قبل شخصیتهای کشوری، انقلابی، موکلان و نمایندگانی از مجلس از من خواسته بودند که به این رقابتها ورود کنم، اما پس از شهادت آیتالله رئیسی و حادثهای که اتفاق افتاد، عزم من جزمتر و قاطعتر شد و انشاءالله برای رقابت برای ریاست مجلس ورود میکنم.
برای ریاست مجلس اهداف متعددی را دنبال میکنم
وی با بیان اینکه «برای ریاست مجلس اهداف متعددی را دنبال میکنم»، افزود: نخستین هدف من افزایش کارآمدی مجلس است؛ به لطف خدا مجالس گذشته ما موفق عمل کردند و کارهای خوبی کردند و مجلس یازدهم وصف و صفت انقلابی بودن را از مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) به عنوان مدال افتخار گرفت؛ همه اینها سر جای خودش است اما سوال این است که آیا مجالس ما نمیتوانند کارآمدتر باشند؟ بهطور قطع میتوانند و هدف من از ورود به این عرصه افزایش کارآمدی مجلس است.
آئیننامه داخلی مجلس باید بهجای رئیسمحوری، نمایندهمحور شود
منتخب مردم قم در مجلس دوازدهم تاکید کرد: برای افزایش کارآمدی مجلس، در ابتدا مجلس باید نمایندهمحور شود؛ در سالیان گذشته تغییراتی در آئیننامه داخلی مجلس اتفاق افتاده که قدرت و اختیار نمایندگان و صحن به رئیسمجلس انتقال پیدا کرده و اکنون مجلس رئیسمحور است نه نمایندهمحور یا صحنمحور؛ بنابراین این اختیار و قدرت باید به نمایندگان و صحن مجلس بازگردد و آئیننامه داخلی مجلس حتماً باید بهطور جدی اصلاح شود.
مجلس باید برای دولت ریلگذاری درست انجام دهد
ذوالنوری دومین هدف خود از اعلام کاندیداتوری برای ریاست مجلس دوازدهم را همافزایی میان مجلس و قوای دیگر از جمله دولت عنوان کرد و گفت: اگر نگاه رئیس و نماینده مجلس تعاملی نباشد و گروکشی، رقابت، لجبازی، رو کم کردن و مچگیری و یقهگیری باشد، در کشور مشکلی حل نمیشود؛ ما باید ورود کنیم و همافزا باشیم؛ مجلس باید برای دولت ریلگذاری درست انجام دهد؛ اگر دولت در مسیر و ریل درست حرکت کرد، او را تشویق کند، اگر دولت در حرکت ضعیف و سست است او را کمک کند و هُل دهد و اگر موانعی روی ریل وجود دارد که نمیگذارد دولت حرکت کند، مجلس رفع موانع کند و اگر دولت ناخواسته از ریل خارج شد، مجلس کمک کند دولت را به ریل بازگرداند، همچنین چنانچه دولت بهعمد از ریل خارج شده است و برنمیگردد، مجلس اختیارات و ابزارهای نظارتی نظیر طرح سوال، استیضاح و تحقیق و تفحص دارد و میتواند وزیر و حتی رئیسجمهور را استیضاح کند؛ مجلس باید از توانش استفاده کند تا دولت را به ریل بازگرداند تا با همافزایی تمام قوا مشکلات مردم حل شود.
مجلس باید به پروژههای مهم و اَبَرمشکلات کشور بپردازد
وی بیان کرد: هدف سوم من برای کاندیداتوری انتخابات ریاست مجلس دوازدهم این است که مجلس در ریلگذاری خود به پروژههای مهم و اَبَرمشکلات کشور بپردازد؛ امروز میدانیم که مشکل خودرو بهعنوان یک عقده ملی تبدیل شده و تأثیر آن را نیز میبینیم که چه وضعیت بدی برای ما درست کرده است؛ مردم خودروی گران را میخرند، بالاترین تلفات جادهای را میدهیم، به دلیل سیستم غیراستاندارد و غیر پیشرفته احتراق خودروهایمان، بیشترین سوخت را مصرف میکنیم و ارزمان را باید برای واردات بنزین بدهیم یا اینکه نفتمان را بسوزانیم، باید بیماریهایی را که بر اثر آلودگی هوا به دلیل سوختهای ما ایجاد میکند، بپذیریم و هزینه درمان بپردازیم، در تصادفات، مواد اولیه و نیروی کار ما از بین میرود و خانوادههای آنها باید تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار بگیرند. ما همه معضلات را داریم؛ آیا نمیشود بدون منشأ ارز داخلی مشکلات خودروی کشور را حل کرد؟ میشود حل کرد.
کاندیدای ریاست مجلس دوازدهم ادامه داد: امروز هزینه مسکن یک رقم سنگین در سبد هزینه خانوادهها است؛ آیا واقعاً نمیشود مشکل مسکن را با مولدسازی این همه زمین لمیزرع که امیدی برای استفاده کشاورزی از آنها وجود ندارد و واگذار کردن آنها به مردم و ساختوساز حل کرد؟ امروز حداقل ۵۰ درصد از عوامل هزینه سنگین در مسکن زمین است؛ آیا نمیشود این مشکل را با مولدسازی این همه زمین بدون اینکه هزینهای برای دولت داشته باشد حل کرد؟ اینها شدنی است.
مشکل اعتماد عمومی زمانی حل میشود که قدرت به مجلس و نمایندگان برگردد
ذوالنوری با طرح این پرسش که آیا نمیشود مجلس قانونی را وضع کند که جلوی رشوه، فساد و ویژهخواری و رانت را بگیرد؟ تاکید کرد: مردم ما از اول انقلاب تاکنون هیچگاه از کمبود و نبود گله نداشتند بلکه از فساد و تبعیض گله داشتند. آیا نمیشود با ورود مجلس و وضع قوانینی که راه فرار نداشته باشد و جلوی فساد دانهدرشتها را گرفت و مشکل مردم و اعتماد عمومی را حل کند؟ مجلس میتواند این مشکل را حل کند اما در زمانی که واقعاً قدرت به مجلس و نمایندگان برگردد و مجلس در جایگاه اصلی خود قرار بگیرد.
مجلس باید آییننامهمحور حرکت کند
وی عنوان کرد: امروز ممکن است گاهی شاهد باشیم که با انتقال اختیارات نمایندگان به رئیسمجلس، او در جلساتی از جنس قانونگذاری تصمیماتی بگیرد که در زندگی مردم اثر دارد؛ باید این موارد را اصلاح کنیم و در مواردی که حتی تصمیمات قانونگذاری است، رئیسمجلس حتماً باید با نظر صحن و نمایندگان تصمیمگیری کند و نمیتواند فردی تصمیمگیری کند. حتماً باید اجرای آئیننامه داخلی مجلس را جدی بگیریم؛ مجلس باید قانونمدار باشد و نمیشود مجلسی که قانونگذار و قوه مقننه است خودش با نقض قانون، قانونگذاری کند، بنابراین مجلس باید آئیننامهمحور حرکت کند.
منتخب مردم قم در مجلس دوازدهم تصریح کرد: بهیقین اگر مجلس در مسیر درست خود حرکت کند، میتواند در حل اَبَرمشکلات کشور نقش اصلی و زیرساختی ایفا کند که نمایندگان مجلس پس از چهار سال کارنامهای قابل دفاع و امیدوارکننده برای موکلین خود داشته باشند؛ انشاءالله در انتخابات بعدی مجلس شورای اسلامی مردم با رغبت بیشتر، میل و امید و انگیزه، با حضور خیرهکنندهتری نمایندگان خود را انتخاب کنند.
ذوالنوری همچنین درباره پیشبینیاش از کاندیداهای ریاست مجلس دوازدهم گفت: فکر نمیکنم برای کرسی ریاست مجلس بیشتر از ۳ یا ۴ نفر کاندیدا شوند، چراکه سمتی نیست که همچون نایبرئیسی، ریاست کمیسیون یا دبیری هیئترئیسه افراد زیادی برای آن کاندیدا شوند. افراد برای کاندیداتوری این کرسی، پس از یک ارزیابی رأی، ورود میکنند و در ادوار پیش نیز روند همینگونه بوده است.
نظر شما