به گزارش خبرگزاری ایمنا، احمدرضا صادقی اظهار کرد: در روزهای اخیر خروجی سد زایندهرود بصورت تدریجی کاهش یافته است و فردا یکشنبه نیز آخرین مرحله از تخصیص آب برای بخشهایی از نواحی شرقی اصفهان را خواهیم داشت، به این معنا که از فردا رودخانه زایندهرود در کلانشهر اصفهان و نواحی شرقی آن رو به خشکی خواهد رفت.
وی ادامه داد: تا چند روز آینده تخصیص آب تا سد «نکوآباد» در شهرستان مبارکه برای آبیاری باغهای برخی از نواحی غربی استان ادامه دارد.
رودخانه زایندهرود از بیستم آبان سال قبل بهمنظور انجام کشت پاییزه کشاورزان استان و آبیاری دوره اول مزارع بازگشایی شده بود و جریان آن پس از تخصیص آب به زمینهای کشاورزی دوباره قطع شد.
خروجی سد، سوم فروردین امسال برای نوبت دوم آبیاری مزارع افزایش یافت و آب در زایندهرود جاری شد اما پس از اتمام دوره آبیاری، این رودخانه بازهم رنگ خشکی به خود دید.
در نوبت سوم آبیاری، ۲۸ فروردین امسال خروجی سد افزایش یافت و آب در بخشهای خشک زایندهرود و کلانشهر اصفهان جریان یافت.
زایندهرود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهههای اخیر بدلیل برداشتهای بیرویه در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگیها به یک رودخانه با جریان دورهای تبدیل و در پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.
سد زایندهرود بعنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تأمینکننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران با ظرفیت افزون بر ۱.۲ میلیارد مترمکعب در سال ۱۳۴۹ بهرهبرداری شد.
این سد قوسی شکل در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.
منبع: ایرنا
نظر شما