به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، سید امیر سامع امروز _پنجشنبه بیستوهفتم اردیبهشت_ در دومین روز از در هفتاد و یکمین اجلاس مجمع مشورتی رؤسای شوراهای اسلامی شهرهای مرکز استان که به میزبانی شهر مقدس قم در ساختمان شهرداری مرکز برگزار شد، اظهار کرد: کمیسیون تخصصی سلامت، محیط زیست و خدمات شهری مجمع مشورتی رؤسای شوراهای اسلامی شهرهای مرکز استان کشور به نتایج متعددی در حوزه پیگیری امور محیط زیست و هوشمندسازی شهری در مجمع مشورتی شهر قم دست پیدا کرده است.
وی افزود: یکی از پیشنهاد کمیسیون محیط زیست مجمع مشورتی، تدوین تفاهمنامه شورای عالی استانها با رئیس سازمان محیط زیست کشور است که در آن به مواردی مانند فرهنگسازی و آموزش اشاره شده است.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه مردمیسازی محیط زیست از موضوعات مهمی است که در این تفاهمنامه به آن اشاره شده است، گفت: مسئله آلودگی هوا که امروز در برخی شهرها به حالت اضطرار رسیده، از دیگر موضوعاتی بود که مورد توجه قرار گرفت.
سامع خاطرنشان کرد: در کمیسیون تخصصی به این جمعبندی رسیدیم که موارد عملیاتی که در قانون هوای پاک به آن اشاره شده و از وظایف محیط زیست و مدیریت شهری است، باید هر چه زودتر به مرحله عمل برسد.
وی با اشاره به اینکه مردمیسازی محیط زیست نیاز به مدل و برنامه کاری دارد، گفت: قرار شد مدلی برای افزایش مشارکت مردم تدوین شده و ساختار اجرایی برای این کار تعریف کنیم.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: در اصفهان، شورای هماهنگی محیط زیست با حضور رؤسای کمیسیونهای شورای شهر، شهردار و مدیرکل محیط زیست تشکیل شده و در هر جلسه مدیر دستگاه مربوط دعوت میشود؛ پیشنهاد این است که یک ساختار اجرایی مشابه در شهرهای دیگر نیز ایجاد شود.
سامع ادامه داد: استفاده از ظرفیت شوراهای اسلامی شهرها برای حفاظت از محیط زیست از دیگر مسائلی بود که مطرح شد چرا که بر اساس ماده ۸۰ قانون وظایف و تشکیلات شوراها، این نهاد میتواند از دستگاههای اجرایی برنامه عملیاتی بگیرد.
وی افزود: باید دنبال این باشیم تا هر طرحی که میخواهد در مراکز استان و یا دیگر شهرها اجرا شود، پیوست محیط زیستی داشته باشد و این موضوع در شورای برنامهریزی استان و کمیسیون ماده پنج قابلیت پیگیری دارد.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: برنامههایی که دستگاهها ارائه میکنند حتماً باید شاخص و اهداف کمی داشته باشند تا در زمان تصویب، تفریغ و یا اصلاح بودجهها به دنبال تحقق اهداف کمی مندرج در برنامهها باشیم.
سامع به مطرح شدن مسئله هوشمندسازی در خدمات شهری در این کمیسیون اشاره کرد و گفت: هوشمندسازی در حوزه فرآیندها، فکر و اندیشه، استفاده از حکمت در مدیریت شهری و استفاده از افکار و ایدههای نو است و اتوماتیک کردن فرآیندها لایه آخر هوشمندسازی است.
وی ادامه داد: تسریع در انجام کار، ایجاد شفافیت، کاهش هزینه، عدالت و همگونی در ارائه خدمات از جمله اهداف مهم در هوشمندسازی خدمات شهرداریها است.
نظر شما