سعیدمحسن صفویفر در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به موزه شهرداری اصفهان اظهار کرد: در پروژه موزه تاریخی شهرداری اصفهان مسئولیت نوشتن سناریو و شکل دادن به گفتمان روایی را بر عهده دارم، دال مرکزی این گفتمان روایی «حافظه شهری» است که خود از سه بخش تشکیل شده است.
وی افزود: موزه تاریخ شهرداری اصفهان، موزهای است شهری، تاریخی، چندرسانهای و روایت محور مهمترین مأموریت این موزه به صدا درآوردن حافظهی شهری از طریق بازیابی و بازخوانی اسناد و مدارک موجود در بایگانی شهرداری اصفهان، روایت شهروندان و حافظه کالبدی شهر است. موزه تاریخ شهرداری اصفهان نه بهانهای برای ستایش گذشته که نقطهی عزیمتی است به سوی آیندهی شهری اصفهان سناریوی موزه تاریخ شهرداری اصفهان در یک بازه زمانی مشخص روایت میشود و دارای ۱۵ صحنه اصلی است از زمان تأسیس انجمن بلدیه تا جنگ جهانی دوم و ساخت کاخ شهرداری اصفهان است. تمام این موارد در نمایشگاه دائمی موزه ارائه خواهد شد.
پژوهشگر و مستندساز با بیان اینکه در کنار بخش دائمی موزه نمایشگاههای موقتی وجود دارد که رویداد محور است و سر فصلهایی را در رابطه با حافظه شهری برای آنها در نظر گرفتهایم؛ در گفتمان روایی موزه توجه ویژهای به فضا و مکان موزه داشتهایم؛ فضای مشرف به خیابان چهارباغ و حافظهای که از باغ زرشک در اختیار داریم در گفتمان روایی موزه به صورت فعال حضور دارد و در واقع فضا و مکان را به عنوان یک مؤلفه اصلی برای این گفتمان در نظر گرفتهایم.
صفویفر خاطر نشان کرد: شورای راهبردی موزه شهرداری به منظور ضمانت اجرایی آن شکل گرفت و از همان ابتدای کار با هدف اجرای این گفتمان روایی در آن حضور داشتم، از سوی دیگر مسائل را فرایند محور مدنظر قرار دادیم و گام به گام جلو رفتیم تا بتوانیم هر کدام از شاخصهها را به خوبی برای عوامل اجرایی تعریف کنیم.
وی با بیان اینکه تاکنون موزه روایت محور در اصفهان نداشتهایم و به همین دلیل پیچیدگی و نو بودن فعالیت ما سبب میشود چالشهایی را پیشرو داشته باشیم، تصریح کرد: مدام درباره اهمیت روایت و استفاده از اسنادهای بایگانی شهرداری و گفتوگو برای مدیران مربوطه توضیحات تکمیلی را ارائه دادهام.
پژوهشگر و مستندساز ادامه داد: در حال حاضر شهرداری اصفهان فضایی را فراهم کرده است تا عموم مردم با شهرداری وارد گفتوگو شوند،
وی ادامه داد: در اولین رویداد بحث نشستهای تخصصی را با موضوع حافظه و شهر تعریف کردیم تا مؤلفههای اصلی مورد گفتوگو قرار گیرد، اما تمام این موارد نمیتواند ضمانت اجرایی داشته باشد و رسانهها باید برای تحقق این اهداف تلاش کنند، در واقع سهم رسانه برای تبیین مولفهها و گفتمان روایی که موزه در پیش گرفته، پر رنگ است.
صفویفر اضافه کرد: در گفتمان روایی، حافظه شهری در اولویت قرار دارد و قصد داریم این حافظه را در موزه شهرداری اصفهان به صدا در آوریم تا اسنادی که در بایگانی موجود است، مورد استفاده قرار گیرد.
وی اظهار کرد: شهروندان بر اساس موضوعات ششگانه همچون بخش اصفهان و انرژی: بررسی تأثیر روشهای تولید و مصرف انرژی در شهرسازی و مدیریت شهری، بخش اصفهان و آب: بررسی نحوهی مدیریت منابع آب در شهرها و تأثیر آن بر شهرسازی و مدیریت شهری و جایگاه رودخانهی زایندهرود در حیات شهری اصفهان، بخش اصفهان و شهروندی: بررسی نحوه مشارکت شهروندان در مدیریت شهری و نقش آن در بهبود کیفیت زندگی شهروندان، بخش اصفهان و حملونقل: بررسی تأثیر روشهای حملونقل بر ترافیک و آلودگی هوا در شهرها، بخش اصفهان و ساختوساز: بررسی نحوه ساختوساز در شهرها و نقش آن در ایجاد محیطی پایدار و بهتر برای زندگی در شهر اصفهان، بخش اصفهان و تجربه: بررسی نحوهی تجربه شهری و تأثیر آن بر رفاه شهروندان و توسعهی شهری، بخش اصفهان و طراحی: بررسی نقش طراحی و آثار هنری در توسعه و بهبود شهر اصفهان، بخش اصفهان و محیطزیست: بررسی نحوهی حفظ محیطزیست و اهمیت آن در شهر اصفهان، نمایشگاههای دورهای: برگزاری نمایشگاههای دورهای برای کودکان و نوجوانان و کلاسها و کارگاههای آموزشی برای دانشجویان و مدیران شهرداری در نمایشگاههای رویداد محور مطرح شده است و میتوانند نقش فعالی ایفا کنند، از اینرو برای شهروندانی که در پیشبرد روایت موزه در بخش روایتگری شهروندان فعال باشند، عنوان «هم داستان» را در نظر گرفتهایم.
پژوهشگر و مستندساز گفت: آرشیو اسناد شهرداری اصفهان عکسها و نقشههایی که از زمان تأسیس بلدیه تا امروز وجود دارد همچنین فعالیتهای فرهنگی شهرداری همچون جشنواره کودک و نوجوان و یا تقدیرهایی که از سوی شهردار یا شهرداری وجود داشته است، بسیار حائز اهمیت هستند و در بسیاری از موارد به عنوان فعالیتهای کلان فرهنگی در سطح کشور شناخته میشوند.
نظر شما