به گزارش خبرگزاری ایمنا، جشنواره سراسری تئاتر بچههای مسجد که در گام پانزدهم خود از هجدهم تا بیستویکم اردیبهشت به میزبانی بافق یزد با حضور ۱۴ گروه نمایشی از سراسر کشور برگزار شد، اختتامیه خود را مهمان امامزاده عبدالله (ع) بود.
کورش زارعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در آغاز این مراسم با شادباش آغاز دهه کرامت و میلاد حضرت فاطمه معصومه (س) و تقدیر از مردم و مسئولان شهر بافق یزد برای برگزاری پانزدهمین جشنواره تئاتر مردمی بچههای مسجد اظهار کرد: جشنواره امسال حاصل چشماندازی ۹ ساله است که در این دوره وارد چهارمین سال خود شد، برگزاری این جشنواره و رویداد محرابیان یک و دو نشان داد که این چشمانداز بر اساس برنامهریزی پیش رفته است.
وی افزود: تئاتر مردمی بچههای مسجد به رشد و نمو آینده تئاتر کشور ختم میشود که امید است روزی شرکتکنندگان این جشنواره و رویدادهای مرتبط با آن در عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون کشور را به دست بگیرند.
تقدیر از هنرمند شهید حسین ملائیان
در ادامه اختتامیه پانزدهمین جشنواره تئاتر مردمی بچههای مسجد از خانواده شهید هنرمند حسین ملائیان با حضور همسر شهید، فرزند وی و محمدمهدی دادمان، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی تقدیر شد؛ شهید حسین ملائیان از هنرمندان و بازیگران شهرستان بافق است که در جبهههای جنگ نیز برای رزمندگان فعالیت هنری و تئاتری داشت.
نقالی مرشد محسن میرزاعلی به مناسبت روز دختر
نقالی و پردهخوانی مرشد میرزاعلی با ذکر یاعلی (ع) بخش بعدی این مراسم بود؛ مرشد میرزاعلی در این نقل خود به اهمیت مسجد با روایتی از شخصیت و زندگانی حضرت علی (ع) پرداخت و بر نقش مهم تئاتر بچههای مسجد تاکید کرد.
مرشد میرزاعلی اجرای خود را با ذکر «یا اباصالح مددی مولا» و همنوایی مردم بافق حاضر در امامزاده عبدالله (ع) به پایان رساند.
جریان تئاتر بچههای مسجد کیمیاگری میکند
محمدمهدی دادمان، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی در بخش بعدی این مراسم با تبریک میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر و تقدیر از برگزارکنندگان این رویداد و همکاری و حمایتهای مردمی و مسئولان شهر بافق یزد اظهار کرد: همت و اراده بچههایِ «بچههای مسجد» را باید ستایش کنیم؛ ابتدای مسئولیت ما در حوزه هنری جریان تئاتر بچههای مسجد به دلیل شیوع کرونا دچار اختلال شده بود، اما بسیار از توفیقات آن شنیده بودیم. با این حال پای کار ایستادیم و با عزمی راسخ بار دیگر آن را به جریان انداختیم.
وی افزود: جریان «بچههای مسجد» چشمه جوشان هنر انقلاب بوده و سالها برای هنر انقلاب اسلامی انسان، هنر و ایده خلق کرده است. مسئولان مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری برای این رویداد که چهارمین سال چشمانداز ۹ ساله آن است تلاش بسیاری داشتند که باید از آنها قدردانی شود.
وی افزود: همه معتقدند که با برپایی پانزدهمین جشنواره تئاتر بچههای مسجد، بار دیگر جریان بچههای مسجد زنده شده است و روحیه مسجدی فعال شده است.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی در پایان با بیان اینکه جریان بچههای مسجد هم در کشف و استعدادپروری و هم در تولید اثر و محتوای آن میتواند کیمیاگری کند، ادامه داد: باید از زحمات همه تشکر کنیم نه برای این چند روز، بلکه برای چهار سال گذشته و تمام سالهایی که برای رفیع ماندن بچههای مسجد تلاش کردهاند.
تقدیر از مسئولان اجرایی جشنواره
در ادامه این مراسم با حضور حجتالاسلام صادقی، مدیر اوقاف یزد، از متولی امامزاده عبدالله (ع)، احسان قائدی، مدیر هنری جشنواره و رئیس حوزه هنری چهارمحالوبختیاری، روحالله کوشامقدم مدیر اجرایی جشنواره تقدیر شد.
در بخش بعدی اختتامیه پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بچههای مسجد بیانیه هیئت داوران توسط الهام چرخنده به نمایندگی از هیئت داوران با تاکید بر «خانه هنرم، مسجدم» قرائت شد.
تقدیر از ۲ پیشکسوت تئاتر بچههای مسجد
پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بچههای مسجد در حالی در امامزاده عبدالله (ع) بافق یزد برگزار شد که از محمدرضا آزاد و سیدحسین فدایی حسین بهدلیل سالها تلاش این دو هنرمند در عرصه تئاتر بچههای مسجد تقدیر شد.
معرفی برگزیدگان پانزدهمین جشنواره تئاتر بچههای مسجد
در ادامه نفرات برتر در بخشهای مختلف این جشنواره به شرح زیر معرفی شدند:
بازیگری زن:
در بخش بازیگری زن زهرا احمدی سفیددشتی و مبینا معصومی سفیددشتی از شهر بروجن استان چهارمحالوبختیاری برای بازی در نمایش گیلدا، صدیقه رضایی از شهر قم استان قم برای بازی در نمایش راز، محیا جهانگیری و هستی امانی از شهر کرج استان البرز برای بازی در نمایش زنان مقاوم، رقیه عباسی و فاطمه دیدار از شهر کاشان استان اصفهان برای بازی در نمایش خسوف عشق، نسیم سلطانینسب از شهر فارسان استان چهارمحالوبختیاری برای بازی در نمایش لیلا تقدیر شدند و جایزه نقدی دریافت کردند.
بازیگری مرد:
در بخش بازیگری مرد نیز امیرعلی حسنزاده و نوید حاجعبدالهی از شهر بافق استان یزد برای بازی در نمایش حسن و سیب سرخ، ابوالفضل میرزایی از شهر قم استان قم برای بازی در نمایش مرد شامی، یاسر خالقی و افضل خرمی از شهر لنده استان کهگیلویه و بویراحمد برای بازی در نمایش ۱۹۴۸، داوود رمضانزاده و احمد شنبهنیا از شهر میناب استان هرمزگان برای بازی در نمایش (به افق محل) تقدیر شدند و جایزه نقدی دریافت کردند.
نمایشنامهنویسی:
پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بچههای مسجد در بخش نمایشنامهنویسی سه برگزیده داشت که احسان فلاحیان از مسجد امام حسین (ع) شهر کرج استان البرز برای نمایش ایران با دریافت دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به عنوان نفر اول معرفی شد.
داوود رمضانزاده از مسجد سجادیه شهر میناب استان هرمزگان برای نمایش به افق محل و یاسر خالقی از مسجد قمر بنیهاشم شهر لنده استان کهگیلویه و بویراحمد برای نمایش ۱۹۴۸ نیز به ترتیب با دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی نفرات دوم و سوم این بخش را به خود اختصاص دادند.
طراحی هنری:
بهترین طراحی هنری پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بچههای مسجد با اهدای دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به نمایش پیراهن مشکی به کارگردانی رضا خروجیان از مسجد منتظرون شهر ارومیه استان آذربایجان غربی رسید.
از نمایش «خسوف عشق» به کارگردانی امالبنین حیدری ویدوجی از مسجد قائم آل محمد شهر کاشان استان اصفهان نیز در این بخش با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیر شد.
کارگردانی:
جایزه بهترین کارگردانی پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بچههای مسجد با اهدای دیپلم افتخار، تندیس و جایزه نقدی به شایان فلاحیان از مسجد امام حسین (ع) شهر کرج استان البرز برای نمایش (ایران) رسید.
همچنین رتبه دوم این بخش با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی به صورت مشترک به نمایش حسن و سیب سرخ به کارگردانی محمدجواد تقیزاده بافقی از مسجد جوادالائمه شهر بافق استان یزد و نمایش زنان مقاوم به کارگردانی مرضیه ذاکری از مسجد صاحبالزمان (عج) شهر کرج استان البرز رسید.
داوود رمضانزاده از مسجد سجادیه شهر میناب استان هرمزگان نیز با دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی برای نمایش به افق محل به مقام سوم بخش کارگردانی پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بچههای مسجد رسید.
نمایشهای برگزیده:
هیئت داوری پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بچههای مسجد پنج نمایش را با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی بدون اولویت به عنوان نمایش برتر این دوره معرفی کردند. به این ترتیب نمایشهای «خسوف عشق» به کارگردانی امالبنین حیدری ویدوجی از مسجد قائم آل محمد شهر کاشان استان اصفهان، نمایش حسن و سیب سرخ به کارگردانی محمدجواد تقیزاده بافقی از مسجد جوادالائمه شهر بافق استان یزد، نمایش به افق محل به کارگردان داوود رمضانزاده از مسجد سجادیه شهر میناب استان هرمزگان، نمایش زنان مقاوم به کارگردانی مرضیه ذاکری از مسجد صاحبالزمان (عج) شهر کرج استان البرز و نمایش (مرد شامی) به کارگردانی علیاصغر ایمانزاده از مسجد حضرت ابوالفضل شهر قم استان قم به عنوان نمایشهای برتر جشنواره معرفی شدند.
جایزه ویژه استاد فرجالله سلحشور:
سردیس استاد فرجالله سلحشور و جایزه نقدی این بخش نیز به نمایش ایران به کارگردانی شایان فلاحیان از مسجد امام حسین (ع) شهر کرج استان البرز رسید.
بخش فضای مجازی:
نمایش ۱۹۴۸ به کارگردانی یاسر خالقی از مسجد قمر بنیهاشم شهر لنده استان کهکیلویه و بویراحمد نیز در بخش فضای مجازی پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بچههای مسجد نیز با بالاترین بازدید و پسند در فضای مجازی لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش را به دست آورد.
به گزارش ایمنا، پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بچههای مسجد به دبیری سیدمصطفی موتورچی و داوری اعظم بروجردی، الهام چرخنده و وفا طرفه از سوی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی در بافق یزد برگزار شد.
نظر شما