مهری امینی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحالوبختیاری اظهار کرد: بر اساس مطالعات صورت گرفته شهرداری شهرستان فارسان، متوسط سرانه تولید زباله بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ گرم زباله در طول روز برای هر فرد است.
وی با اشاره به جمعیت ۱۰۰ هزار نفری شهرستان فارسان افزود: حدود ۷۰ تا ۸۰ تن زباله در طول روز در سطح شهرستان تولید میشود.
رئیس شورای اسلامی شهرستان فارسان اضافه کرد: در سطح شهرداری شهرستان فارسان، طرح تفکیک از مبدا به خوبی اجرا نمیشود و شهرداری فارسان، در تلاش برای واگذاری این موضوع به پیمانکار است، اما همچنان بدون نتیجه باقیمانده و اجرای ناقصی داشته است.
امینی با اشاره به قانون مدیریت پسماند تصریح کرد: دلیل ناموفقی پروژه طرح تفکیک از مبدا، فرهنگسازی است و نهادهای متولی در خصوص آموزش و اطلاعرسانی در مباحث مربوط به مدیریت پسماند فعالیتی ندارد.
وی ادامه داد: ۴۰ محل دفن زباله شهری و قریب ۱۵۰ محل دفن روستایی در سطح استان وجود دارد که هیچکدام از این محلها، استاندارد لازم بر اساس دستورالعمل فنی و ارزیابی سازمان محیط زیست به منظور دفن اصولی و استاندارد زباله را ندارد و تمام آنها به صورت غیراستاندارد دفن را صورت میدهند که لازم است در آن تجدیدنظر شود.
رئیس شورای اسلامی شهرستان فارسان با اشاره به محل دفن و دپوی زباله در شهرستان فارسان بیان کرد: دفن غیراصولی زباله، منجر به آلودگی آب، خاک و هوا میشود و سلامتی مردم را تهدید خواهد کرد.
امینی با اشاره به آئیننامه اجرای مدیریت پسماند که طرح جامع و تفصیلی مدیریت پسماند است، تصریح کرد: شهرداریها ملزم به اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا است، اما گاهی شهرداریها در انجام وظیفه، کوتاهی میکنند.
وی افزود: اگر قرار است طرح جامع و تفصیلی شهری یا هادی روستایی مصوب شود، به دفن زباله با دقت بالاتر به وسیله هماهنگی با سازمان محیط زیست و از طریق ایجاد بسترهایی نفوذناپذیر مشروط است.
رئیس شورای اسلامی شهرستان فارسان اضافه کرد: پیشنهاد میکنیم تفکیک زباله از مبدا به صورت جدی آغاز شود و کارخانههای بازیافت زباله در منطقه احداث شود.
وی با اشاره به زباله، به عنوان طلای کثیف خاطرنشان کرد: واقعیتی انکارناپذیر است که زباله به عنوان یک چاقو دولبه میتواند منبع درآمد برای شهرداریها و تهدیدی برای سلامتی مردم و نسل آینده باشد.
نظر شما