به گزارش خبرگزاری ایمنا، «در آزمون استخدامی شرکت کردیم و به مشکل خوردیم، اما نمیدانیم به کجا باید شکایت کنیم سازمان سنجش یا جهاد دانشگاهی؟»؛ «برای برگزاری آزمون وکلا هر روز یک خبر منتشر میشود، ما نمیدانیم اخبار صحیح را از کدام منبع پیگیری کنیم؟»؛ «چرا یک نهاد واحد مسؤول برگزاری و پاسخگویی درباره تمام آزمونها نیست؟»
اینها فقط چند سوال از هزاران سوالی است که داوطلبان آزمونهای مختلف میپرسیدند؛ تا اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی دست به کار شد و اعضای این شورا بحث تشکیل سازمان ملی سنجش را به صورت رسمی در جلسات مطرح کردند، کمیتهای هم برای تدوین اساسنامه این سازمان تشکیل شد.
اما سوال برخی این است که چرا باید سازمانی به صورت ملی در حوزه سنجش و ارزشیابی فعالیت کند؟ عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پاسخ این سوال را اینگونه میدهد که در گام دوم انقلاب اسلامی، امر پایش کیفیت و ارزیابی از عملکردهای آموزشی بر پایه استانداردها ضروری است، پس یک نهاد فرابخشی باید گامی رو به جلو در راستای تصمیم عملی برمیداشت تا تعدد دستگاههای متولی مانع نگاه یکپارچه و منسجم به حرکت عمومی آن در کشور نشود.
سعیدرضا عاملی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی هم الزام تشکیل سازمان ملی سنجش را اینگونه بیان میکند که تشکیل سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور با هدف استقرار نظام جامع رصد، نظارت، ارزیابی، اعتبارسنجی، رتبهبندی و تضمین کیفیت در نظام آموزش کشور به صورت یک سازمان مستقل زیر نظر رئیسجمهور یک اقدام ضروری و مثبت است که منجر به بالا رفتن کیفیت در نظام آموزش کشور از پیش از دبستان تا تحصیلات عالی دانشگاهی خواهد شد.
در این زمینه کارشناسان و متخصصان حوزه آموزش، نمونههایی از تجربههای جهانی در حوزه اعتبارسنجی و تضمین کیفیت آموزش در ۱۰ کشور اروپایی، ۵ کشور آفریقایی، ۸ کشور آسیایی و استرالیا و کانادا را هم مرور کردند و پس از تشکیل جلسات متعدد و بحث و تبادل نظر، آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، ماده واحده «تشکیل سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور» که بر اساس مصوبه جلسه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ شورای معین شورای عالی و در جلسه ۸۸۳ سیام خرداد ۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده بود را ابلاغ کرد.
در بهمن ۱۴۰۲ نیز جلسه ۸۹۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست آیتالله سید ابراهیم رئیسی برگزار شد و اساسنامه سازمان ملی سنجش و ارزشیابی آموزش کشور به تصویب رسید.
روز گذشته نیز رئیسجمهور حکم عبدالرسول پورعباس را به عنوان سرپرست سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور صادر کرد.
عبدالرسول پورعباس، سرپرست سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور اظهار نظر میکند که سازوکار جدیدی ایجاد نخواهد شد، بلکه مسئولیتهای سازمان سنجش بیشتر میشود، بهطوری که بخشی از مسئولیتها در برگزاری آزمونهای نهادها نیز به این سازمان واگذار میشود.
منبع: فارس
نظر شما