به گزارش خبرنگار ایمنا از خراسان جنوبی، وحید بهفرنژاد با اشاره اقدامات بسیار خوبی که در روستای اصفهک انجام شده است، اظهار کرد: تعیین حریم، نقشه برداری، خواناسازی بافت، مرمت معابر و فضاهای عمومی، ایجاد اقامتگاههای بومگردی و مرمت حمام قدیمی روستا که با مشارکت اهالی انجام شد و به عنوان حمام سنتی، مورد استقبال گردشگران قرار گرفته است، از جمله این اقدامات است.
وی افزود: راهاندازی پژوهشگاه خشت و گل در مدرسه قدیمی روستا که میزبان دانشجویان زیادی از سراسر کشور است و کارگاههای خشتزنی و معرفی انواع طاقها، قوسها و سایر ارکان و اجزا معماری ایرانی، راهاندازی هفت اقامتگاههای بومگردی و مراکز پذیرایی در بافت روستا از دیگر اقدامات ارزشمند جامعه محلی روستا است.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی ادامه داد: آسمان تاریک و پرستاره، فعالیتها و ظرفیتهای نجومی اصفهک که باعث برگزاری کارگاههای نجوم و ستارهشناسی در این منطقه زیبا شده از جمله جاذبههای این روستاست.
وی افزود: اصفهک یکی از ژئو سایتهای ژئو پارک جهانی طبس است و زیرساخت برق و آب بافت اصفهک در قسمتهای مرمت شده، ایجاد و شبکه برق بهصورت زمینی و مخفی اجرا شده است.
معاون میراث فرهنگی خراسان جنوبی گفت: روشنایی معابر با چراغهای قدیمی بوده و بافت روستا فاقد آلودگی نوری است و در اقامتگاههای بومگردی آن تولید زبالههای ناشی از ظروف یکبار مصرف وجود ندارد و کاملاً سالم و بهداشتی هستند.
وی گفت: برگزاری جشن سده، شب چله، نوروز و عزاداریهای ماه محرم از سنتها و آئینهایی است که با شور خاصی در اصفهک برگزار میشود، آداب و رسوم، بازیهای بومی و محلی، امامزاده زرگ، شبگردی در کویر، مشارکت اهالی و خصوصاً جوانان در مرمت و بازسازی روستا، مشارکت و همراهی زنان در تولید صنایعدستی و تولیدات و محصولات کشاورزی از مهمترین ظرفیتها روستای اصفهک هستند.
احیای زنجیره ارزش صنایع دستی و سوغات روستای تاریخی اصفهک
حسنعلی فولادی، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی خراسان جنوبی هم در این رابطه گفت: در روستای تاریخی اصفهک از توابع شهرستان طبس بیشاز ۲۰ هنرمند صنایع دستی در ۱۵ کارگاه بهصورت فردی و تجمیعی در بافت تاریخی روستا بهکار تولید صنایع دستی مشغول هستند.
وی گفت: این هنرمندان در رشتههای حولهبافی، پخلبافی و حصیربافی فعالیت دارند و محصولات تولیدی آنها به جهت بستهبندی و عرضه هرچه بهتر سوغات منطقه کاربرد دارد.
فولادی افزود: از تولیدات حصیربافی و پخل بافی برای بستهبندی محصولات کشاورزی شامل خرما و سبزیجات تازه محلی بهره برده میشود و از پارچههای تولیدی نیز برای تهیه بسته نگهداری سبزیجات خشک محلی استفاده میشود.
وی افزود: نقش زنان در جامعه محلی و زنجیرهای مشارکت این تولیدات بسیار مؤثر بود و با ثبت این روستا در فهرست میراث تاریخی کشور و احیای بافت تاریخی آن زمینه ورود گردشگران زیادی برای بازدید از آن و خرید محصولات تولیدی فراهم شده است تا جاییکه درحالحاضر دو برند ثبتشده برای عرضه محصولات کشاورزی در این روستا فعال شدهاند.
نظر شما