به گزارش خبرگزاری ایمنا، امیر حسین آزاددوار در رابطه با اجرای طرح کمربندی قلعهنو اظهار کرد: از حدود دو سال پیش طرح احداث کمربندی برای رفع ترافیک قلعهنو مطرح شد و قرار بود فقط مطالعه فنی و اجرای پروژه بر عهده اداره کل راه و شهرسازی باشد و تملک مسیر و اخذ استعلامات و مجوزها وظیفه ما نبود.
وی افزود: به ما اعلام شد که مشکلی بابت تملک وجود ندارد و بر همین اساس، فروردین ۱۴۰۲، این پروژه را کلنگ زنی کردیم اما متوجه شدیم مالکان زمینها موافق نیستند و اگر میدانستیم معارضین رفع نشده است، کلنگ زنی نمیکردیم.
معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان تهران ادامه داد: در آئین کلنگزنی نیز مدیرکل وقت راه و شهرسازی گفته بود؛ اگر مشکلی بابت تملک نباشد اجرای طرح را یک ساله انجام میدهیم. اما مالکان مخالف بودند و به همین دلیل پروژه اجرا نشد.
آزاددوار تاکید کرد: طی یک سال گذشته بیش از ۲۰ جلسه با حضور متولیان امر برای رفع این مشکل برگزار شد و در نهایت قرار شد که بحث تملک را هم اداره کل راه و شهرسازی انجام دهد لذا از طریق حوزه حقوقی ورود کردیم.
وی با بیان اینکه مالکان را شناسایی کردیم، تصریح کرد: مالکان توافق نمیکردند و ناچار شدیم مسیر قضائی را طی کنیم که با همکاری دادستان مراحل قضائی انجام شد و اکنون در حال واریز مبالغ مالکان هستیم که تاکنون دو قطعه زمین آزاد شده و مجوز ماده ۲۳، استعلامات، مطالعات فنی و اقتصادی، مجوزهای حوزه پدافند غیرعامل و تاییدیههای محیط زیست گرفته شده و عملیات اجرایی پروژه را شروع کردیم.
معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان تهران عنوان کرد: مسیرهای قضائی چون طولانی است احتمالاً سرعت انجام کار کُند باشد و کار به طور مرحله به مرحله در حال انجام است. اگر مشکل معارضین را نداشتیم طرح یک ساله انجام میشد اما با توجه به طی مسیر قضائی ممکن است حدود یک سال و نیم طول بکشد.
آزاددوار با اشاره به اینکه اعتبار مصوبه سفر ریاست جمهوری برای این طرح ۱۰۰ میلیارد تومان بود، اضافه کرد: برای اجرا و تملک کل پروژه اعتبار اولیه ۶۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است اما هزینهها بیشتر از این نیز خواهد شد و باید این اعتبارات از ظرفیتهای ملی و استانی تأمین شود.
وی با اشاره به وضعیت ترافیک در قلعهنو، اضافه کرد: برای احداث کمربندی در این شهر باید خیلی زودتر اقدام میشد ولی به هر حال اجرای طرح شروع شد و با تکمیل آن، ترافیک در این منطقه رفع خواهد شد.
معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان تهران گفت: طول مسیر در حدود ۲ کیلومتر است که یک سری رمپها و برگشتیها نیز به آن اضافه میشود و یک تقاطع در عشق آباد چالطرخان احداث خواهد شد که با احتساب این موارد طول اجرایی پروژه در حدود ۴ کیلومتر است.
به گزارش ایمنا، تردد روزانه هزاران خودرو در محور ری – ورامین که تنها راه مواصلاتی مردم شهرستانهای ورامین، قرچک و پیشوا به پایتخت است، باعث ایجاد ترافیک در شهر قلعهنو میشود. بیستونهم فروردین ۱۴۰۲، پروژه کمربندی قلعهنو کلنگزنی شد و اکنون پس از یک سال، اجرای این طرح آغاز شده است.
شهر قلعهنو در شهرستان ری و در محور ری – ورامین قرار دارد.
نظر شما