به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، نرخ تورم جهانی بهتدریج در حال کاهش، اما این کاهش کند بوده است. سوال این است که آیا تورم به اندازه کافی کاهش پیدا میکند تا سیاستهای پولی را تسهیل کند یا خیر. فدرال رزرو تاکنون نرخها را به مدت ۹ ماه در میان تورم اصلی قویتر از حد انتظار نگه داشته است که این اقدام قیمتهای نوسان انرژی و مواد غذایی را حذف نمیکند.
با این حال با نگاهی بیشتر به آینده، پیشبینیهای تورم صندوق بینالمللی پول (IMF) نشان میدهد که با کاهش فشار قیمتها، تورم کاهش پیدا میکند، اما مسیر کاهش تورم خالی از ریسکهای ناشناخته نیست.
چشمانداز تورم صندوق بینالمللی پول
طبق آخرین پیشبینیهای صندوق بینالمللی پول برای نرخ تورم جهانی تا سال ۲۰۲۶، تورم جهانی پس از رسیدن به اوج ۸.۷ درصدی در سال ۲۰۲۲ به ۵.۹ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش پیدا خواهد کرد. این امر نشاندهنده روندهای تورم امیدوارکننده در میان رشد انعطافپذیر جهانی است.
در حالی که تورم تا حد زیادی به دلیل کاهش قیمت انرژی و کالاها کاهش پیدا کرده است، تورم بالای مداوم خدمات چالشهایی را برای کاهش فشار قیمتها ایجاد میکند. علاوه بر این، صندوق بینالمللی پول خطر بالقوه تشدید درگیری در خاورمیانه را برجسته میکند که میتواند به شوکهای قیمت انرژی و هزینههای حملونقل بالاتر منجر شود.
این تحولات میتواند بر سناریوهای تورم تأثیر منفی بگذارد و بانکهای مرکزی را به اتخاذ سیاستهای پولی سختتر ترغیب کند. بهطور کلی پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۲۶، تورم جهانی به ۳.۷ درصد کاهش داشته باشد که بهطور قابل توجهی بالاتر از هدف دو درصدی تعیینشده توسط چندین اقتصاد بزرگ است. از سوی دیگر در این سال میتوان شاهد واگرایی در مسیر تورم بین اقتصادهای پیشرفته و نوظهور بود.
در حالی که پیشبینی میشود کشورهای ثروتمند تا سال ۲۰۲۶ نرخ تورم را نزدیکتر به هدف دو درصدی ببینند، پیشبینی میشود که نرخ تورم در اقتصادهای نوظهور به ۴.۹ درصد برسد که به میانگینهای قبل از همهگیری نزدیکتر خواهد شد.
نظر شما