به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا قاریقرآن امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت _ در همایش رؤسای شوراهای اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه مباحث مربوط به شهرها در فرمانداریها به صورت به روز وجود دارد، اظهار کرد: مباحث شهرداریها مداوم و پیوسته است و ممکن است بسیاری از بحثها به خصوص در حوزه واگذاری زمین از گذشته مانده باشد با این حال مباحث حوزه راه و شهرسازی پیوسته و طولانی است.
وی افزود: در گذشته و در بدنه شهرداریها واگذاریهایی از اراضی انجام شده که امروز حق و حقوق دولت و انفال را دچار مشکل کرده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با اشاره به واگذاریهای اراضی در حوزه شهری تصریح کرد: با توجه به قانونی که در کمیسیون ماده ۵ وجود دارد، چنین واگذاریهایی خارج از اعضای رسمی و به جز در تهران قابل تفویض نیست.
وی با اشاره به جلسات سال گذشته و برگزاری کمیسیونهای مربوطه به صورت هفتگی تصریح کرد: با این اقدامات انتهای سال گذشته هیچ شهری را نداشتیم که کمیسیون ماده ۵ مربوط به آن در پشت دبیرخانه مانده باشد.
قاریقرآن با بیان اینکه طرح هادی در شهرهای کوچک کار میشود، گفت: قانونگذار صراحتاً گفته است شهرهایی که یک بار طرح جامع شامل حالشان شود، دیگر مجاز به اجرای طرح هادی نشوند تا شهرهای کوچک در پروسه طرح جامع گرفتار نباشند که معمولاً شهرهای کمتر از ۲۵ هزار نفر را تحت قالب طرح هادی میبریم.
وی تاکید کرد: قرار شد در شورای برنامهریزی استان شهرهایی که طرح هادی برای آنها قابل اجرا است را در مسیر طرح هادی جلو ببرند و در یک بسته گزارش مربوطه به تهران ارسال شود؛ با این حال مسیر طرح تفصیلی نیز باز است و امروز همه طرحهای تفصیلی در شهرداریها با حضور همه ارکان شهرداریها مصوب میشود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان ادامه داد: وقتی شهرداری کارفرما باشد، باید مشاورانی هم که انتخاب میشوند، طرف قرار داد شهرداریها شوند؛ قراردادها را راه و شهرسازی منعقد میکند، اما اینکه تیم مشاور حتماً در شهر و شهرداری مستقر باشد جز ضروریات است.
وی با بیان اینکه کمیسیون ماده ۵ باید در شهرستان مربوطه تشکیل شود تا از نظر زمانی و دوباره کاری جلوگیری شود، اضافه کرد: در بحث نهضت ملی مسکن سال گذشته جلسات شورای مسکن به صورت هفتگی برگزار شد و در شهرستانها به روز وارد پروژهها شدیم و در حال حاضر بالغ بر بیش ۹۰ درصد تأمین زمین شهرستانها انجام شده است.
قاریقرآن با تاکید بر اینکه الحاق زمین پروسهای یک ساله نیاز دارد، یادآور شد: بسته به قیمت، نوع زمین و میزان زمینی که دولت در اختیار دارد، تصمیم گیری بر تراکم صورت میگیرد.
وی از تأمین ۹۰ درصد زمین ۸۰۰ هکتاری در شاهین شهر که در کارگروه مربوطه مصوب شده بود خبر داد و گفت: در بخش آمادهسازی به جای سایر سازمانها، شهرداریها را درگیر کردیم که این درگیر کردن شهرداریها برای نخستینبار در کشور انجام شد، زیرا این سایتها ساخته میشود و شهرداریها میمانند؛ بنابراین ۱۳۵ سایت در مرحله اجرا است که حدود ۸۰ مورد آن با در نظر گرفتن پول نقد، تهاتر و زمین با شهرداریها بسته شده است.
۷۰۰۰ تن قیر سال گذشته بین ۲۸ شهرستان استان اصفهان به ویژه شهرهای محروم توزیع شده است
مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه اصفهان در صدور پروانه بافتهای فرسوده رتبه سوم را بعد از تهران و خوزستان دارد، تاکید کرد: این در شرایطی است که اصفهان در دارا بودن بیشترین بافت فرسوده مصوب رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
وی با تاکید بر اینکه ۷۰۰۰ تن قیر سال گذشته بین ۲۸ شهرستان استان اصفهان به ویژه شهرهای محروم توزیع شده است، گفت: سال جاری نیز میتوانیم همین میزان قیر را جذب کنیم و بنا داریم میزان قیر اختصاص یافته به شهرستانها را بر حسب عملکرد بافت فرسوده مرتبط اختصاص دهیم، چرا که با رونق گرفتن ساختوساز نیاز به آسفالت میتواند در نوسازی بافت شهرها کمک کننده باشد.
قاریقرآن درباره رویکرد دولت در خصوص پروژههای مسکن یادآور شد: برای جلوگیری از مهاجرت به خصوص از شهرهای کوچک به بزرگ بنا داریم زمین لازم را در روستا تأمین کنیم و به همین منظور شرط سکونت در روستاها حذف شده است و عدد ۳۰ هزارتایی تأمین مسکن روستایی به ۶۰ هزار رسیده است.
وی با بیان اینکه استان اصفهان از نظر میزان جادههای دو بانده رتبه اول یا دوم را دارد، خاطر نشان کرد: مسئله مهم در حوزه راه و جاده سازی این است که در اصفهان به ویژه غرب استان بیشتر بحث نگهداری و میزان روکش آسفالت حائز اهمیت است و اکثر راههای استان دچار فرسودگی شدهاند.
نظر شما