کاهش ۳ درصدی حوادث منجر به فوت در استان اصفهان/ بررسی ۷۵۶۰ حادثه ناشی از کار در ۱۴۰۲

مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: سال گذشته در کشور ۷۵۶۰ حادثه ناشی از کار توسط بازرسان کار مورد بررسی قرار گرفته است، در استان اصفهان هم ۷۱۱ حادثه ناشی از کار در سال گذشته مورد بازرسی، بازرسان قرار گرفته که در این بخش نسبت به سال ۱۴۰۱، ۹ درصد کاهش داشته‌ایم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، احمدرضا پرنده امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در همایش اهمیت، نقش و جایگاه HSE در مدیریت شهری با تاکید بر اینکه در جمع کسانی هستیم که نجات بخش جان انسان‌ها هستند، اظهار کرد : جنس همه ما کار کردن برای همنوعان خود آن هم با جان و دل است.

وی با تقدیر از مدیریت شهر کلان‌شهر اصفهان در شکل دادن تشکیلات HSE که پیشرو بوده‌اند، افزود: در کشور ۸۰۰ بازرس کار و یک میلیون و ۳۵۰ هزار کارگاه داریم، سالانه ۴۰۰ هزار مورد بازرسی در این کارگاه‌ها انجام شده است، اما تعداد بازرسان کفایت این تعداد کارگاه‌ها را نمی‌کند.

مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه با تقسیم‌بندی، کارگاه‌های پرخطر را در اولویت قرار دادیم، گفت: سال گذشته در کشور ۷۵۶۰ حادثه ناشی از کار توسط بازرسان کار مورد بررسی قرار گرفته است، در استان اصفهان هم ۷۱۱ حادثه ناشی از کار در سال گذشته مورد بازرسی، بازرسان قرار گرفته که در این بخش نسبت به سال ۱۴۰۱، ۹ درصد کاهش داشته ایم.

وی ادامه داد: ۵۰ درصد فوتی‌ها در کشور به بخش ساختمان اختصاص دارد، آمار حوادث منجر به فوت در استان اصفهان نسبت به سال گذشته خود با کاهش سه درصدی روبه‌رو بوده است.

مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: میانگین کاهش حوادث ناشی از کار طی سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه قبل ۹/۵ درصد کاهش در کل کشور داشتیم، در این راستا در حوادث منجر به فوت با کاهش میانگین ۷/۵ درصد در طی سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه قبلی روبه‌رو بوده است.

پرنده با بیان اینکه شهرداری‌ها می‌توانند به ما در اعلام موارد کارگاه‌های غیر ایمن کمک کند، یادآور شد: مقاوله نامه ۱۵۵ ایمنی و بهداشت شغلی در سال ۱۴۰۰ مصوب مجلس شورای اسلامی شد و در ادامه آئین نامه اجرایی آن توسط شورایعالی حفاظت فنی تهیه و سپس در بیست و هفتم اردیبهشت ۱۴۰۲ مصوب هیئت وزیران شد.

به گفته وی در این آئین نامه همه شاغلین دولتی و غیردولتی مشمول رعایت موارد ایمنی و بهداشت شغلی هستند و مقام صلاحیت دار اجرای آئین نامه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی است و با حضور همه وزارتخانه‌ها اجرا می‌شود، که در این راستا کمیته راهبری اجرای آئین نامه در وزارت کار تشکیل شده و تاکنون سومین جلسه تخصصی با حضور نمایندگان تام الاختیار با حضور مدیران کل مرتبط با ایمنی و بهداشت همه وزارتخانه‌ها تشکیل شده که اجرای مقاوله نامه مذکور در ارتقای ایمنی کشور نقش مؤثری به دنبال خواهد داشت.

مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: قرار است آمار کل حوادث در کشور چه مشمول قانون کار و وضعیت بیماری‌های شغلی در کشور و اینکه کارگران معدن دچار چه بیماری می‌شوند، تهیه شود؛ ما به دنبال آمار سازی نیستیم، بلکه می‌خواهیم از نتایج آماری برای سیاست گذاری در راستای پیشگیری از حوادث و بیماری شغلی استفاده کنیم.

پرنده ادامه داد: می‌طلبد پیمانکاران مرتبط با حوزه شهری صلاحیت ایمنی را از وزارت کار داشته باشند برای ایمنی کارگران کمیته حفاظت تشکیل شود.

وی تصریح کرد: در راستای مکانیزه شدن حمل زباله و خدمات شهری با هدف کاهش فوتی‌ها در بخش کارگران خدمات شهری تحولی ایجاد شود، به طور قطع ایمنی و ارتقای شاخص‌های آن هزینه دارد.

مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ارتقای ایمنی راز موفقیت ما است؛ در این راستا همه شهرها یک متخصص و مسئول ایمنی داشته باشند و البته این حوزه تقویت شوند.

پرنده با تاکید بر اینکه نگاه ایمن در همه جامعه رسوخ یابد و شهرداری‌ها هم دیدشان ایمن باشد، تصریح کرد: به معاون وزیر کشور پیشنهاد کردیم در پروژه‌های شهری که به بخش خصوصی واگذار می‌شود، هزینه ایمنی دیده شود.

وی ادامه داد: شهرداری‌ها بخشی را ایجاد کنند از نیروهای خود بخواهد نواقص غیر ایمن را در شهر به شهرداری اعلام کنند و در ازای آن جایزه هم بدهند، البته قبل از آن نیروها با مصادیق غیر ایمن آشنا شوند که با توجه به ظرفیت استان اصفهان و داشتن ۲۵۰۰ کمیته حفاظت و ایمنی می‌توان از آن بهره برد.

کد خبر 750103

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.