به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، ساختمان شورای اسلامی شهر سنندج، شامگاه چهارشنبه _دوازدهم اردیبهشت_ میزبان استاندار کردستان، شهردار و فرماندار سنندج و چند تن دیگر از مدیران استانی بود. در این نشست ۹ نفر از اعضای شورای اسلامی شهر سنندج، مهمترین دغدغهها و مسائل و مشکلات شهری را مطرح کردند.
عزت رضایی، رئیس شورای اسلامی شهر سنندج در این نشست که سه ساعت به طول انجامید، اظهار کرد: سال گذشته ۹۶ جلسه رسمی در ساختمان شورا برگزار شد که ۲۵۲ مصوبه در بر داشته است.
وی افزود: ۱۶۱ مصوبه شورا در هیئت تطبیق تأیید و به ۸۷ مصوبه اعتراض شده و چهار مصوبه نیز به شورای حل اختلاف ارجاع شده است.
رئیس شورای شهر سنندج خاطرنشان کرد: تعداد نامههای وارده به شورا ۳۹۸۴ و تعداد نامه صادره نیز ۳۷۳۳ مورد بوده است.
رضایی تصریح کرد: طرح جامع شهری، مشکل زمین مسکونی، طلب شهرداری از ادارات، نبود درآمد پایدار در شهرداری و ضعف زیرساختهای عمرانی و فرهنگی در شهر سنندج از جمله مهمترین مسائل و مشکلات این شهر است.
وی ادامه داد: از مسئولان فرهنگی استان گلایه داریم که در رویداد مهم هفته فرهنگی شهر سنندج حضور نداشتند در صورتی که انتظار میرفت اداراتی همچون میراث فرهنگی و فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور پررنگی داشته باشند.
رئیس شورای اسلامی شهر سنندج اضافه کرد: دستگاههای خدماترسان آنگونه که باید همکاری لازم را با مردم ندارند و همین موجب نارضایتی مردم و مراجعه آنها به شورا شده است.
رضایی تاکید کرد: آلایندگی واحدهایی همچون پتروشیمی باید بررسی شود و اگر مشکلی دارد، باید برای آن چارهاندیشی شود و این واحدها عوارض خود را به شهرداری پرداخت کنند.
وی خاطرنشان کرد: بلوار ننله شهر سنندج به نام زندهیاد آرمان بنفشی نامگذاری شده و سردیس این جوان فداکار سنندجی نیز در این مکان نصب خواهد شد.
شیب خدمات شهرداری به سمت نواحی کمبرخوردار
بهروز ابراهیمآبادی، رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر سنندج نیز در این نشست اظهار کرد: سال گذشته بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مربع آسفالت در سطح شهر سنندج انجام شد که حدود ۲۵۰ هزار متر مربع آن در نواحی کمبرخوردار بوده است.
وی افزود: یکپنجم جمعیت شهر سنندج در نواحی کمبرخوردار همچون نایسر، حسنآباد و ننله زندگی میکنند که شیب خدمات شهرداری به سمت این نواحی بوده است.
عضو شورای اسلامی شهر سنندج ادامه داد: بالغ بر ۲۵۰۰ نفر در شهرداری سنندج مشغول به کار هستند که ماهانه بیش از ۷۰ میلیارد تومان حقوق به این نیروها پرداخت میشود.
ابراهیمآبادی اضافه کرد: اگر بتوانیم بودجه جهشی یا وامهای کمبهره از صندوق توسعه ملی برای شهرداری بگیریم قطعاً در دورههای بعدی اقدامات بیشتری در شهر سنندج صورت خواهد گرفت.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته در نواحی کم برخوردار همچون نایسر کمتر از دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان شهرداری درآمد داشته اما بیش از ۴۰ میلیارد تومان در آنجا هزینه کرده است.
عضو شورای اسلامی شهر سنندج تصریح کرد: شهرداری حتی یک درصد در به وجود آوردن نواحی کمبرخوردار همچون نایسر تأثیر نداشته و اداراتی همچون راه و شهرسازی و بنیاد مسکن اگر در گذشته نظارت لازم را بر ساختوسازهای غیرمجاز داشتند، اکنون میشد بهترین شهرک مسکونی خاورمیانه را در آنجا احداث کرد.
وی بر ضرورت ساخت واحدهای مسکونی ارزانقیمت در شهر سنندج توسط دولت تاکید کرد و گفت: در صورتی که عرضه مسکن بالا برود میتوان قیمت فزاینده مسکن را در سنندج کنترل کرد.
ضرورت تجدیدنظر در زمینهای قولنامهای و اوقافی
فرهاد میمنتآبادی، عضو دیگر شورای اسلامی شهر سنندج اظهار کرد: کمبود زمین مسکونی و مهاجرتپذیری شهر سنندج باعث افزایش ترافیک جمعیتی در این شهر و نبود مسکن لازم شده است.
وی تاکید کرد: لازم است که در زمینهای قولنامهای و زمینهای اوقافی تجدیدنظر صورت بگیرد، چون ادامه این روند موجب افزایش ساختوسازهای غیرمجاز میشود.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر سنندج گفت: یکی از مشکلات شهر سنندج نبود درآمد پایدار است که در راستای اجرایی کردن آن باید سرمایهگذاری رونق بگیرد و لازمه آن اختصاص زمین لازم به سرمایهگذاران است.
میمنتآبادی افزود: ۲۱ هکتار زمین مسکونی، طلب شهرداری نزد اداره راه و شهرسازی است که امیدواریم سالانه حداقل ۱۰ درصد آن را به شهرداری پس بدهد.
برای حل مشکل بیمه کارگران شهرداری چارهاندیشی شود
سالار علیویسی، عضو دیگر شورای اسلامی شهر سنندج نیز اظهار کرد: بیمه کارگران شهرداری یکی از مشکلات اصلی بوده که منجر به بدهی ۱۷۰ میلیاردی به سازمان تأمین اجتماعی شده است و نیاز است برای این مشکل چارهاندیشی شود.
وی افزود: استانداری در سال ۱۴۰۱ قیر رایگان را در اختیار شهرداری قرار داد که اقدام بسیار خوبی بود و امیدواریم سال جاری نیز قیر رایگان به شهرداری اختصاص پیدا کند.
عضو شورای اسلامی شهر سنندج، ساختوسازهای غیرمجاز، نبود ماشینآلات سنگین و کمبود اتوبوس در شهرداری را از دیگر مسائل شهر سنندج عنوان کرد.
علیویسی گفت: امنیت شغلی کارگران شهرداری بر آرامش خاطر آنها تأثیرگذار است که در حال حاضر ۷۰ درصد نیروهای شهرداری سنندج شرکتی هستند و نیاز است وضعیت استخدامی آنها تعیین تکلیف شود.
جایگاه شورا از سوی ادارات نادیده گرفته میشود
اسعد فریدی، عضو دیگر شورا هم گفت: جایگاه شورا از سوی ادارات نادیده گرفته میشود در صورتی که در رسالت شورا آمده که ناظر بر عملکرد دستگاههای خدماترسان شهری است.
وی تاکید کرد: پتروشیمی کردستان اگر آلایندگی دارد باید به صورت روشن اعلام شود و هیچ اغماضی در این مورد صورت نگیرد.
عضو شورای اسلامی شهر سنندج افزود: ضرورت دارد که شهربازی بزرگی در شهر سنندج ایجاد شود و همه باید برای این مسئله همت لازم را داشته باشند.
فریدی تصریح کرد: باید به صورت جدی از افزایش ساختوسازهای غیرمجاز در کمربندی بهشت محمدی جلوگیری شود.
ضرورت تصویب طرح تفصیلی شهر سنندج
شیدا حیدریان، رئیس کمیسیون حاشیه شهر و نواحی کمبرخوردار شهر سنندج نیز تصریح کرد: اکنون در دنیا برنامهریزی شهری به صورت مشارکتی و با بهرهگیری از نظرات مردم درآمده که تبلور آن را در شورای اسلامی شهر به عنوان نمایندگان مردم میتوان دید.
وی افزود: تصویب طرح تفصیلی شهر سنندج بسیار عقب افتاده است که طولانی بودن تصویب آن موجب ناکارآمد شدن طرح میشود.
عضو شورای اسلامی شهر سنندج تاکید کرد: شورایاری در محلات باید وجود داشته باشد و محلهمحوری در دستور کار قرار گیرد، همچنین ورودی نایسر باید ساماندهی و برای صنوف مزاحم این منطقه چارهاندیشی شود.
ضرورت توجه به زیرساختهای فرهنگی
سیفالله رضایی، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر سنندج نیز در این جلسه اظهار کرد: شهر سنندج با توجه به اینکه یک شهر فرهنگی است، توجه ویژه به ایجاد زیرساختهای فرهنگی را میطلبد.
وی افزود: انجام اقدامات فرهنگی تنها وظیفه شهرداری نیست و از دولت و دستگاههای فرهنگی نیز میخواهیم در این راستا شهرداری و شورای شهر را یاری کنند.
این عضو شورای شهر سنندج خاطرنشان کرد: بالغ بر ۱۹ عنوان برنامه متنوع در بخشهای مختلف در هفته فرهنگی شهر سنندج اجرا شد.
به گزارش ایمنا، فرزاد زارعی و جبار زندی از دیگر اعضای شورای اسلامی شهر سنندج نیز در این جلسه مسائل و مطالباتی را مطرح کردند که از جمله آن طلب شهرداری از اداره راه و شهرسازی، اختصاص اتوبوس لازم به ناوگان حملونقل عمومی، کمک برای انجام پروژههای عمرانی شهرداری، بیتوجهی نسبت به تصویب طرح پهنهبندی در کمیسیون ماده ۵، اجرا نشدن ماده واحده، ساماندهی وضعیت جوانان، نظارت بر کافههای داخل شهر و حل مشکل زمینهای قولنامهای را میتوان برشمرد.
نظر شما