سیدرضا صدرالحسینی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به خیزش ضدصهیونیستی دانشجویان در آمریکا اظهار کرد: در شرایطی سخن میگوئیم که جنبش بزرگ و همهجانبه فرهیختگان در اتاقها و صحن و سرای دانشگاههای آمریکا در مخالفت با جنایات ۲۵۰ ساله آمریکا و ۷۵ ساله رژیم صهیونیستی مشاهده میشود.
مخالفت جامعه نخبگانی آمریکا با زیرساختهای تفکر غیرتوحیدی
وی افزود: در واقع حرکتهای اخیر جامعه نخبگانی آمریکا مخالفتی روشن و شفاف با همه زیرساختهای فکری لیبرال دموکراسی در غرب محسوب میشود، البته اندیشمندان حوزه سیاسی در دهههای گذشته موضوعی به نام نئولیبرالیسم را مطرح کردند و لیبرالیسم غربی را زیر سوال بردند، اما جنبش اخیر در حال شکستن و نابودی همه زیرساختهای فکری مادی و غیرتوحیدی غرب است.
کارشناس مسائل سیاسی و بینالملل تصریح کرد: حقیقت موضوع این است که امروز بازگشت به فطرت در حوزه نخبگی آمریکا به میزانی مشاهده میشود که انتظار آن توسط مخالفان فکری لیبرال دموکراسی در غرب وجود نداشت و آنها تصور میکردند پس از فروپاشی تفکر لیبرالیستی بر اساس عدالت نسبی، تفکر نئولیبرالیستی در غرب به وجود بیاید، اما فطرتهای بیدار و آگاه جهان که در ماههای اخیر به دلیل خونهای به زمین ریخته مظلومان غزه بیدار شده بود، چنان حرکتی را ایجاد کردند که هیچیک از تئوریسینهای لیبرالیسم و نئولیبرالیسم نتوانستهاند درباره آن تئوریپردازی کنند.
سکوت در مقابل سرکوب جنبش
وی ادامه داد: در طول هفتههای اخیر که این جنبش نخبگی در بیش از ۷۰ دانشگاه معروف و صاحبنام آمریکا و تعدادی از دانشگاههای اروپایی و کانادایی و بعضی دانشگاههای قاره آسیا به وجود آمده است، تئوریسینهای مذکور فقط به صورت مبهم و مبهوت مجبور به نظارهگری آن هستند؛ البته این نظارهگری فقط در مورد حرکات جنبش دانشجویی و نخبگی در کشورهای یاد شده نیست، بلکه این سکوت در مقابل سرکوب شدید جنبش، توسط پلیس و مأموران آمریکایی نیز کاملاً مشهود است.
صدرالحسینی تاکید کرد: در مناطقی از آمریکا، پلیس با همه امکانات خود دست به دامان پلیس فدرال شده و حتی در بعضی دانشگاهها صحبت از گارد ملی و قوای ارتش به میان آمده است.
وی در ادامه شرایط کنونی آمریکا را با شرایط انتهای جنایات آمریکا در ویتنام و جنبش والاستریت مقایسه کرد و افزود: تفاوت عمده جنبش کنونی، سردمداری اساتید، نخبگان و فرهیختگانی است که از نظام سرمایهداری آمریکا خسته و از کمکهای بیحساب آمریکا به جنایتکاران صهیونیست آزردهخاطر شدهاند.
سرکوب دانشجویان موجب افزایش حضور آنها خواهد شد
کارشناس مسائل سیاسی و بینالملل در خصوص آینده این جنبش اذعان کرد: به نظر میرسد در شرایط کنونی امکان هیچگونه پیشبینی آینده در این رابطه وجود ندارد و هرچقدر که سرکوب دانشجویان این جنبش در دانشگاههای مختلف افزایش پیدا کند، حضور دانشجویان و اساتید در مخالفت با اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز افزایش پیدا میکند تا جایی که حتی مجبور به تعطیلی دانشگاهها شدند و این تعطیلی نیز نتوانست دانشجویان را از حضور در محوطه دانشگاهها و محیطهای پیرامونی آنها منصرف کند.
وی ادامه داد: در هر حال امروز شرایط داخلی آمریکا از جهت تبلیغات انتخاباتی مخالفان جدی بایدن و تحمل نداشتن شنیدن حرف مخالف توسط مقامات ارشد این کشور، آمریکا را به نقطهای نامعلوم سوق میدهد که بهطور مشخص امکان پیشبینی برای آینده نزدیک وجود ندارد.
برخوردهای دوگانه آمریکا در مواجهه با آزادی بیان
صدرالحسینی تاکید کرد: نکته مهم این است که آمریکا در شرایطی از همه امکانات خود برای سرکوب جنبش دانشجویی و فرهیختگان استفاده میکند که کمتر از دو سال پیش با همه توان رسانهای و دیپلماتیک خود سعی در حمایت از آشوبگران داخل ایران داشت و از کسانی که به مراکز علمی، صنعتی، تجاری، مالی و بانکی ایران خسارتهای قابل توجهی وارد کرده بودند، حمایت میکرد، اما امروز در مقابل دانشجویانی که در محوطه دانشگاهها و محیطهای پیرامونی آن شعار «مرگ بر اسرائیل» و «مرگ بر لیبرالیسم» و حمایت از مردم مظلوم غزه را سر میدهند، سرکوب را به حد نهایت رسانده است.
وی خاطرنشان کرد: آمریکا یکبار دیگر ثابت کرد که برخوردهای دوگانه این کشور در حوزههای مختلف سیاسی، فکری، اندیشهای، اقتصادی و جهانی به عنوان یک عنصر دائمی و قوامبخش برای تفکر لیبرالیسم و حاکمان آمریکا محسوب میشود.
نظر شما