به گزارش خبرگزاری ایمنا، معید ذهبیون امروز _دوشنبه، دهم اردیبهشت_ در نشست خبری به مناسبت روز ایمنی حمل و نقل، اظهار کرد: اولین عامل به عنوان شاخصه تصادفات به دلیل عامل انسانی، موضوع سرعت است.
وی افزود: سرعت متوسط وسائل نقلیه سالانه در حال افزایش است، به طوریکه حدود پنج کیلومتر بر ساعت، نسبت به سال گذشته در استان اصفهان افزایش نشان میدهد و حتی این عدد در ایام نوروز امسال ۱۰ کیلومتر بر ساعت بیشتر شده است.
رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل و راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اصفهان ادامه داد: همین عامل باعث تصادفات بیشتری شده که ضروری است با اتخاذ تدابیر و برنامههایی از تبعات این افزایش سرعت جلوگیری کرد.
وی تاکید کرد: اگر این روند میانگین رشد سرعت ادامهدار باشد سال آینده باز هم شاهد افزایش تعداد تصادفهای جاده ای خواهیم بود اما اگر این سرعت کمتر شود، به همین نسبت شمار تصادفات هم کاهش خواهد یافت.
ذهبیون با اشاره به اینکه در موضوع عامل انسانی و ارتباط آن با تصادف شاخصهای متعددی نقش دارند، اطهار کرد: سن و سال راننده، نوع وسیله نقلیه، نوع کار و حتی نشستن سرنشین جلو در کنار راننده را باید در این رابطه در نظر گرفت و در امتداد همین عوامل، انتخاب مسیر و سرعت خودرو را هم لحاظ کرد.
رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل و راهداری و حمل و نقل جادهای استان اصفهان با تاکید بر اهمیت و ضرورت استفاده از کمربند و کلاه ایمنی، اظهار کرد: نزدیک به یکصد نفر از راکبان موتور سیکلت هر ساله در تصادفات جاده های برون شهری فوت میکنند و حدود یکهزار نفر نیز مجروح میشوند.
به گفته وی، به منظور کاهش آمار تلفات راکبان موتورسیکلت اداره کل راهداری اقدام به اجرای طرح چهره به چهره و شناسایی محلهای حادثه خیز در معابر مختلف کرده است.
ذهبیون گفت: محورهای شرق اصفهان و کوهپایه، فلاورجان، نجفآباد و شاهینشهر چهار منطقهای هستند که حدود ۸۰ درصد تصادفات موتوری استان در آنها رخ میدهد که در شماری از آنها راکبان موتور جانشان را از دست میدهند.
وی با اشاره به تعمیر رایگان سیستم روشنایی موتورسیکلت بیش از دوهزار موتورسیکلت در سال گذشته، خاطر نشان کرد: در مجموع حدود پنج هزار موتور سیکلت در چند سال گذشته با کمک اداره کل راهداری تعمیر شده است.
رئیس اداره ایمنی و ترافیک اداره کل و راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اصفهان با بیان اینکه ۹۰ درصد جان باختگان خودرویی کمربند ایمنی نبستهاند، ادامه داد: ۹۵ درصد موتورسواران فوتی هم فاقد کلاه ایمنی بوده اند.
آموزش ایمنی و ترافیک به دانشآموزان
محمدعلی صلواتی، معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اصفهان در ادامه، اظهار کرد: ۲۵ هزار دانشآموز در سال گذشته آموزشهای ویژه در موضوع ایمنی و ترافیک را سپری کردند و علاوه بر این پنج هزار راننده روستایی نیز آموزش دیدند.
وی با اشاره به اینکه ۴۸ دستگاه در امر سوانح رانندگی مسئول هستند، اظهار کرد: رسانهها از جمله موثرترین نهادهای مسئول در این رابطه هستند که میتوانند در کاهش تلفات جادهای، آموزش، فرهنگسازی و اطلاعرسانی موثر باشند.
اهمیت مقوله خواب و تغذیه در رانندگی
حسین حسینزاده، مدیر جدید جمعیت طرفداران ایمنی راهها نیز در ادامه گفت: «خوابآلودگی» راننده عامل ۷۷ درصد از تصادفات جاده ای است که همین عامل نشان از اهمین موضوع خواب و شناخت ابعاد و زوایای مختلف این عنصر حیاتی در رانندگی دارد.
به گفته وی، تغذیه نیز عامل دیگری است که با توجه به تغییر سبک زندگی و الگوهای غذایی در رانندگی نقش مهمی دارد، اما کمتر به آن پرداخته شده است.
مدیر جمعیت طرفداران ایمنی راهها افزود: کشورهای توسعهیافته روی مسئله آموزش شهروندان به طور خاص کار می کنند، اما سمت و سوی رسانههای ما بیشتر در مسیر اطلاعرسانی است.
حسینزاده تاکید کرد: رسانهای موفق و تاثیرگذار است که آموزش را به صورت جدی مدنظر قرار دهد و در کنار کار اطلاعرسانی دنبال کند.
نظر شما