به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، فرزاد مخلصالائمه پیش از ظهر امروز_ یکشنبه نهم اردیبهشت_ در همایش شوراهای اسلامی شهر و روستای استان مرکزی اظهار کرد: شوراها علاوه بر نقشی که بهدلیل مشارکت مؤثر در سیاستگذاری و برنامهریزی برعهده دارند و به واسطه ارتباط تنگاتنگی که با سازمانهای اجرایی و مدیریت محلی دارند، امکان نیازسنجی، دستهبندی مسائل و مطالب و طرح منطقی و معقول آنها را دارند.
وی افزود: حکمروایی مطلوب، شایسته و خردمندانه زمانی تحقق مییابد که ارتباط سازنده و مؤثر بین سه رکن بخش دولتی، مردم و نهادهای مردم نهاد برای تحقق پیشرفت و عدالت فراهم شود.
استاندار مرکزی گفت: شوراها به واسطه ارتباطات مستقیمی که با مردم، شورایاریها و سازمانهای غیر دولتی دارند، مهمترین پل ارتباطی و نهاد گردآوری مسائل، مشکلات و مطالبات مردمی هستند.
مخلصالائمه تصریح کرد: با توجه به نقشآفرینی شهرها و به ویژه کلانشهرها به مثابه موتور توسعه از یک سو و از سوی دیگر تهدیدها و چالشهای شهرنشینی برای پایداری زیستمحیطی و اقتصادی اجتماعی، برخورداری نهاد شورا و شهرداری از اقتدار قانونی و اجرایی مناسب برای اداره مطلوب شهرها ضروری است.
وی ادامه داد: استان مرکزی رتبه دوم اجرای طرح و رتبه نخست تعریف پروژههای جدید و برنامههای راهبردی روستایی در کشور را دارا است.
مخلصالائمه با بیان اینکه سال گذشته در روستاهای استان بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال طرح اجرا شد که در نوع خود بی سابقه بود، افزود: در سال گذشته مدیریت شهری استان در بخشهای مختلف به ویژه عمرانی ۵۰ هزار میلیارد ریال کار انجام داده است.
وی ادامه داد: سال گذشته در حوزه مدیریت شهری و روستایی ۲۰ درصد بیشتر از مجموع بودجه عمرانی سال ما قبل در استان مرکزی به مبلغ ۵ هزار و ۲۴ میلیارد ریال هزینه شده و امسال ۷ هزار میلیارد تومان در شهرها هزینه خواهد شد.
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: شوراهای شهرها و روستاها در بیان موفقیتها عملکرد مناسبی نداشتهاند در صورتی که بیش از سالهای گذشته کار انجام شده است.
مخلصالائمه افزود: بودجه عمرانی استان مرکزی در مجموع سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ مبلغ ۳۲ هزار میلیارد ریال بود و این میزان در سال ۱۴۰۱ به تنهایی ۶ برابر این سالها بوده است.
وی ادامه داد: تا پایان دوره فعالیت شورا مدت زیادی نمانده بنابراین اعضای شورا باید تلاش کنند، دستاوردها و اقدامات انجام شده را تبیین کنند و از حاشیهها و امور فرعی فاصله بگیرند.
استاندار مرکزی با بیان اینکه فرمانداران و مدیران باید با شوراها در ارتباط و برای این جایگاه اهمیت قابل توجه قائل شوند، خاطرنشان کرد: از طریق شورا میتوان مسائل و نیازهای اجتماعی را به صورت مناسبتری مورد بررسی قرار داد.
مخلصالائمه اظهار کرد: در اجرای نهضت ملی مسکن استان مرکزی جز استانهای کم مشکل در تأمین زیرساختهاست با این وجود پیگیریها در حوزه مسکن صورت میگیرد.
وی با اشاره به ضرورت توجه به مناطق حاشیهنشین افزود: توجه به مناطق حاشیهای جزو سیاستهای مهم کشور است بنابراین شهرهایی که بهصورت جدی با این پدیده مواجه هستند باید به این منطق بهصورت ویژه مورد توجه قرار گیرند.
استاندار مرکزی تصریح کرد: موضوع شکایت از معادن باید مورد توجه شوراهای اسلامی قرار گیرد و در صورت تخریب باید طرح شکایت شود، بخشی از معادن تخریب زیست محیطی داشتهاند و در رسانهها نیز مطرح شده است اما بهدلیل نبود شاکی موضوع قابل پیگیری نیست، بنابراین شورا بهعنوان نمایندگان مردم باید در این زمینه نقشآفرینی کنند.
علیاکبر اسدی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی هم اظهار کرد: سال گذشته از طریق وزارت کشور موضوع صدور کارت شناسایی برای اعضا شورا پیگیری و این کارت به تعدادی از اعضا تحویل داده شد و مابقی اعضا هم در روزهای آینده این کارت را دریافت خواهند کرد.
وی افزود: از مجموع ۸۰۲ شورای استان شناسه ملی برای ۶۴۵ عضو شورا صادر شده است، شوراهایی که شناسه ملی دریافت کردهاند، کار بودجه نویسی برای دریافت حقالزحمه را انجام ندادهاند و این مهم به پیگیری شوراها ارتباط دارد.
نظر شما