به گزارش خبرگزاری ایمنا با شروع فصل بهار و افزایش بارشها در این فصل زمینه رشد قارچهای وحشی در طبیعت بیشتر میشود و در این فصل شاهد حضور بیشتر افراد در دل طبیعت هستیم، لذا مهم است که افراد از مصرف این قارچها خودداری کنند و هشدارهای مسئولان ذیربط درباره مسمومیتزا بودن این نوع قارچها را جدی بگیرند.
بابک یکتاپرست، معاون روابط عمومی اورژانس کشور با اشاره به آمار مسمومیت با قارچ وحشی گفت: امسال با توجه به افزایش میزان بارش باران، رویش قارچ در طبیعت افزایش یافته است و از آنجایی که اطلاعات مردم و گردشگران درباره قارچها کم است؛ ممکن است عدهای با مصرف این قارچهای وحشی، دچار مسمومیت شوند.
وی با اشاره به آمار مراجعان مسمومیت به اورژانس افزود: از هشتم فروردین تا پنجم اردیبهشت ماه و در واقع طی مدت حدود یک ماه، ۵۳ نفر بر اثر استفاده از قارچ وحشی، مسموم شدهاند، در حال حاضر ۱۴ نفر از این افراد در بیمارستانها تحت نظر هستند، همچنین ۳۹ نفر درمان شده و ترخیص شدهاند.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: این مسمومیت تاکنون فوتی برجای نگذاشته، اما لازم است که افراد و به خصوص طبیعتگردان از مصرف این قارچها پرهیز کنند، میزان مسمومیتها، نسبت به گذشته سه برابر افزایش یافته است، بنابراین این موضوع باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
به گفته سخنگوی سازمان اورژانس کشور بیشترین میزان مسمومیتها با قارچ در استانهای فارس، لرستان و کرمانشاه به ترتیب با ۱۶،۱۳ و ۱۰ نفر بوده است.
نشانههای مسمومیت با قارچ سمی
حمید قهرمانی، کارشناس معاونت بهداشتی استان گیلان یکی از دلایل مسمومیت افراد، پس از مصرف قارچهای سمی را تشخیص غلط آنها دانست و یادآور شد: برخی بهعلت شکل ظاهری قارچهای سمی که شبیه به قارچهای غیر سمی و خوراکی هستند، دچار اشتباه میشوند.
وی با تأکید بر اینکه همه انواع قارچها، خوراکی نیستند و بعضی سمی و خطرناک هستند، افزود: خوردن چند لقمه از قارچهای سمی میتواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و در مواردی سبب مرگ شود، تنها در آزمایشگاه میتوان نوع قارچ را شناسایی کرد و از روی ظاهر یا مزه قارچ نمیتوان سمی یا غیرسمی بودن قارچ را تشخیص داد.
این پزشک با تأکید بر اینکه فرد مسموم باید سریعتر به بیمارستان منتقل شود، گفت: تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و عرق کردن گاهی علائم مغزی مانند توهم، خوابآلودگی، تشنج و یا بیقراری از نشانههای زودرس مسموم شدن با قارچهای سمی است.
قهرمانی با بیان اینکه از چیدن، خریدن و مصرف قارچهای روییده شده در طبیعت، کوه و دشت پرهیز و تنها از قارچهای خوراکی تولید شده در کارخانههای معتبر استفاده شود، ادامه داد: پختن، آب پز یا کباب کردن قارچهای وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمیبرد.
وی با اشاره به تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ گفت: تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ خودداری از مصرف قارچهای روییده در طبیعت است، سم قارچ پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچهای وحشی موجود در طبیعت و غیر پرورشی دوری کنیم، کودکان یکی از گروههای پرخطر و در معرض مسمومیت با قارچ هستند.
نظر شما