به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، صندوق بینالمللی پول (IMF) پیشبینی رشد تولید ناخالص داخلی واقعی (GDP) خود را برای سال ۲۰۲۴ منتشر کرده است و در حالی که پیشبینی میشود رشد جهانی در ۳.۲ درصد ثابت بماند، کشورهای مختلف بزرگ شاهد پیشبینیهای کاهشی هستند. نمودارها پیشبینی رشد تولید ناخالص داخلی واقعی ۲۰۲۴ را با استفاده از دادههای چشمانداز اقتصاد جهانی ۲۰۲۴ صندوق بینالمللی پول برای کشورهای عضو گروه ۷ (G7) و بریکس (BRICS) به همراه عربستان سعودی نشان میدهد که هنوز در حال بررسی دعوت برای پیوستن به این بلوک است.
گروه ۷ گروهی متشکل از اقتصادهای پیشرفته و بزرگ صندوق بینالمللی پول است که بیش از نیمی از داراییهای خالص جهانی و کمتر از نصف تولید ناخالص جهان را در اختیار دارند. این کشورها شامل فرانسه، آلمان، بریتانیا، ایتالیا، ژاپن، ایالات متحده آمریکا و کانادا است و اتحادیه اروپا عضو غیرشماری آن است.
بریکس نام کوتاهنویسیشده از حروف اول کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است و گروهی از قدرتهای اقتصادی نوظهور را نشان میدهد که در سال ۲۰۰۹ با هدف ایجاد بستری برای به چالش کشیدن نظام جهانی تحت سلطه غرب و آمریکا تشکیل شد.
دورنمای رشد اقتصادی مختلط برای کشورهای بزرگ در سال ۲۰۲۴
پیشبینیهای رشد اقتصادی توسط صندوق بینالمللی پول برای کشورهای بزرگ متفاوت است، بهطوری که پیشبینی میشود اکثر کشورهای G7 و BRICS در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال ۲۰۲۳ رشد کمتری داشته باشند. تنها برای سه کشور دعوتشده یا عضو بریکس شامل عربستان سعودی، امارات متحده عربی و آفریقای جنوبی، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی واقعی در سال ۲۰۲۴ بالاتر از سال گذشته پیشبینی شده است.
پیشبینی میشود چین و هند در سال ۲۰۲۴ نرخ رشد نسبتاً بالایی را در ۴.۶ درصد و ۶.۸ درصد حفظ کنند، اما رشد چین در مقایسه با سال قبل ۰.۶ درصد و رشد هند یک درصد کندتر خواهد بود. با این حال چهار کشور G7 شامل آلمان، بریتانیا، کانادا و ایالاتمتحده سریعتر از سال گذشته رشد خواهند کرد که این رشد شامل بازگشت آلمان از رشد منفی ۰.۳ درصدی تولید ناخالص داخلی واقعی خود در سال ۲۰۲۳ میشود.
رشد سریعتر بریکس نسبت به کشورهای G7
کشورهای بریکس بهرغم پیشبینیهای رشد کمتر در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال ۲۰۲۳، همچنان با ۳.۶ درصد، پیشبینی میانگین رشد قابلتوجه بالاتری در مقایسه با میانگین یک درصدی G7 دارند و در حالی که مجموع تولید ناخالص داخلی کشورهای G7 حدود ۱۵ تریلیون دلار بیشتر از کشورهای بریکس است، با تداوم نرخ رشد بالاتر و پتانسیل برای اضافه کردن اعضای بیشتر، به نظر میرسد بریکس از نظر اندازه اقتصادی در عرض دو دهه از G7 پیشی خواهد گرفت.
البته گسترش اخیر بریکس با رد پیشنهاد عضویت در این گروه توسط آرژانتین و تعلل عربستان در پیوستن به آن با تأخیر مواجه شده است، اما گفته میشود ۳۴ کشور مختلف برای پیوستن به این بلوک روبهرشد درخواست ارسال کردهاند و هر گونه تغییر در آن در اجلاس سران بریکس ۲۰۲۴ اعلام خواهد شد که در تاریخ بیستودوم تا بیستوچهارم اکتبر در کازان روسیه برگزار میشود.
نظر شما