به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، آیتالله عبدالکریم عابدینی امروز -چهارشنبه پنجم اردیبهشت- در نشست هماندیشی با رؤسا و هیئت رئیسه دانشگاههای استان اظهار کرد: خرابههای یمن خاستگاه بزرگ قدرت اسلامی شد، به طوری که از ۲ هزار کیلومتر دورتر از مناطق صهیونیستنشین موشکهای یمنیها صهیونیستها را تهدید میکند.
وی اضافه کرد: یمنیها دریای سرخ را زیر سیطره قدرت خود علیه قدرتمندان پوشالی دنیا تغییر وضعیت دادند و این حاصل امامت قرآن مجید در محور مقاومت اسلامی است. غزه مقتدر را نگاه کنید، حتی کودکان غزه هم در خرابههای خانههایشان قرآن میخوانند، خانوادههای غزه در مصیبتهایی که برایشان پیش میآید زنده و شاداب هستند، دلیلش این است که قرآنی هستند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین با بیان اینکه همه مسئولیم که دانشگاه، جامعه و خانواده را قرآنی کنیم، گفت: طرح مسطورا برای همین دغدغههای قرآنی است، این طرح باید تیتر درشت رسانههای ما باشد و در انظار مردم برجسته نشان داده شود، برای اینکه کاری میکند که یک نهضت قرآنی به پا میخیزد و خود به خود جامعه جنبوجوش قرآنی پیدا میکند.
عابدینی یادآور شد: رابطه دانش و صنعت بسیار مهم است، دانشجویی که رشته کشاورزی میخواند، باید عملاً و حضوری به زمین کشاورزی برود و از نزدیک ببیند که این گندم، جو، درخت و نهال چطور رشد میکند و محصول میدهد، اگر کسی ساختار و بافت کشاورزی و رشد، رویش، درخت و دانه را نداند نمیتواند با آیات قرآن ارتباط بگیرد.
وی ادامه داد: یا برای مثال باید دانشجو به کارخانه برود، صنعتگران را از نزدیک ببیند و تجارب آنها را بشنود، علم خالص به کار نمیآید و صرفاً تجربه هم کمتر پیشرفتی را موجب میشود؛ اما اگر پیوند بین علم و تجربه اتفاق بیفتد، معجزه میکند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین با ذکر اینکه رابطه اخلاق، اخلاص، تهذیب با علم هم بسیار حائز اهمیت است، گفت: مدیران، مسئولان، نهادهای دانشگاهها، روحانیون معظم و اساتید گرانقدر باید روی تهذیب خود و دانشجویان کار کنند و این دغدغه جدی آنان باشد.
عابدینی افزود: بهترین بستر و راه قرآن است، در روایات آمده هر کس تصمیم جدی دارد که عالم شود در قرآن تدبر کند، اینجا بستر رشد، رویش و انقلاب علمی است. گاهی ما بافتهها و ساختههای فکر خود را به خورد دانشجو میدهیم و تصور میکنیم اینها دانشجویان را به جایی میرسانند.
وی تصریح کرد: گاهی برخی میگویند برای انجام فلان کار، پول، ساختمان یا نیرو نداریم. آنهایی که در این عالم کارهای بزرگی انجام دادهاند، نه تنها هیچکدام از این امکانات نداشتهاند، بلکه حتی مانعتراشیهای فراوان هم نتوانسته مانع کار آنها شود که یکی از این بزرگان امام خمینی (ره) بود و حاج قاسم سلیمانی در ویرانههای حلب تبدیل به حاج قاسم شد.
امام جمعه قزوین در ادامه صحبتهایش با یادآوری اینکه آمریکاییها و سعودیها یمن فقیر را نابود کرده بودند، اما از میان این خرابهها عزت، اقتدار و سربلندی رویید، گفت: بنابراین درست نیست که بگوییم چون امکانات، نیرو، نفر و بودجه نداریم، نمیتوانیم کار کنیم. باید موانع را برطرف کرد؛ اما اینکه بیاییم به مانع نگاه کنیم و از حرکت بایستیم درست نیست.
عابدینی اضافه کرد: باید برای عدالت و حق دغدغه جدی داشته باشیم، نگوییم حق آن است که نفع مرا میرساند، کرامت همه انسانها باید دغدغه ما باشد، این انسانها ممکن است در یمن، افغانستان، لبنان، سوریه، فلسطین، پاکستان و یا ایران باشند.
وی ادامه داد: عبادت و یقین نیز بسیار حائز اهمیت است، چقدر جامعه جوان و دانشجوی گرفتار شک و تردید هستند، چه کسی مسئول است شک اینها را به یقین بکشاند؟ این رسالت من و شماست.
نماینده ولی فقیه در استان در پایان صحبتهایش با اشاره به اینکه اضطراب، دلنگرانی و تشویش خاطر در بین جوانان یا خانوادهها داریم، گفت: طلاق محصول تشویش خاطر و عدم آرامش است و این ناهنجاریهای اجتماعی که گاهی شعلهور میشود، مربوط به همان بیآرامشیها است، خدای متعال میفرماید با ذکر قلبها آرام میگیرد و اینها وظایف دانشگاهی ماست.
عابدینی تأکید کرد: محبت و دوستی هم باید حرف اول را در روابط اجتماعی بین فرهیختگان دانشگاهی ما بزند و امیدواریم همه ما بتوانیم کار خود را به درستی انجام دهیم.
نظر شما