به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بر اساس پیشبینیهای آژانس بینالمللی انرژی (IEA)، فروش خودروهای هیبریدی الکتریکی و پلاگین بهرغم کاهش رشد در بعضی بازارها، به رکورد جهانی جدیدی در سال ۲۰۲۴ رسیده است. پیشبینی میشود امسال ۱۷ میلیون وسیلهنقلیه الکتریکی باتریدار و خودروهای برقی هیبریدی پلاگین به فروش برسد که در مقایسه با سال ۲۰۲۳ بیش از ۲۰ درصد رشد را نشان میدهد.
آژانس بینالمللی انرژی همچنین اعلام کرد که با کاهش هزینهها، قیمت اکثر خودروهای الکتریکی تا سال ۲۰۳۰ برابر با خودروی بنزینی خواهد بود. تسلا نیز در تلاش برای حفظ سهم خود در بازار و در بحبوحه رقابت شدید رقبای چینی مانند BYD، قیمتها را کاهش داد. این مدل نزدیکترین رقیب تسلا بهعنوان بزرگترین تولیدکننده خودروهای الکتریکی باتریدار در جهان بهشمار میرود.
رشد فروش خودروهای الکتریکی در بازار جهانی
در این شرایط خودروسازان از کند شدن رشد تقاضا برای خودروهای برقی شکایت دارند که آنها را مجبور به ارائه تخفیف برای رقابت میکند، با این حال آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد که هرچند قیمتهای پایین میتواند به خودروسازان آسیب برساند، بدونشک روند گذار را تسریع خواهد کرد. در حال حاضر فروش در بعضی کشورها بیشتر است، اما حرکت روشنی برای این گذار وجود دارد و انقلاب جهانی خودروهای برقی در حال آماده شدن برای مرحله جدیدی از رشد است.
موج سرمایهگذاری در تولید باتری نیز نشان میدهد که زنجیره تأمین خودروهای برقی در حال پیشرفت است تا برنامههای بلندپروازانه خودروسازان برای توسعه را برآورده کند. در نتیجه انتظار میرود سهم خودروهای الکتریکی در جادهها به سرعت به افزایش خود ادامه دهد.
آژانس بینالمللی انرژی همچنین اعلام کرد در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ فروش خودروهای هیبریدی الکتریکی و پلاگین (ترکیب موتورهای بنزینی و باتری) بیشتر از کل سال ۲۰۲۰ بوده است. این خودروها هنوز هم هنگام استفاده مقادیر زیادی کربندیاکسید منتشر میکنند، با این حال در صورت استفاده صحیح گامی ضروری برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای هستند تا زمانی که زیرساختهای شارژ عمومی بهبود پیدا کنند.
پذیرش خودروهای الکتریکی در جهان
بعضی از کشورهای جهان بر تشویق استفاده از خودروهای الکتریکی تمرکز کردهاند، اما سیاستهای مناطق مختلف جهان بسیار متفاوت است که این امر چین و کشورهای ثروتمند اروپایی را بهطور کلی از سایر نقاط جهان از جمله ایالات متحده جلوتر قرار میدهد.
زمان پذیرفتن خودروهای برقی در اروپا به شدت تحت تأثیر مقررات قرار دارد، زیرا خودروسازان سعی میکنند از مدلهای بنزینی و دیزلی خود سود ببرند و در عین حال از جریمه برای نداشتن فروش کافی خودروهای برقی اجتناب کنند.
با این وجود انتظار میرود فروش خودروهای برقی بریتانیا در سال ۲۰۲۴ برابر یا کمی بیشتر از آلمان باشد که جمعیت بیشتری دارد. بریتانیا در سه ماه اول سال ۲۰۲۳ برای اولین بار بزرگترین بازار خودروهای الکتریکی اروپا بود، چراکه فروش آلمان به دلیل کاهش یارانهها و توقف عمدی فروش توسط تولیدکنندگان تا سال ۲۰۲۵ و بهدنبال وضع قوانین سختگیرانهتر در مورد میانگین انتشار دیاکسید کربن دچار مشکل شد. با این وجود تأخیر در تولید آلمان برای تولیدکنندگان چینی فرصت چشمگیری بهشمار میرود، زیرا از سال ۲۰۲۵ تولیدکنندگان سنتی بهطور جدی فعالیت خودروهای الکتریکی خود را آغاز خواهند کرد و عرصه رقابت تنگتر خواهد شد.
نظر شما