به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، منصور ستوده امروز _چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ در جلسه مدیریت آب رهاسازیشده سد طالقان جهت مصارف کشاورزی دشت قزوین اظهار کرد: در راستای کمک به رفع مشکلات ناشی از کمبود آب شبکه و کاهش میزان مشکلات کشاورزان از سال گذشته تاکنون جهت راهاندازی چاههای تلفیقی از محل اعتبارات جاری این شرکت هزینه شده است.
وی با بیان اینکه قطعات اساسی مورد نیاز جهت بهرهبرداری این چاه خریداری و نصب شده است، افزود: ۶۰ کیلومتر لایروبی کانال آبیاری دشت قزوین نیز از دیگر اقدامات انجام شده در راستای جلوگیری از هدررفت آب و مدیریت آب رهاسازی شده در کانال آبیاری دشت قزوین است.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای استان قزوین خاطرنشان کرد: سال گذشته با رایزنیها و پیگیریهای به عمل آمده و مساعدتهای وزیر نیرو و معاون آب و آبفا ۹۰ میلیون متر مکعب آب از سد طالقان جهت مصارف کشاورزی دشت قزوین منتقل شد که با مدیریت مناسب و همکاری و همراهی کشاورزان به خصوص تشکل آببران این میزان برای کشتهای پاییزه، بهاره و تابستانه مصرف شد.
ستوده اضافه کرد: در سال زراعی جاری با پیگیریهای به عمل آمده از ۱۵ فروردینماه آب در کانال آبیاری دشت قزوین جاری شده و در حال حاضر نیز دبی آن ۱۰ متر مکعب بر ثانیه است و امیدواریم همچون سال گذشته با همراهی و همکاری کشاورزان و تشکل آببران بتوانیم این آب را به صورت مدیریتشده توزیع کنیم.
محمدتقی امانپور، رئیس کمیته احیا و پایدارسازی دشت قزوین نیز در این جلسه با اشاره به موضوع مدیریت آب رها سازی شده سد طالقان جهت مصارف کشاورزی دشت قزوین عنوان کرد: لایروبی کانالهای شبکه آبیاری دشت قزوین و اصلاح و بازسازی شبکه آب شرب تهران با هدف جلوگیری از هدررفت آب و افزایش میزان بهرهوری باید در دستور کار قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه برای تأمین منابع مالی این موضوعات میتوان از مولدسازی داراییهای دولت استفاده کرد، گفت: باید برای حل مشکلات ناشی از کمبود آب بهویژه در بخش کشاورزی طرح و برنامهریزی کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت داشته باشیم.
مشاور استاندار قزوین با بیان اینکه به عنوان یک اقدام کوتاهمدت باید خسارت ناشی از خشکسالی و کمبود آب برآورد شود، افزود: این خسارت از طریق صندوق بیمه برای کشاورزان جبران شود که پیگیری این موضوع بر عهده سازمان جهاد کشاورزی استان است.
امانپور ادامه داد: پیگیری جهت افزایش سهمیه آب کشاورزی دشت قزوین از سد طالقان برای سال زراعی جاری هم باید توسط شرکت آب منطقهای استان پیگیری شود. در ضمن مطالعه و اجرای طرح آبخیزداری جامع حوضه آبریز دریای خزر هم به عنوان برنامهای بلندمدت و مطالبه مهم استان که میتواند بخش عمدهای از مشکلات کشاورزان منطقه را حل کند، باید از سطوح بالا پیگیری شود.
نظر شما