به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، حمیدرضا طالبی امروز _سهشنبه، چهارم اردیبهشت_ در ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اظهار کرد: سالمندی جمعیت عوارض و عواقب بسیاری دارد و حتی در سطح تهدیدی برای هر کشور و جامعه محسوب میشود.
وی با اشاره به فواید جوانی جمعیت و عواقب سالمندی در جامعه، ادامه داد: قانون جوانی جمعیت در کشور مصوب و ابلاغ شده، لذا از همه دستگاههای اجرایی شامل این قانون انتظار میرود قانون جوانی جمعیت را به درستی اعمال کنند.
معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: چنانچه هنوز آئیننامه و ابلاغی ذیل این قانون از سوی وزارتخانه و دستگاههای بالا دستی واصل نشد، انتظار میرود مدیران پیگیری لازم را داشته باشند تا کارها در مرکز برای اجرای قانون، تسهیل شود چون وقتی قانون ابلاغ شود، لازمالاجرا است.
وی در ادامه تبلیغات محیطی درخصوص ترویج جوانی جمعیت را مؤثر دانست و بیان کرد: در همین راستا باید تبلیغات فرهنگی و فضاسازی محیطی و رسانهای با روشهای مختلف، بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
طالبی بر ارائه و تداوم آموزشهای لازم در این حوزه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و سایر دستگاههایی که مسئولیت دارند تأکید کرد و افزود: دستگاههای متولی مجری این قانون باید اطلاعرسانی کافی در خصوص مصوبات قانونی جوانی جمعیت را به جامعه هدف داشته باشند تا مردم از امتیازات قانونی خود مطلع و بهرهمند شوند.
وی به ماده ۵ قانون حمایت از خانواده و جوانی اشاره کرد و گفت: دستگاههای اجرایی مکلفند برای تأمین و ارتقای کیفیت مسکن، پایان کار و عوارض ساخت و ساز، کلیه هزینههای تخصیص شبکه، انشعابات و خدمات نظام مهندسی را به میزان ۵۰ درصد برای خانوادههای دارای سه فرزند زیر ۲۰ سال و به میزان ۷۰ درصد برای خانوادههای دارای حداقل چهار فرزند زیر ۲۰ سال برای یک مرتبه تخفیف دهند.
معاون استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: بر اساس این قانون، هزینه پروانه و عوارض ساختمانی به میزان ۱۰ درصد برای خانوادههای دارای حداقل سه فرزند زیر ۲۰ سال دارای تخفیف است.
وی به ارائه عملکرد دستگاههای مربوطه در این زمینه پرداخت و افزود: تاکنون شرکت آب و فاضلاب استان این قانون را برای ۲۸ مورد از خانوادههای دارای چهار فرزند و ۷۵ مورد از خانوادههای دارای سه فرزند اجرایی کرده است.
طالبی عنوان کرد: شرکت توزیع نیروی برق استان نیز تاکنون ۵۷۵ مورد تخفیف و کنتور رایگان به این خانوادهها ارائه کرده و بیش از ۹۰ انشعاب هم در حوزه آب واگذار شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه در حوزه واگذاری زمین اقدامات خوب و ارزشمندی انجام شده و خراسان جنوبی از استانهای پیشرو در این زمینه است، گفت: ۲ هزار و ۳۰۰ قطعه زمین در دو منطقه مرکز استان (بیرجند) آماده قرعهکشی و واگذاری برای خانوادههای مشمول قانون جوانی جمعیت است و در واگذاری زمینها هیچ محدودیتی نداریم.
معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: درخصوص وامهای قانون جوانی جمعیت امسال منابع بهتری جذب شده و امیدواریم صف تشکیل شده برای تسهیلات فرزندآوری کاهش یابد.
وی با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت خیران برای ساخت خوابگاههای متأهلی در استان، بیان کرد: در قانون، مشوقهای خوبی برای فرزندآوری لحاظ شده که باید دستگاههای اجرایی در راستای شفافسازی قانون و تببین ابعاد مختلف آن تلاش کنند تا حقی از مردم ضایع نشود.
نظر شما