به گزارش خبرگزاری ایمنا، امروز در بسته خبری پنجره امید به سراغ خبرهای خوش وزارت بهداشت برای پرستاران میرویم، در ادامه نیز رضایت ۶۴ درصدی از وقوع تحولات مثبت در دستگاه قضا مطرح شده است، همچنین پرتاب موفقیتآمیز ماهوارههای ایرانی «کوثر و هدهد» به فضا و اهدای عضو دو دانشآموز که به ۱۲ نفر جان دوباره بخشید نیز از جمله موضوعاتی است که در ادامه جزئیات بیشتر آن بیان شده است.
خبرهای خوش وزارت بهداشت برای پرستاران
عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به خبرهای خوش وزارت بهداشت برای پرستاران از اصلاح فرمول اضافه کاری و پیشبینی رشد تعرفههای خدمات پرستاری خبر داد و اظهار کرد: در سالهای اخیر علیرغم تلاش برای اجرای بعضی قوانین برجامانده به دلیل شرایط تحریم، تورم و سایر مشکلاتی که در کشور رخ داده وضعیت اقتصادی کشور طوری است که به تمام اقشار از جمله پرستاران فشار وارد شده است و علیرغم اجرای قانون تعرفهگذاری در سه سال گذشته و رشد قابل توجه آن، ممکن است این دستاورد کمتر دیده شود.
وی افزود: با همگرایی میان معاونت پرستاری و سازمان نظام پرستاری در حال اصلاح ارزش نسبی خدمات و ارتقای ضریب ریالی خدمات پرستاری هستیم و آنچه در شورای عالی بیمه مصوب شده و امیدواریم در هیئت دولت نیز به تصویب برسد، این است که رشد تعرفهها در سال آینده ۵۴ درصد و معادل تورم خواهد بود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: فرمول اضافه کاری پرستاران نیز اصلاح شده و با قولی که سازمان امور اداری استخدامی داده است، از ۲۵ هزار نفری که مجوز جذب دادهاند، ۱۰ هزار نفر مربوط به پرستاران خواهد بود.
رضایت ۶۴ درصدی از وقوع تحولات مثبت در دستگاه قضا
حجتالاسلام محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه در مورد توصیههای پانزدهگانه سال گذشته، در راستای ساماندهی هر چه بیشتر امور در مراجع و مراکز قضائی و تسهیل و تسریع خدمترسانی قضائی به مردم اظهار کرد: در خصوص توصیههای پانزدهگانه سال گذشته، در راستای ساماندهی هر چه بیشتر امور در مراجع و مراکز قضائی و تسهیل و تسریع خدمترسانی قضائی به مردم، باید تاکید کنم که در بعضی از شاخصها، پیشرفتهای چشمگیری داشتیم و در بعضی موارد نیز نیاز به کار و مساعی بیشتر است.
وی ادامه داد: توصیههای مذکور در سند تحول قوه قضائیه نیز مندرج است، بنابراین بار دیگر باید تاکید کنم که تمام ما مسئولان قضائی موظف به اجرای مفادِ نسخه بهروز شده و ارتقا یافته سند تحول هستیم؛ باید در نظر داشته باشیم که «تحول» یک امر مستمر، پویا و متناسب با اقتضائات زمانه است و چیزی نیست که تنها در کاغذ قید شود، بلکه باید به طور کامل و تمام جامه عمل به خود گیرد.
قاضیالقضات عنوان کرد: در حوزه نظارت مقامات قضائی بر زیرمجموعه اعم از نظارتهای حضوری و میدانی و سایر نظارتهای موردی نیز پیشرفتهای مطلوبی حاصل شده و در کنار آن، انضباط واحدهای قضائی در حوزههای مالی و تنظیم اوقات نیز افزایش پیدا کرده است؛ این مهم باید با قوت بیشتری استمرار یابد و هیچ توقفی نباید در آن باشد.
محسنی اژهای بیان کرد: در حوزه اِعمال نظارت کامل و جامع از سوی مقامات قضائی و دادستانها بر اقدامات ضابطان و بر تحقیقات ناظر بر پروندهها نیز پیشرفتهای خوبی حاصل شده است که این مهم نیز باید با قوت هر چه بیشتر ادامه پیدا کند.
ماهوارههای ایرانی «کوثر و هدهد» به فضا پرتاب شدند
ماهوارههای ایرانی کوثر و هدهد با پرتابگر سایوز روسیه به فضا پرتاب شدند، این ماهوارهبر روسی ۵۳ ماهواره را با خود به فضا حمل کرد.
این پرتاب، نخستین تلاش بخش خصوصی فضایی کشور برای تولید و پرتاب ماهواره به فضا است که یک گام جدی در صنعت فضایی ایران محسوب میشود.
ماهواره کوثر یک ماهواره سنجشی با وضوح تصویر بالاست که برای کاربردهای متنوعی از جمله کشاورزی، منابع طبیعی، محیطزیست و مدیریت بحران طراحی شده است؛ هدفگذاری کشور ایران در سند توسعه فضایی ساخت دوربین با GSD ۱۰ متری تا پایان سال ۱۴۰۴ است که این شرکت دانشبنیان به عدد ۳.۴۵ متر دست پیدا کرده است.
اهدای عضو دو دانشآموز تربتی به ۱۲ نفر جان دوباره بخشید
زینب عباسپور، سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه اظهار کرد: امیرحسین امانی و مرتضی سمیعی، دو دانشآموز ۱۲ و ۱۰ ساله بودند که پس از وقوع حادثهای ناگوار اعضای بدن آنها، به زندگی ۱۲ نفر دیگر امید بخشید.
وی افزود: این اقدام انساندوستانه، بار دیگر روح ایثار و گذشت را در جامعه زنده و این دو نوجوان را به الگویی ماندگار برای همگان تبدیل کرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با اشاره به این رویداد تلخ، اما آموزنده که یادآور اهمیت اهدای عضو و نجات جان انسانهاست، ادامه داد: در شرایطی که بسیاری از بیماران به دلیل کمبود عضو پیوندی، زندگی سختی را سپری میکنند، اقدام این دو دانشآموز میتواند الهامبخش بسیاری از افراد برای اهدای عضو باشد.
عباسپور خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون هفت نفر در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه اهدای عضو داشتهاند که منجر به بهبود کیفیت زندگی و نجات جان بیش از ۵۰ نفر شدهاند.
نظر شما