به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، اقبال حمیدی، _امروز چهارم اردیبهشت_ در نشست خبری با خبرنگاران استان کردستان اظهار کرد: از سوم تا نهم اردیبهشت به نام هفته زمین پاک نامگذاری شده است که در این هفته برنامههایی اجرایی میشود، از جمله آن با همکاری انجمنهای زیست محیطی به صورت نمادین نسبت به پاکسازی مناطق گردشگری از زباله اقدام خواهد شد.
وی افزود: معضلات زیست محیطی با افزایش جمعیت روز به روز بیشتر میشود و ما نیازمند فرهنگسازی در این مورد هستیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان با اشاره به ابلاغ آئین نامه کاهش مصرف پلاستیک در کشور، خاطرنشان کرد: سازمان صمت مکلف شده است که در طول مدت پنج سال، هر سال ۲۰ درصد از واحدهایی که نسبت به تولید پلاستیک همچون کیسه پلاستیکی اقدام میکنند را با مواد دوستدار محیط زیست جایگزین کند.
حمیدی ادامه داد: سرانه مصرف روزانه پلاستیک هر نفر سه کیسه است که سالانه بالغ بر ۱۰ میلیون تُن پلاستیک در کشور مصرف میشود.
وی فعالیتهای معادن، آتشسوزی جنگلها و حریق بقایای محصولات کشاورزی توسط کشاورزان را از دیگر معضلات زیست محیطی استان برشمرد و اضافه کرد: کمتر از دو درصد روستاهای استان مجهز به سیستم تصفیه فاضلاب هستند و این فاضلاب وارد آبراههای پایین دست روستا میشود که یکی از عوامل اصلی آلوده شدن خاک است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: کانون داخلی گرد و غبار در استان کردستان وجود ندارد و در یکی دو سال اخیر مشکلی بابت گرد و غبار کشورهای همسایه نداشتهایم.
خودروهای فرسوده، عامل اصلی آلودگی هوای شهر سنندج
حمیدی تصریح کرد: بالغ بر ۸۰ تا ۹۰ درصد آلودگی هوای شهر سنندج ناشی از خودروها و سیستم حمل و نقل فرسوده است چون بیش از ۸۰ درصد حمل و نقل عمومی این شهر فرسوده است.
وی افزود: در مورد حل این مشکل با شهرداری سنندج رایزنیهای لازم را انجام دادهایم اما تاکنون جوابی نگرفتهایم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان، واژگونی تانکرهای حامل سوخت را از دیگر عوامل آلودگی خاک استان دانست و گفت: از سال ۱۳۸۷ تاکنون حدود ۳۰۰ مورد واژگونی تانکر سوخت را در استان داشتهایم که نیاز هست پلیس راهور نظارتهای خود را بر تردد این تانکرها در مسیرها دارای ممنوعیت بیشتر کند.
حمیدی ادامه داد: پسماند شهرها و روستاهای استان نیز از دیگر عوامل آلودگی خاک استان است، به نحوی که از حدود ۱۷۰۰ روستای استان فقط ۸۰۰ روستا دارای جایگاه زباله منطبق بر شرایط لازم هستند.
وی اضافه کرد: شهرداریهای استان کردستان نیز مدیریت دفن بهداشتی زباله را ندارند که این یکی از آسیبهای جدی حوزه محیط زیست و خاک و هوا بوده و موجب افزایش سگهای ولگرد و مشکلات زیست محیطی و بهداشتی شده است.
شهرداریها مسئله پسماند را در اولویت قرار دهند
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان افزود: مشکل زباله و پسماند تا زمانی که در اولویت شهرداریها قرار نگیرد این مشکل حل نخواهد شد.
حمیدی گفت: بحث تفکیک از مبدا زباله باید نهادینه شود و اگر مدیریت پسماند به صورت سامانهای صورت گیرد قاعدتاً مشکلاتی همچون افزایش سگهای ولگرد و سایر مشکلات بهداشتی کمتر میشود.
وی تصریح کرد: اگر شهرداریهای استان مسئله دفع اصولی زباله و پسماند را رعایت نکنند به مراجع قضائی معرفی میشوند.
نظر شما