به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بر اساس یک گزارش جدید، خروج تدریجی نیروگاههای زغالسنگ از رده تولید و کمبود نیروی کار ماهر برای پروژههای انرژیهای تجدیدپذیر در استرالیا، قیمت برق را تا سال ۲۰۳۰ افزایش میدهد و به بالاترین حد تاریخی میرساند، با این حال استرالیا پس از عبور از این بحران به شرایط تعدیل هزینه خواهد رسید و ممکن است تنها بهصورت گهگاه ملزم به افزایش هزینه برق شود.
فرازونشیبهای قیمت برق استرالیا تا پایان دهه
پیشبینی میشود با حذف واحدهای زغالسنگ قیمت انرژی در سراسر مناطق استرالیا تا پایان دهه به بالای ۱۰۰ دلار استرالیا (۵۲.۳ پوند) به ازای هر مگاوات ساعت برسد. این مبلغ در نیوساوتولز و کوئینزلند با افزایش بیشتر به ۱۷۰ دلار (۸۸.۹ پوند) تا پایان سال ۲۰۲۸ و ۱۶۴ دلار استرالیا (۸۵.۸ پوند) تا سال ۲۰۲۹ خواهد رسید. از سوی دیگر تا این زمان کمبود نیروی کار مانع استقرار پروژههای تجدیدپذیر ضروری میشود و فشار بر قیمت برق را تشدید میکند.
گزارشها همچنین حاکی از آن است که استرالیا طی دو دهه آینده به بیش از ۷۰ هزار کارگر ماهر برای ایجاد و نگهداری زیرساختهای انرژیهای تجدیدپذیر جدید نیاز خواهد داشت که این رقم در سال ۲۰۲۳ حدود ۴۰ هزار نفر بود. پرداختن به این کمبود از طریق طرحهایی مانند برنامههای بازآموزی و افزایش بودجه برای مؤسسات، بسیار مهم تلقی میشود.
با این حال استرالیا پس از عبور از این دوره بحرانی با کاهش قیمت برق در اوایل دهه ۲۰۳۰ مواجه خواهد شد، زیرا منابع انرژی تجدیدپذیر در سراسر آن رایجتر و جایگزین انرژی تولید شده توسط سوختهای فسیلی میشوند، هرچند این اقدام ممکن است منجر به کاهش سرعت ورود ظرفیت جدید، همراه با افزایش تقاضا از طریق برقرسانی اقتصادی و بسته شدن واحدهای زغالسنگ باقیمانده شود که ممکن است در برههای از زمان با افزایش مجدد قیمت برق همراه باشد.
نظر شما