به گزارش خبرگزاری ایمنا، آمریکاییها از تاریخ ۱۳ آبان سال ۱۳۵۸ که لانه جاسوسی آنها به تسخیر دانشجویان پیرو خط امام (ره) در ایران درآمد تا زمانی که گروگانهای سفارتخانه تسخیر شده آنها به دستور بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به خانه برگشتند در اندیشه فرورفته بودند، در این بین جیمی کارتر رئیسجمهور وقت آمریکا به هر دری زد تا اتباع خود را از ایران خارج کند و بر همین اساس به ارتش آمریکا دستور داد تا عملیاتی برای رهایی اتباع خود طراحی و اجرا کند.
صحرای طبس کمینگاه آمریکاییها
چهارم اردیبهشت سال ۵۹ بود که کماندوهای آمریکایی آموزشدیده در آمریکا که پیش از این در مصر تمرین کرده بودند با استفاده از چند فروند بالگرد و هواپیما از خلیجفارس پرواز کردند و وارد خاک ایران شدند. در این عملیات، چهار فروند هواپیمای نظامی C-۱۳۰ و هشت فروند بالگرد SH-۳D برای آزادی ۵۳ گروگان، از ناو هواپیمابر نیمیتس جدا و از مرزهای هوایی جنوب، وارد فضای پروازی ایران شدند. برنامه آنها به این شکل بود که از جنوب شرقی کشور با تعدادی بالگرد و هواپیمای سوخترسان همچنین هواپیمای C۱۳۰ وارد ایران شوند و پس از سوختگیری در صحرای طبس به سمت تهران حرکت کنند و در ابتدای صبح دست به اقدام بزنند.
به گفته کارشناسان، آمریکاییها این عملیات را شش ماه در صحرای نوادا در آمریکا که شرایطی مشابه صحرای طبس دارد تمرین کرده بودند تا بتوانند آن را با موفقیت در ایران به پایان برسانند. در یک هواپیمای C-۱۳۰ حدود ۱۳۰ نفر کماندو و تجهیزات انفرادی و در یک هواپیمای C-۱۳۰ دیگر سلاحها و تجهیزات مدرن و مختلف مانند کپسولهای کوچک و بزرگ گازهای خوابآور، موتورسیکلتهای تریل کمصدا و جیپهای کوچک حمل میشدند و یک فروند KC-۱۳۰ سوخترسان و یک هواپیما هم رزرو بود. هر بالگرد ظرفیت حمل ۳۵ نفر از کماندوها را داشت.
نکته مهمی که در این عملیات باید به آن اشاره کرد، همکاری برخی عناصر خودفروخته در ارتش بود که طبق آنچه در فیلم طوفان شن هم نشان داده شده؛ با خاموش کردن رادار موجبات پرواز امن برای آمریکاییها را فراهم میکنند تا یانکیها بهطور پنهانکار وارد کشور شوند. بالگردها و هواپیماها پس از عبور از فراز ایران به صحرای طبس میرسند و در آنجا فرود میآیند، اما به علت ایجاد چند اتفاق بالگردها و هواپیماهای آمریکایی دچار سانحه میشوند و با وقوع طوفان شن سریال ناکامیهای آنها در عملیات پنجه عقاب رقم میخورد، این موضوعات موجب میشود تا اقدام نظامی مستقیم علیه ایران نیز کمکی به آمریکاییها نکند.
اتباع آمریکایی پس از ۴۴۴ روز با دستور امام خمینی (ره) به خانه خود بازگشتند و نشان داد که قدرت ایران اسلامی آنگونه نیست که آمریکاییها بتوانند با استفاده از حربه عملیات نظامی هر کاری میخواهند انجام دهند. عملیات پنجه عقاب با تمام تمهیداتی که از قبل برای آن پیشبینی شده بود به شکست انجامید. بلافاصله پس از انتشار خبر شکست آمریکا در این عملیات، جیمی کارتر طی نطقی تلویزیونی با اشاره به کلیاتی از روند عملیات تصریح کرد که به دلیل اینکه اقدامات سیاسی و مذاکرات به جایی نرسیده است، همچنان از کوشش برای رهایی گروگانها دست نخواهد کشید.
دلایل شکست عملیات پنجه عقاب
در خصوص دلایل و چگونگی شکست عملیات، تحلیلهای مختلفی مطرح شده است. دلایلی که مقامات آمریکایی در گزارشهای اولیه خود ارائه کردهاند بیشتر به ابعاد فنی و حوادث طبیعی و از جمله طوفان شن اشاره دارد، همچنین برخی منابع غیرموثق نیز به نقش شوروی در این خصوص اشاره میکنند، این در حالی بود که از نگاه مقامات جمهوری اسلامی بهخصوص شخص امام خمینی (ره)، نقش امدادهای الهی در این خصوص بیش از همه مطرح بوده است. امام (ره) در این خصوص اعلام کردند طوفان شن مانند یکی از امدادهای الهی موجب شکست این عملیات شد.
شکستهای پیاپی آمریکاییها در ایران
هنگامی که به تاریخ نگاه میکنیم، شکست عملیات آمریکاییها در طبس موسوم به پنجه عقاب تنها شکست آمریکاییها در مقابل ایران اسلامی نیست و سالهای گذشته در تاریخ مملو است از شکستهای پیدرپی آمریکاییها از ایران است. یکی از این شکستها در ۳۰ خرداد ۹۸ رخ داد، وقتی که آمریکاییها در حال جاسوسی از ایران بودند و پدافند هوایی کشورمان مجهزترین پهپادشان به نام گلوبال هاوک را منهدم کند.
یا در مورد دیگری، هنگامی که پهپاد RQ۱۷۰ آمریکاییها مشهور به جانور قندهار از افغانستان برخواست و در حال جاسوسی از کشورمان بود توسط سامانههای جنگالی پدافندی به تسخیر ایران درآمد و متخصصان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران توانستند به فناوری آن دست پیدا کنند تا نمونههای متفاوت از آنها طراحی، ساخته و عملیاتی شود. واقعه مهم تاریخی دیگر، موشکباران پایگاه عینالاسد آمریکا در عراق است که ایران به انتقام خون شهید حاج قاسم سلیمانی با شلیک ۱۳ موشک به این پایگاه درس خوبی به آمریکاییها دادند.
باید تاکید کرد که با نگاه به تاریخ ۴۵ ساله انقلاب اسلامی ایران به راحتی میتوان مشاهده کرد که شمار شکستهای آمریکا در مقابل ایران به حدی زیاد است که هر کدام از آنها موجب تکهتکه شدن هیمنه آمریکاییها در منطقه شده است. در خصوص شکستهای پیاپی آمریکایبها در ایران به گفتوگو با محسن نصری، استاد دانشگاه اصفهان و کارشناس مسائل سیاسی پرداختیم.
پیروزی انقلاب اسلامی اولین شکست آمریکاییها در ایران بود
محسن نصری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: اسلام ناب محمدی گفتمان محوری انقلاب اسلامی ایران است که به رهبری امام خمینی (ره) و ایثار و فداکاری مردم تحقق پیدا کرد. در گفتمان اسلامگرایی سه اصل مهم وجود دارد؛ یکی از این اصول استقلال است بهطوری که یک مسلمان حق ندارد سلطه دیگران را بر خود بپذیرد؛ اصل دیگر عدالت طلبی و اصل سوم استعمارستیزی است. ملت ما با انقلاب اسلامی به دنبال این اصول توانستند محمدرضا پهلوی را به عنوان دستنشانده آمریکا و حکومت سلطنتی در بهمن ۱۳۵۷ سرنگون کنند. به دنبال پیروزی انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) فرمودند که ما با همه ملتها و دولتهای جهان آماده همکاری هستیم، بهشرطی که این همکاری عادلانه و به دور از سلطهجویی باشد برای همین با رژیم صهیونیستی قطع رابطه کردیم، اما خواهان رابطه عادلانه منطقی با اروپا و آمریکا بودیم.
وی افزود: حدود ۹ ماه از پیروزی انقلاب اسلامی لانه جاسوسی آمریکا در تهران تسخیر شد و امام این اقدام را انقلاب دوم نامیدند که با همراهی مردم و حمایت امام همراه بود. در انقلاب اول شاه و در انقلاب دوم آمریکا را بیرون کردیم، چرا که آمریکا با روحیه استعماری خود به دنبال رابطه منطقی و به تعبیری برد-برد نبود و تنها به دنبال سلطهجویی بر ملت ایران بود. بنابراین تسخیر لانه جاسوسی را میتوان دومین تحقیر و شکست آمریکا در ایران تلقی کرد. آمریکاییها در دی ۱۳۵۷ ژنرال هایزر را به ایران میفرستند تا علیه انقلاب اسلامی کودتا کند، اما این کودتا در ۲۱ بهمن با شکست مواجه شد و پیروزی انقلاب اتفاق افتاد که اسناد و مدارک آن را در کتاب خاطرات هایزر میتواند دید؛ این آغاز تحقیر و شکست هیمنه آمریکا بود.
شکست بحران آفرینی آمریکاییها در تجزیه ایران
استاد علوم سیاسی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: در گام سوم شکست بحران آفرینی آمریکاییها را در چهارگوشه کشور در گنبد، کردستان، سیستان و بلوچستان و در خوزستان میبینیم که به نامهای خلق ترکمن، خلق کرد، خلق بلوچ و خلق عرب بحرانآفرینی کردند و تجزیهطلبی را ترویج میدادند تا این چهارگوشه را از ایران جدا کنند و جمهوری اسلامی ایران را با بحران مواجه کنند؛ این پروژه نیز شکست خورد و تجربه تلخ بزرگی برای سیاستهای سلطهجویانه آمریکا بود.
شکست در صحرای طبس و گرفتاری در شن
وی ادامه داد: شکست بعدی آمریکا پنجم اردیبهشت ۱۳۵۹ رقم خورد؛ آمریکای مدعی ابرقدرتی در آن زمان حمله نظامی به ایران را طراحی کرد، به این منظور که هم لانه جاسوسی آمریکا را اشغال کند و جاسوسان خود را آزاد کرده باشد و هم انقلاب اسلامی را سرنگون کند؛ اعضای سازمان سیا بهطور رسمی اعتراف کردند که برای حمله آمریکا که در طبس شکست خورد فقط به دنبال آزادی جاسوسان خود نبودند، بلکه به دنبال سرنگونی نظام جمهوری اسلامی بودند؛ مایلز کاپلند که از همکاران روزولت در کودتا ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ است، میگوید «هدف از تهاجم به طبس فقط آزادی گروگانها نبود بلکه سرنگونی رژیم ایران هدف اصلی بود» و باز امریکاییها با امداد و نصرت الهی در طوفان شن گرفتار شده و شکست خوردند؛ در کتاب فرماندهان نظامی آمریکا در عملیات حمله نظامی به ایران در طبس آمده است که شرایط بررسی برای عملیات از جمله آب و هوا سنجیده شده بود، اما در عین ناباوری شنها مأمور شکست هیمنه آمریکا میشوند؛ برژینسکی که از سیاستمداران مطرح صهیونیستی امریکایی است نیز میگوید که اگر این کار (تسخیر لانه جاسوسی در طبس) با موفقیت انجام میشد آمریکا یک بار دیگر زور بازوی خود را نشان میداد، چیزی که ۲۰ سال است به آن احتیاج دارد و در نتیجه میبینیم که زور بازوی آمریکای مدعی ابرقدرتی شکسته شد.
نصری با اشاره به جنگ هشت ساله تحمیلی گفت: در جنگ تحمیلی شرق و غرب دنیا، آمریکاییها، اروپاییها، صهیونیستها و کشورهای مرتجع عربی علیه ما شدند و به تعبیری جنگ احزاب عبری عربی شرقی غربی شکل گرفت و صدام را به جانب ایران فرستادند. ایرانی که در طول ۲۰۰ سال حکومت شاهان قاجار و پهلوی ۷۰ درصد وسعت خود را از دست داده بود اینبار حتی یک میلی متر از خاک خود را از دست نداد و بار دیگر موجب شکست آمریکا و متحدان آن شد. ما دو شهریور مهم در تاریخ معاصر داریم، یکی شهریور ۱۳۲۰ در ایام جنگ جهانی دوم که متفقین به ایران حمله کردند و هشتادساعته به تهران رسیدند و محمدرضا شاه را در ایران حاکم کردند در مقابل در شهریور ۱۳۵۹ همین کشورها صدام را به جنگ با ما فرستادند و گمان کردند مانند جنگ جهانی دوم یک هفتهای به تهران خواهند رسید؛ با وجودی که از مرز شلمچه تا خرمشهر ۱۷ کیلومتر بیشتر نبود با ۳۴ روز مقاومت مردمی روبهرو شد و در ادامه با خیانت بنیصدر خرمشهر سقوط کرد، اما سرانجام همه سرزمینهای اشغالی را پس گرفتیم و میلیمتری از آن را به دشمن ندادیم که در تاریخ جنایات و جنگهای آمریکا بیسابقه است که یک ملتی این چنین از خود دفاع کند.
شکست آمریکا از دانشمندان ایرانی
وی گام بعدی را شکست آمریکا در عرصه علمی قلمداد کرد و افزود: رژیم پهلوی تلاش میکرد ملت ما را تحقیر کند و بی سواد نگه دارد، به هنگام پیروزی انقلاب حدود ۴۷ درصد جامعه ۳۵ میلیونی ما باسواد بودند و در این میان سهم خانمها کمتر بود و به ۳۵ درصد میرسید؛ پرویز ناتل خانلری، وزیر معارف دولت اسدالله علم در حکمت پهلوی که طراح سپاه دانش برای سوادآموزی بود میگوید «دو گروه مخالف باسواد شدن مردم ایران بودند و برای همین سپاه دانش موفق نشد؛ یکی ساواک و دیگری آمریکا. چون باسوادی برای سلطه آنها خطرناک بود»؛ انقلاب اسلامی ملتی بیسواد را با نهضت تولید علم و نهضت سوادآموزی امام (ره) در شرایط جنگی و تحریم و توطئه با سواد کرد تا جایی که امروز جزو چند کشور برتر در علوم استراتژیک مانند هوا فضا، سلولهای بنیادی، هستهای، نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی و امثال آن هستیم. کشوری که در جنگ تحمیلی سیم خاردار نداشت، امروز با موشکهای بالستیک خود رژیم صهیونیستی دارای گنبد آهنین را که مدعی بود هیچ پرندهای نمیتواند از آن عبور کند، مورد موشک باران قرار میدهد که این نتیجه کار علمی و فنی جوانان انقلابی ما است و بر اساس همین شکستها بود که دشمنان هفت دانشمند هستهای ما را در این سالها ترور کردند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه اصفهان ابراز کرد: عرصه دیگر شکست آمریکا در برابر ایران در عرصه بازدارندگی و اقتدار بوده است و برای همین است که بعد از ۴۵ سال تاکنون جرئت نکردهاند حتی یک گلوله به سمت کشور ما شلیک کنند؛ اگر پهپاد RQ۱۷۰ به عنوان مجهزترین و مدرنترین پهپاد امریکایی به منطقه کاشمر آمد جوانان کشور ما آن را در کنترل خود در آورده و سالم به زمین نشاندند. اگر قایق انگلیسیها و امریکاییها در دی ۱۳۹۴ وارد خلیجفارس شد نیروی دریایی مقتدر ما افسران آن را دستگیر کردند و همه دنیا دیدند که آنها دست بر سر گذاشتند و گریه کردند؛ در خرداد ۱۳۹۸ نیز در نیمههای شب پهپاد غول پیکر امریکایی گلوبال کات وارد فضای جمهوری اسلامی وارد شد و پس از دریافت سه بار اخطار با سامانه موشکی سوم خرداد ایرانی سرنگون شد.
انقلاب اسلامی ابر جنایتکاری مثل آمریکا را شکست داد
وی با تاکید بر اینکه ملت ایران و انقلاب اسلامی است که ابر جنایتکاری مثل آمریکا را شکست داده و تحقیر کرده است، گفت: به دنبال این حوادث امریکاییها وقتی میببینند که جرئت حمله نظامی به جمهوری اسلامی ایران را ندارند، یک جنگ نیابتی به سرکردگی داعش راه اندازی میکنند که همه جنایتکاران و حیوان صفتان جهان را در آن حضور مییابند و تجهیزات و قدرت نظامی و رسانهای در اختیار آنها قرار میدهند؛ داعش ۸۰ درصد از خاک سوریه و ۶۰ درصد خاک عراق را اشغال کرده بود و قصد داشت به سمت ایران حرکت کند، اما زمانی که به دیوارههای حرم حضرت زینب (س) در دمشق و ورودیهای شهرهای زیارتی عراق رسید و به ۳۰ کیلومتری مرز خسروی ایران واقع در کرمانشاه رسیده بود، مدافعان حرم آن را در هم کوبیدند.
نصری اضافه کرد: ابوبکر البغدادی سرکرده داعش اعلام کرده بود «کرمانشاه-همدان-تهران»؛ ابومحمد عدنانی سخنگوی داعش اطلاعیه داد که ما ایران را به باتلاقی از خون تبدیل میکنیم و مشهد ایران را ویران میکنیم اما باز هم فرزندان امامین انقلاب، شیرمردان حیدری و فاطمی یعنی همان مدافعان حرم به میدان آمدند و باز شکست دیگری برای آمریکا، اروپا و صهیونیستها به ارمغان آوردند و بسیج جهان اسلام به فرماندهی حاج قاسم سلیمانی آرمان امام خمینی (ره) را ادامه دادند؛ به بیانی دیگر حشدالشعبی عراق، قوات دفاع وطنی سوریه، فاطمیون افغانستان، حیدریون پاکستان، حزبالله لبنان به همراه بسیج، سپاه و ارتش ایران با محوریت حاج قاسم جمع شدند و داعش شکست خورد.
حمله به چشم شیر و شکستن هیمنه آمریکا در منطقه
وی ابراز کرد: ترامپ رئیسجمهور وقت آمریکا اعلام کرد که آمریکا ۹ هزار میلیارد دلار برای داعش هزینهکرد، اما وقتی میخواهیم به نیروهای خود در عین الاسد سر بزنیم باید شبانه و با چراغ خاموش بیاییم؛ این در حالی است که در طول ۱۰۰ سال در آمد کشور ما از صنعت نفت به ۱۵۰۰ میلیارد میرسد و آمریکا باز هم شکست خورد، چرا که خلف صالح حضرت امام (ره) یعنی مقام معظم رهبری در مقابل آنها ایستاد و حاج قاسم به دستور ایشان در میدان حضور یافت؛ در زمان شکست داعش حاج قاسم در نامهای به رهبر معظم انقلاب نوشت که «حقیر به عنوان سرباز مکلف شده از جانب حضرتعالی در این میدان، با پایان عملیات آزادسازی ابوکمال آخرین قلعه داعش با پایین کشیدن پرچم این گروه آمریکایی-صهیونیستی و برافراشتن پرچم سوریه، پایان سیطره این شجره خبیثه ملعونه را اعلام میکنم.»
اقتدار روز افزون جمهوری اسلامی تا رسیدن به قله
استاد علوم سیاسی دانشگاه اصفهان با اشاره به حرکتهای تروریستی آمریکا و متحدان آن در ایران و به شهادت رساندن حاج قاسم سلیمانی اذعان کرد: آمریکاییها جرئت اینکه حاج قاسم را در داخل کشور به شهادت برسانند را هم نداشتند و در اقدامی تلافیجویانه پایگاه عین الاسد امریکایی برای نخستینبار در تاریخ آمریکا موشک باران شد و به دنبال آن شهیدان محور مقاومت دیگری مانند شهید علی زاهدی را به شهادت رساندند و در آخرین اقدام جمهوری اسلامی مراکز مهمی از رژیم صهیونیستی را موشکباران و پهپادباران کرد؛ وقتی موشک باران رژیم صهیونیستی به پایان میرسد سفیر سوئیس به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران احضار میشود و به او میگویند که به آمریکا بگو دست از پا خطا کنی همه پایگاههای آن را در منطقه ویران میکنیم؛ وقتی این پیام به مقامات کاخ سفید رسید صبح روز موشک باران، بایدن طی تماس با نتانیاهو تاکید کرد که اگر میخواهی به ایران حمله کنی ما با تو همراه نیستیم؛ همه اینها نشانه اقتدار و عظمت جمهوری اسلامی ایران است که آغاز آن با انقلاب همراه بود و همه این اتفاقات در مبارزه با نظام سلطه، در مسیر زمینهسازی ظهور امام زمان (عج) است و برای همین است که مقام معظم رهبری فرمودند به قله نزدیک شدهایم.
نظر شما