اتوکلاو پسماندهای پزشکی به صورت مرتب در حال انجام است/ بالاترین استاندارهای جهانی را داریم

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به امحای روزانه ۱۷ تن پسماند بیمارستانی گفت: هزینه امحا و دفن هر کیلوگرم از پسماندهای پزشکی، معادل ۵۰ هزار تومان است.

حمید گله‌داری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: پسماندهای پزشکی شهر اصفهان و هفت شهر اطراف، از سال‌های قبل پس از بی خطرسازی در بیمارستان‌ها به سایت سجزی منتقل و در آنجا دفن می‌شد، خرداد سال گذشته قراردادی میان دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان و شرکت رهپویان صالح منعقد شد که یکی از فعالیت‌های این شرکت، امحای پسماندهای ویژه به خصوص پسمانده‌های بیمارستانی است.

وی افزود: با عقد این قرارداد، تمام پسماندهای پزشکی بیمارستان‌ها که حدود ۱۲ تن بود، از مرداد سال گذشته پس از بی خطرسازی به شرکت رهپویان منتقل و امحا می‌شد؛ با توجه به ظرفیت نداشتن شرکت رهپویان، حدود پنج تن از پسماندهای مربوط به مطب‌های خصوصی و مراکز درمان سرپایی، قرار بود تا پایان سال ۱۴۰۲ به سایت سجزی منتقل و طبق دستورالعمل‌های موجود، دفن شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: مقرر شده بود سایت دوم پسماندسوز پزشکی راه‌اندازی شود که در این خصوص اقداماتی انجام شد تا سایر پسماندهای پزشکی به سایت دوم منتقل شود؛ در این خصوص اقداماتی صورت گرفته و مقرر شده است که شهرداری با مشارکت بخش خصوصی نسبت به راه‌اندازی این سایت اقدام کند و تا پایان سال جاری از این سایت بهره‌برداری شود.

گله‌داری با بیان اینکه تفاهم‌نامه جدیدی نیز با شرکت رهپویان منعقد شد تا پنج تن زباله منتقل شده به سایت سجزی نیز به این شرکت منتقل شود، ادامه داد: با انعقاد تفاهم‌نامه جدید، از یکم اردیبهشت‌ماه، روزانه حدود ۱۷ تن پسماند پزشکی به شرکت رهپویان تحویل و امحا می‌شود.

وی گفت: پسماندهای پزشکی در سطح کشور پس از بی خطرسازی به محل‌های مشخص شده دفن زباله منتقل و دفن می‌شود و اقدامی که در استان اصفهان برای امحای این پسماندها انجام می‌شود، در هیچ جای کشور دیده نمی‌شود و این اقدام برابر با بالاترین استانداردهای جهانی ارزیابی می‌شود و به همین دلیل در طرح جدید وزارت بهداشت، استان اصفهان یکی از استان‌های پایلوت به شمار می‌رود که قرار است در خصوص امحای پسماندهای پزشکی اقدامی ویژه انجام دهد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: استان اصفهان با توجه به ظرفیت خود، به صورت پسماندسوز پزشکی در این طرح فعالیت خواهد داشت و جلسات این طرح پیش از سال جدید آغاز شده است؛ در واقع پسماندهای بیمارستانی به صورت هوشمند و ایمن از بیمارستان‌ها جمع‌آوری و با خودروهای ایمن به سایت پسماندسوز پزشکی منتقل خواهد شد.

گله‌داری با بیان اینکه در صورتی که سایت پسماندسوز دوم راه‌اندازی شود، می‌توان تدابیری در نظر گرفت که پسماندهای پزشکی از سراسر استان برای امحا به سایت‌های زباله‌سوز منتقل شود، افزود: در حال حاضر پسماندهای بیمارستانی اصفهان و هفت شهر دیگر شامل لنجان، فلاورجان، مبارکه، نجف‌آباد، خمینی‌شهر، شاهین شهر و برخوار به سایت زباله‌سوز منتقل می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر پسماندهای بیمارستانی سایر شهرهای استان پس از بی خطرسازی به محل دفن زباله‌های پزشکی مشخص شده منتقل و دفن می‌شود، تصریح کرد: از دفن روزانه ۱۵ تا ۱۷ تن پسماند در سجزی به موقعیتی رسیده‌ایم که امروز حتی یک کیلوگرم پسماند در سایت سجزی دفن نمی‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: پسماندهای بیمارستانی، پسماندهای عفونی به شمار می‌رود که می‌تواند منجر به انتقال بیماری به ویژه ایدز و هپاتیت شود و گاهی نیز ممکن است به اشتباه این پسماند مورد بازیافت قرار گیرد، از همین رو جداسازی پسماندهای پزشکی از سایر پسماندها حائز اهمیت است.

گله‌داری با بیان اینکه در بیمارستان‌ها اتوکلاو پسماندها به صورت مرتب در حال انجام است و پسماندها بی خطرسازی شده از بیمارستان خارج می‌شوند، گفت: شرکت رهپویان، شرکتی انحصاری در کشور است و پسماندهای ویژه سایر استان‌ها نیز به این شرکت منتقل می‌شود و این پسماندها منوط به پسماندهای پزشکی نیست، همچنین لازم است بدانیم هزینه امحا و دفن هر کیلوگرم از پسماندهای پزشکی، معادل ۵۰ هزار تومان است.

کد خبر 746777

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.