به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، جلال پشوتن در جلسه دیدار با مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری کرمانشاه در دفتر معاونت انتظامی استان اظهار کرد: تحقق اصل جامعهمحوری در تأمین و حفظ امنیت عمومی مستلزم سیاستگذاری و تدوین راهبردها و اهدافی است که پلیس بتواند در سایه آنها از ظرفیتها و پشتیبانی مردمی بهرهی بیشتری بگیرد و بر اساس همین نگرش است که مراکز روانشناسی مشاوره و مددکاری معاونت اجتماعی فراجا شکل گرفت.
وی افزود: بررسی علمی تغییر و تحولات اجتماعی و تأثیر آن در امنیت عمومی، شناخت بسترها و زمینههای اجتماعی و فرهنگی آسیبها و جرایم و گسترش ساز و کارهای پیشگیری اجتماعی از جمله مهمترین اهداف معاونت اجتماعی پلیس است که مراکز مشاوره گامی مؤثر در دستیابی به آنها است.
معاون اجتماعی انتظامی استان کرمانشاه تصریح کرد: مشاوره و مددکاری اجتماعی از جمله اقداماتی است که در سالهای اخیر در دستور کار نیروی انتظامی قرار گرفته است که برای تقویت نگرش جامعه محوری پلیس به آن توجه بیشتری شد.
وی با اشاره به اهداف کلان راهاندازی مراکز مشاوره ادامه داد: این مراکز با هدف ایجاد رابطه نزدیک، صمیمی و اعتمادآمیز بین پلیس با مردم و شناسایی ریشهها و زمینههای رفتارهای ناهنجار و بزهکاریها تشکیل شد.
پشوتن تلاش برای از بین بردن بسترهای بروز معضلات اجتماعی و پیشگیری از آنها، آگاهسازی جامعه به منظور افزایش تواناییهای مقابلهای و ایجاد فرهنگ مشاوره در بحرانهای زندگی را از دیگر اهداف تشکیل مراکز مشاوره برشمرد.
وی اضافه کرد: امروز انواع خدمات مشاورهای نظیر مشاوره روانشناختی، انتظامی، مددکاری اجتماعی، روانسنجی و… در مراکز مشاوره پلیس به عموم مردم ارائه میشود.
این مقام انتظامی در خصوص مشاورههای حوزههای روانشناختی نیز گفت: مشاوره فردی، گروهی، خانوادگی، تحصیلی، شغلی و ازدواج، مهارتهای مدیریت استرس، روابط بین فردی، تفکر نقاد، حل مسئله، مقابله با خلق منفی، مدیریت زمان، مدیریت خشم، ارتباط مؤثر، خودآگاهی و همدلی از جمله آنها است.
وی ارائه خدمات روانسنجی فردی از قبیل تست هوش، شخصیت، استعداد و پیشرفت تحصیلی را از دیگر خدمات ارائه شده در مراکز روانشناسی عنوان کرد.
پشوتن یادآوری کرد: بنا به بررسیهای مراکز علمی فراجا درصد قابل توجهی از پروندههای موجود در کلانتریها مربوط به اختلافات خانوادگی است که عمدتاً از طریق پیشگیری اجتماعی و مشاوره و مددکاری قابل حل است.
وی مطرح کرد: مددکاران وظیفه دارند که افرادی که توسط دوائر قضائی کلانتریها به آنها ارجاع داده میشوند را کمک کرده و ضمن ارائه خدمات مشاورهای نسبت به رفع مشکل میان آنها اقدام کنند.
معاون اجتماعی انتظامی استان کرمانشاه همچنین از ارائه ۲۱ هزار مورد خدمات مشاورهای طی سال گذشته توسط مراکز مشاوره و کلانتریهای پلیس کرمانشاه به اقشار مختلف مردم خبر داد و گفت: در راستای آگاهسازی بیشتر مردم نیز ۳۰ نمایشگاه آسیبهای اجتماعی برپا شد.
وی در پایان تعامل با سازمانها و نهادهای مرتبط از جمله آموزش و پرورش، دانشگاهها، کمیته امداد و بهزیستی و برگزاری نشستهای تخصصی و کارگاههای آموزشی مطابق با نیازهای آموزشی کارشناسان و مشاوره و مددکاری اجتماعی و جذب پلیسهای افتخاری در رشتههای روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی را از دیگر اقدامات معاونت اجتماعی عنوان کرد.
نظر شما