به گزارش خبرگزاری ایمنا، عبدالباری عطوان در مطلبی در رأی الیوم با اشاره به تنگنایی که رژیم صهیونیستی به خاطر جنگ غزه به آن گرفتار شده است، نوشت: اقدامات این رژیم همچون حمله به کنسولگری ایران در دمشق و نیز حمله به پایگاه نظامی «کالسو» الحشدالشعبی در استان بابل عراق گواه این است که اسرائیل توان بیرون آمدن از مخمصهای که به آن گرفتار شده است را ندارد.
وی با اشاره به اینکه حمله رژیم صهیونیستی به نیروهای الحشدالشعبی عراق تاوان سنگینی برای تلآویو به همراه خواهد داشت، ادامه داد: پاسخ تنبیهی ایران علیه اسرائیل نقطه تحول راهبردی بود که تلآویو انتظار آن را نداشت و حمله این رژیم به پایگاه سازمان الحشدالشعبی عراق سبب خواهد شد که نیروهای این سازمان نه تنها واکنش نظامی انتقامجویانه داشته باشند، بلکه روانه مرزهای اردن و سوریه با فلسطین اشغالی شوند و حملاتی را در عمق فلسطین اشغالی انجام دهند.
این تحلیلگر در ادامه با اشاره به جنگ آمریکا علیه عراق در سال ۲۰۰۳ اضافه کرد: اشغال این کشور به تحریک رژیم صهیونیستی و زمینهسازی برای عادیسازی روابط با کشورهای عربی و تأسیس ائتلاف موسوم به محور اعتدال علیه ایران به سرکردگی تلآویو و با حمایت و نظارت آمریکا بود که هدف قرار دادن سوریه، لیبی و یمن به بهانه دموکراسی و حقوق بشر در این راستا است.
عطوان نوشت: حمله به پایگاه الحشدالشعبی عراق، به خنثیسازی همه طرحهای آمریکا در عراق و برچیدن پایگاههایش در این کشور و بازگشت عراق به نقش خود به رویارویی با پروژه اسرائیلی-آمریکایی منجر خواهد شد.
به نوشته وی، الحشدالشعبی، پهپاد، موشک و پایگاه مردمی بسیار قوی از حیث سیاسی و نظامی دارد و مورد حمایت قدرت بزرگ منطقهای به نام ایران است. الحشدالشعبی نقش بارزی علیه اشغالگران، از حملات مؤثر موشکی به بندر ایلات در دهانه دریای سرخ و خلیج عقبه تا حمله به سکوهای گازی میدان کاریش در دریای مدیترانه و بندر حیفا و پایگاههای نظامی رژیم صهیونیستی در بلندیهای اشغالی جولان، ایفا کرده است.
این تحلیلگر افزود: مقابله با موشکها و پهپادهای ایرانی بر فراز اردن، ممکن است بهانهای برای الحشدالشعبی و نیروهای آن برای رخنه به خاک اردن برای انجام حملات تلافیجویانه علیه رژیم اشغالگر در آینده باشد.
عطوان نوشت: نتانیاهو ۱۰ سال است که به دنبال کشاندن آمریکا به جنگ علیه ایران و بازوهایش در منطقه به بهانه نابودی مراکز هستهای آن است و به نظر میرسد که شکست سنگینی که در غزه متحمل شده او را به سمت ماجراجویی گسترش دامنه جنگ سوق داده است و از ضعف جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا و کرنش او در برابر لابی اسرائیلی در آمریکا بهره گرفته است.
وی اضافه کرد: اسرائیل در حال حاضر پنج جبهه را پیش روی خود دارد؛ حزبالله در لبنان، انصارالله در یمن، الحشدالشعبی در عراق و حماس و جهاد اسلامی در غزه؛ ایران را نیز باید به آن بیفزاییم.
سردبیر روزنامه رأی الیوم ادامه داد: آمریکا به هر اندازه که حمایت نظامی، سیاسی و مالی از رژیم صهیونیستی به عمل آورد، پیروز نخواهد شد، آمریکا در افغانستان شکست خورده است و در آستانه شکست در اوکراین قرار دارد و با شکست بزرگی در خاورمیانه روبهرو است. طوفانالاقصی حماس و وعده صادق ایران، نهتنها چهره خاورمیانه، بلکه نهایت دوره آمریکایی-اسرائیلی را رقم خواهد زد و نقشه جدیدی برای دنیا و مراکز قدرت آن ترسیم خواهد کرد. عراق، یمن، فلسطین و لبنان به صحنه میآیند و اسرائیل رفتنی است.
نظر شما