به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، ولی جهانی امروز _شنبه یکم اردیبهشت_ در آئین نکوداشت بناها و محوطههای تاریخی و تجلیل از مالکان و بهرهبرداران بناهای تاریخی در کاروانسرای عباسی با قدردانی از استادکاران و مرمتگران بناها تاریخی، آنان را حافظان تاریخ استان دانست، اظهار کرد: در گیلان بیش از پنج هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی شناخته شده که از این تعداد یک هزار و ۲۶۱ مورد در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
وی افزود: محوطهها و بناهای تاریخی گیلان به عنوان یکی از توانمندیهای گردشگری استان، هر بار بیشتر مورد توجه و اقبال گردشگران قرار میگیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان با تاکید بر اینکه مالکان بناهای تاریخی استان برای مرمت این خانهها همراه باشند، خاطرنشان کرد: طبق پیگیری امور مربوط به ماده ۹۸ برنامه ششم توسعه، بناهای تاریخی استان برای تبدیل به جاذبههای گردشگری به بخش خصوصی واگذار میشود و این اداره کل از همه مالکانی که دارای بنای تاریخی هستند و قصد تغییر کاربری در راستای توسعه گردشگری دارند، حمایت میکند.
جهانی تصریح کرد: استان گیلان دارای توانمندیها و قابلیتهای گردشگری و تاریخی فراوانی است و توانسته این خطه را به یکی از قطبهای گردشگری کشور تبدیل کند.
وی گفت: ترمیم و بازسازی بناهای تاریخی گیلان در اولویت برنامههای اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قرار دارد.
به گزارش ایمنا، این نشست با حضور اساتید و اعضای هیأتهای علمی دانشگاهها و دانشجویان رشتههای معماری، مرمت، باستانشناسی و سایر حوزههای وابسته به میراثفرهنگی کشور برگزار شد و در پایان مراسم از مالکان و بهرهبرداران بناهای تاریخی تقدیر به عمل آمد.
نظر شما