به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال و بختیاری، روز ارتش بهانهای است برای تجلیل از بزرگمردان جان به کف در این ارگان که در طول چهار دهه پس از پیروزی انقلاب مصداق بارز «ارتش فدای ملت، ملت برای ارتش» در ایران اسلامی شدهاند.
فرارسیدن این روز بهانهای شد تا پای صحبتهای یکی از فرماندهان و رزمندگان دفاع مقدس ارتشی بنشینیم، سرتیپ دوم امیر دربندی که در سال ۱۳۳۴ در تهران متولد شد، او در سال ۱۳۵۱ در رسته بهداری به استخدام ارتش درآمد و در مرکز آموزش بهداری نیروی زمینی مشغول به خدمت شد و پس از گذراندن دوره آموزشی در سال ۱۳۵۳ به هوانیروز اصفهان منتقل شد.
سرتیپ دربندی در دوران پیش از انقلاب، همگام با نیروهای انقلابی و نظامیان همفکر خود به صف راهپیماییها پیوست، او پس از گرفتن دیپلم در سال ۱۳۵۸ و طی دوره افسری، در اول شهریور ۱۳۵۹ به گردان ۱۴۵ پیاده لشکر ۹۲ زرهی اهواز که در پادگان تیپ ۳ دشت آزادگان قرار داشت، منتقل شد، در آن زمان هنوز جنگ آغاز نشده بود.
در سیویکم شهریور سال ۱۳۵۹ تهاجم عراق با حمله هوایی به فرودگاههای کشور آغاز شد، از این زمان، سرتیپ دربندی همراه با تیپ ۳ در منطقه حضور پیدا کرد و تا پایان جنگ در مناطق عملیاتی خوزستان به انجام وظیفه پرداخت و در تمام عملیاتها از جمله ارتفاعات اللهاکبر، طریقالقدس و فتحالمبین بهعنوان افسر بهداری، حضور چشمگیری داشت و در تخلیه مجروحان در خط مقدم جبههها نقش مهمی ایفا کرد.
امیر دربندی پس از ۳۵ سال خدمت در ارتش جمهوری اسلامی بازنشسته شد و امروز نیز بهعنوان یکی از فعالترین راویان دوران دفاع مقدس در هیئت معارف جنگ شهید صیاد شیرازی مشغول به خدمت است.
ارتش امروز، ارتش ولایی، مکتبی و وطندوست است
امیر سرتیپ دوم غلامحسین دربندی چگونگی حضورش در ارتش را اینگونه بیان میکند: برادر، دایی و بستگانمان در ارتش خدمت میکردند و من از کودکی به لباس نظامی که لباس خدمت است خیلی علاقهمند بودم و دوست داشتم در این لباس به مردم خدمت کنم که این دلیل حضور من در این ارگان شد.
وی تفاوت ارتش قبل از انقلاب و بعد از انقلاب را این گونه توصیف میکند: ارتش قبل از انقلاب یک ارتش سلطنتی و هدف از ایجاد آن حفظ تاج و تخت و یک فرد و یک خانواده بود اما امروز ارتش، ارتش ولایی، مکتبی و وطندوست است که برای حفظ اقتدار جمهوری اسلامی تلاش میکند و منافع ملی را بر منافع یک فرد ترجیح میدهد.
سرتیپ دربندی با بیان اینکه، شاکله ارتش در شرایط انقلاب با مردم و امام (ره) بود، میافزاید: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی با همان لباسهای نظامی به خیابانها میامدیم و علیه رژیم ستم شاهی مبارزه میکردیم، در پادگان کتاب حکومت اسلامی امام (ره) را دست به دست میکردیم تا با تفکرت امام (ره) آگاه شویم.
وی تصریح میکند: پس از پیروزی انقلاب ارتش به عنوان یک بازوی توانمند انقلاب و امام (ره) شروع به دفاع از ارزشهای کرد و همین نکته باعث شد که منافقان شعار انحلال ارتش را مطرح کنند که امام (ره) مطرح کردند مگر میشود کشوری بدون ارتش باشد و بیستونهم فروردین را روز ارتش اعلام کردند و گفتند: ارتش هر سال در روز رژه برود و اقتدار خود را نشان دهند.
این پیشکسوت ارتش و دفاع مقدس با بیان اینکه شهدا چراغهای را ما هستند، ابراز میکند: شهید سپهبد صیادشیرازی از شهدایی است که من از او درس تبعد، شجاعت، شهامت، ولایتمداری و مشورتپذیری را یاد گرفتم.
سرتیپ دربندی با اشاره به شعار ارتش فدای ملت ادامه میدهد: ارتش همیشه در صف اول فداکاری قرار دارد و ۴۱ هزار شهید در دوران دفاع مقدس گواه پایبندی بر عهد این نیروی نظامی است، عهدی که بر مبنای اسلام و فداکاری برای مردم است، شما میبینید در حوادث گوناگونی که اتفاق میافتد ارتش در همان لحظات اول حضور پیدا میکند.
شما دیدید در همین سیل آق قلا یک ارتشی در برابر یک پیرزن خم شد و به پیرزن گفت که روی من پا بگذار و برو یا شما میبیند در سرما و برف شدید در غرب شکور نانوایان ارتش روزی ۲۰۰ نان پخت میکردند و به مردم میداد یا در سیل پلدختر ارتش، پلی را که حداقل چند ماه طول میکشید، برای رفاه مردم در عرض ۲۴ ساعت درست کرد، ارتش حتی در این راه هم شهید داده و جزو افتخاراتش است.
وی اضافه میکند: ارتش جمهوری اسلامی امروز مصداق اشداء علی الکفار رحماء بی نهم است، ارتشی شجاع و مقتدر در مقابل دشمن و فداکار و خدمتگزار در برابر مردم فداکاری امروز در تک تک سلولهای بچههای ارتش نهادینه شده است و شما مقایسه کنید با نیروهای ارتش آمریکا و اسرائیل که در نبردها خودشان را نجس میکنند یا پا به فرار میگذارند.
نظر شما