به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ژاپن به توسعه مدل غولپیکر سلولهای سوخت هیدروژنی و بررسی گسترش استفاده از هواپیماهای ۸۰ نفره پرداخته و در این راستا ۱۷.۳ میلیارد ین معادل ۱۱۰ میلیون دلار به پروژه تحقیقاتی هیدروژنی اختصاص داده است. هدف این پروژه ساخت و نمایش نمونه اولیه یک سیستم محرکه پیل سوختی عظیم چهار مگاواتی برای استفاده در هوانوردی است که بزرگترین سیستم در حال توسعه فعلی جهان محسوب میشود.
سلولهای جدید بیش از سه برابر بزرگتر از سیستم پیل سوختی ۱.۲ مگاواتی است که در حال حاضر توسط سازنده هواپیمای فرانسوی ایرباس در حال توسعه است و قصد دارد در سال ۲۰۲۶ آن را در هواپیمای غولپیکر A380 خود آزمایش کند. هدف دومین پروژه تحقیقاتی ژاپن که ۴.۱ میلیارد ین بودجه دریافت کرده، امکان استفاده از سیستمهای پیشرانه پیل سوختی هیدروژنی در هواپیماهایی با ۸۰ صندلی یا بیشتر تا سال ۲۰۳۱ است.
ژاپن از اطلاعیه این سرمایهگذاری تنها چند هفته پس از اعلام برنامه ۳۳ میلیارد دلاری دولت برای ساخت یک هواپیمای منطقهای کمکربن داخلی رونمایی کرد که با نسل بعدی فناوریهایی مانند هیدروژن نیرو میگیرند.
تولید بزرگترین سلول سوختی بخش هوانوردی جهان
کارشناسان مدتهاست که بهدلیل چگالی انرژی نسبتاً کم هیدروژن بر حسب حجم و فضای ذخیرهسازی محدود در هواپیماها، در حال بررسی امکان استفاده از هیدروژن خالص بهعنوان سوخت هوانوردی در مسافتهای طولانی هستند. با این حال هدف پروژه تحقیقاتی جدید توسعه یک سیستم پیشرانه الکتریکی سلول سوختی چهار مگاواتی است که از هیدروژن مایع تا سطح آمادگی فناوری (TRL) استفاده میکند. به این معنی که یک نمونه اولیه بهطور کامل در آزمایشگاه ساخته و قبل از حرکت به مرحله توسعه آزمایش، در یک محیط عملیاتی امتحان میشود.
این پروژه وظیفه ساخت پیل سوختی و نمایش حداقل سه ساعت برای هر پرواز در هواپیمایی با حداقل ۴۰ صندلی را بر عهده دارد و وظیفه پروژه دوم توسعه فناوریهای اصلی است که امکان استفاده از سلولهای سوختی هیدروژنی را در هواپیماهای بسیار بزرگتر با ۸۰ صندلی یا بیشتر فراهم میکند.
ژاپن قصد دارد تا مارس ۲۰۳۱ مواد بادوام و مقاوم در برابر حرارت مانند غشا برای سلولهای سوختی ایجاد کند که عملکرد آنها را در دمای ۱۰۰ درجه سانتیگراد یا بیشتر بهطور چشمگیری بهبود ببخشد. هدف این کشور همچنین تولید موادی با چگالی بالا و سبکوزن است که قابلیت نگهداری بالایی دارند و سلولهای سوختی بزرگ در هواپیماها را در خود جای میدهند.
نظر شما