منصور شیشه فروش در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: تأثیرات فرونشست زمین و افت آبهای زیرزمینی بر وقوع پدیدههای نشست زمین بسیار زیاد است و در بیشتر مناطق سطح استان که شاهد کاهش سطح آبهای زیرزمینی هستیم، احتمال وقوع حوادث مشابه با حادثه نشست زمین در شهر گز و ایجاد حفره وجود دارد.
وی با اشاره به عوامل تأثیرگذار در ایجاد حفره و نشست زمین در بعضی مناطق استان افزود: وجود قنوات متروکه و گاهی شکستگی لولههای آب و فاضلاب به علت فرسودگی میتواند در ایجاد حفرهها تأثیرگذار باشد، اما با این وجود شرایط مذکور تحت تأثیر فرونشست زمین در اصفهان تشدید شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به رخداد حوادث مرتبط با فرونشست زمین در آن شهر اصفهان و سطح شهرستانهایی از جمله برخوار و شاهینشهر تصریح کرد: اثرات فرونشست زمین به صورت شکاف و ریزش ظاهر شده است.
۲۹ دشت تحت تأثیر کاهش سطح آبهای زیرزمینی قرار گیرد
شیشهفروش با اشاره به آخرین مطالعات انجام شده در سطح استان اصفهان ادامه داد: تداوم کمآبی در استان و افت آبهای زیرزمینی منجر شده است که از ۳۵ دشت مطالعاتی استان، ۲۹ دشت تحت تأثیر کاهش سطح آبهای زیرزمینی قرار گیرد و آثار پدیده فرونشست به صورت شکاف و ترک در ساختمانها و ایجاد شدن فروچاله دیده میشود.
وی گفت: در سال گذشته شاهد بیش از ۲۵ مورد شکستگی شبکههای آب و فاضلاب در سطح استان بودیم که از مهمترین آنها، شکستگی رخ داده در اتوبان آقابابایی، خیابان شهیدان کاظمی، نظر و میر بوده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اضافه کرد: سازمان زمینشناسی به صورت مستمر مطالعات و پایشهایی در خصوص فرونشست زمین در اصفهان انجام میدهد که آخرین پایشهای انجام شده، دال بر این است که همچنان شرایط فرونشست در مناطق مختلف زمین وجود دارد.
شیشهفروش افزود: استمرار جریان آب در رودخانه زایندهرود یکی از راهکارهای بهبود شرایط فرونشست در اصفهان بهشمار میرود و وزارت نیرو باید ضمن تأمین حقابههای قانونی و کشاورزی این رودخانه و تالاب گاوخونی و حقابههای زیستمحیطی، اقدامات ویژهای در خصوص پیشگیری از تشدید فرونشست زمین انجام دهد.
وی تصریح کرد: تسهیل در تکمیل طرحهای تأمین آب استان، احیای رودخانه زایندهرود و تغذیه سفرههای آب زیرزمینی بسیار حائز اهمیت است و در ۲۹ دشت مذکور، اقدامات ویژهای باید انجام شود، همچنین انتظار میرود رودخانه زایندهرود همچون دریاچه ارومیه به صورت جامع احیا شود و همواره آب در آن جریان داشته باشد.
نظر شما