حسین بزرگر در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحالوبختیاری اظهار کرد: در سال گذشته هدف گذاری بخش کشاورز ارتقا تولید محصولی، ارتقا بهرهوری محصولات، ارتقا سلامت محصولات، توسعه صادرات، توسعه ظرفیت ساختارهای نیمه دولتی و توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی بود که در حوزه ارتقا تولید ۲۵ درصد هدف گذاری شد و در حال حاضر رشد یک درصد سالیانه است و با توجه به نرخ مطلوب جایگزینی جمعیت هدف گذاریها هم به همین مبنا است که پیش بینی میشود ۴۰ هزار تن افزایش در بخش کشاورزی وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: با توجه به وضعیت خوب بارندگیها در سال ۱۴۰۱، اجرای طرح جهش تولید در دیم زارها که منجر به بهرهوری بهتر در مدیریت آب شد همچنین اجرای برنامه الگوی کشت، افزایش سطح زیر کشت محصولات باغی و طرحهای توسعه و تأمین و انتقال آب در اراضی شیب دار، توسعه گلخانهای از ۲۹ هکتار به ۱۰۰ هکتار، باعث شد تا تولید کشاورزی در سال گذشته به بیش از پنج درصد و بیش از ۸۰ هزار تن افزایش تولید داشته رقم خورد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحالوبختیاری با اشاره به ارتقا بهرهوری محصولات کشاورزی در استان، تصریح کرد: نزدیک به ۷۰ هزار هکتار از ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی آبی استان مجهز به سامانههای نوین شدند و راندمان آب آبیاری به بیش از ۵۹ درصد افزایش پیدا کرده است.
برزگر گفت: در زمینه ارتقا بهرهوری محصولات در سال گذشته طرح سازگاری با کم آبی اجرا شد که به دنبال این هستیم که حدود ۱/۵ میلیون متر مکعب مصرف بخش کشاورز را سالانه کاهش پیدا کند.
وی با اشاره به ارتقای سلامت محصولات اضافه کرد: پس از دور دوم سفر رئیس جمهور به استان مجوزهای لازم برای احداث مرکز ملی تشخیص آبزیان را دریافت شد که در سال آینده عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحالوبختیاری عنوان کرد: مدیریت پذیر کردن میدان عرضه دام، صدور بیش از ۳۰ درصد QR کد گلخانههای استان، راه اندازی مرکز درجه بندی محصولات گلخانهای که منجر به نظارت پذیرتر شدن این موضوع در شهرستان بروجن شد، راه اندازی دفع آفات نباتی بروجن، دریافت مصوبه برای شهرک نهادههای بخش کشاورزی که منجر به متمرکز کردن نهادهها و نظارت بیشتر میشود، افزایش تولید بذر اصلاح شده که عاری از آفات و بیمارها هستند و میزان سم پاشی را در محصولات کاهش میدهند، توسعه کلینیکها و خدمات گیاه پزشکی در سطح استان، این موارد از جمله اقدامات مؤثر است که در حوزه سلامت محصولات کشاورزی در سال ۱۴۰۲ انجام شد.
وی با اشاره به پیشرفتهای صادرات محصولات کشاورزی از استان در سال گذشته افزود: صادرات مغز بادام به بیش از دو هزار تن در سال گذشته افزایش پیدا کرد که در واقع جهشی پنج برابری داشت است.
نظر شما