به گزارش خبرگزاری ایمنا، مدتی است شاهد حضور پررنگتر بانوان ورزشکارمان در عرصههای ملی هستیم، اکنون داوران بانوی بسیاری در رشتههای مختلف ورزشی پا به عرصه گذاشتند و پیشرفت بسیاری داشتند که حاصل آن حضور بهعنوان داور و یا ناظر در مسابقات آسیایی و ملی است. این موضوع افتخاری دیگر برای کشورمان است که علاوه بر حضور بانوان در این عرصهها، میتوانیم شاهد بازتاب آموختههای آن مسابقات در قضاوتها و عملکرد داورانمان در لیگهای داخلی باشیم.
قضاوت در سطوح بالا موجب پیشرفت داوران
زری فتحی، داور زن بینالمللی فوتسال ایران در خصوص شرایط قضاوت در مسابقات ملی به خبرنگار ایمنا میگوید: چندین سال است که داوران زن ایرانی از مسابقات بینالمللی بهره میبرند و بهطور قطع همه از این اتفاق حمایت و در راستای پیشرفت آنها تلاش میکنند.
وی میافزاید: بهطور قطع قضاوت کردن در مسابقاتی که سطح بالایی دارد موجب پیشرفت داورانمان شده و عملکرد آنها را محک میزند، چرا که این مسابقات در بالاترین سطح قرار دارد، بهترین داورها به این مسابقات دعوت میشوند و با کولهباری از دانش و تجربه به کشور بازمیگردند و در لیگ داخلی قضاوت میکنند.
۲ داور در جام ملتها و هر دو ایرانی
داور زن بینالمللی فوتسال ایران بیان میکند: در رشته فوتسال دو داور زن هستیم که بهطور دائم به مسابقات آسیایی دعوت میشویم؛ جام ملتهای آسیا فقط با دو داور زن و دیگر داوران مرد برگزار میشود که این دو داور زن، من و گلاره ناظمی هستیم و این موضوع نشاندهنده سطح داوری فوتسال کشورمان است.
وی تشریح میکند: سال گذشته به دلیل صعود تیم ملی فوتسال کشورمان به فینال، امکان سوت زدن من در آن مسابقات نبود و به همین علت، قضاوت دیدار ردهبندی را به من و ابراهیم محرابی افشار دادند.
فتحی عنوان میکند: قضاوت در ردههای ملی و آسیایی بسیار حائز اهمیت است و ما از روزی که به این مسابقات دعوت شدیم، میدانستیم که سطح مسابقاتی که به آن دعوت شدهایم بالا است و باید تلاش بسیاری برای رسیدن به سطح مسابقات داشته باشیم تا موفق شویم قضاوت خوبی را از خود به نمایش بگذاریم.
ایران؛ رکوردار دعوت داوران
وی خاطرنشان میکند: ایران بالاترین تعداد داوران دعوت شده به مسابقات آسیایی را دارد که متشکل از دو زن و یک مرد است؛ این نمونه بارزی از پیشرفت داوران ایرانی نسبت به گذشته است. نمیتوانم بگویم که از لحاظ مالی باید حمایتهایی رخ دهد تا داوران ما رشد کنند، چرا که داوری عشق است و از نظر من پول موجب پیشرفت نمیشود.
داور زن بینالمللی فوتسال ایران ادامه میدهد: خیلی زمانها برای حفظ آمادگی جسمانیام در زمینهای خاکی تمرین کردهام، از نظر من پیشرفت در داوری وابسته به سازمانی نیست و باید خود فرد بخواهد تا بتواند پیشرفت کند. دیدگاه من این است که پیشرفت در داوری به خود شخص بستگی دارد و اگر وی بخواهد میتواند به بالاترین سطح در داوری برسد.
وی تاکید میکند: بارها داورانی از فیفا برای تدریس در ایران حضور یافتهاند و از تعداد زیاد داوران ایرانی متعجب شدند. بیشتر داورانی که ما در ایران داریم در بالاترین سطح خود قرار دارند، ملی هستند و در بالاترین سطح لیگ کشورمان سوت میزنند. همه با عشق و علاقه قضاوت میکنند و هیچ چشمداشتی نسبت به حقوق ناچیزی که دریافت میکنند، ندارند، چرا که حقوقی که داوران ایرانی دریافت میکنند بسیار کم است.
فتحی میافزاید: همه داوران شاغل در لیگ ایران در کنار داوری شغل دیگری دارند که با درآمد آن بتوانند داوری را ادامه دهند و پیشرفتهایی داشته باشند. بهطور قطع رسانهها میتوانند بانوان داور ایرانی را به مردم معرفی کنند و موجب پیشرفت آنها شوند.
افزایش دعوت داوران ایرانی نسبت به گذشته
شیدا ذوفن، کارشناس داوری هندبال ایران در خصوص تأثیر قضاوت در مسابقات ملی به خبرنگار ایمنا میگوید: چند سالی است تلاشهای فدراسیون هندبال منجر شد که اعزام داوران زن را در رشته هندبال به آسیا داشته باشیم.
وی میافزاید: ابتدا تنها یک کوبل داوری اعزام میکردیم، اما در چند سال گذشته سه کوبل داوری به این مسابقات اعزام کردیم که در دورهها و کلاسها شرکت کردند و پذیرفته شدند. این روند را هم در بخش مردان و هم در بخش مردان داشتیم که و در بخش مردان ارتقا به قسمت جهانی را در کارنامه هندبال داشتیم.
کارشناس داوری هندبال ایران بیان میکند: اینها دستاوردهای تلاشهای فدراسیون هندبال و مسئولان کمیتههای داوری است که با برگزاری کلاسها و سمینارها منجر به ارتقای علمی داورانمان شد تا بتوانند در کلاسهایی که در آسیا برگزار شد، پذیرفته شوند و اکنون جزو داوران خوب آسیا باشند. داورانی که در این مسابقات حضور پیدا میکنند با علم داوری جدید به کشور بازمیگردند و این اطلاعات را در اختیار داوران جوان دیگر قرار میدهند؛ فیلمبرداری از مسابقات موجب میشود تا ناظران و خود داوران نیز بتوانند عملکرد خود را مجدد آنالیز و اشکالات خود را رفع کنند.
استفاده از داوران جوان در لیگ برتر
وی عنوان میکند: پیامد و دستاورد قضاوت در سطوح مختلف و مسابقات آسیایی به قضاوت در لیگهای داخلی بازمیگردد؛ طی چند سال اخیر سطح و رشد داوران کشورمان بسیار افزایش یافته است و استفاده از این داوران در کنار جوانگرایی موجب شده است تا بسیاری از داوران جوان را وارد عرصه لیگ برتر کنیم.
ذوفن ادامه میدهد: برای اعزام یک کوبل بیشتر در آسیا، باید یک کوبل داوری به مسابقات جهانی راه پیدا کنند و برای رسیدن به آن سطح، داورانمان باید بیشتر سوت بزنند و آمادگی بدنی خود را حفظ کنند. در مقابل از دانشافزایی و یادگیری زبان غافل نشوند و آنالیز تیمها را بیشتر انجام دهند؛ ما نیز باید سمینارهایی به صورت ویژه برای داورانی که در آسیا قضاوت میکنند را برگزار کنیم تا بتوانند آموختههایشان را همسانسازی کنند.
به گزارش ایمنا، به گفته کارشناسان داوری سطح داوری کشورمان بسیار خوب و بالا است حتی به برخلاف درآمد کمی که در این رشته وجود دارد، عشق و علاقه زیادی در این رشته صرف میشود. ایران در بخش داوری و دعوت داوران مختلف زن در تورنمنتهای مختلف پرچمدار است و با اندک حمایت فدراسیونها و توجه بیشتر رسانهها، شاهد رشد بیشتر این قشر نسبت به گذشته خواهیم بود.
نظر شما