به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، محمدرضا عسگریان امروز _دوشنبه بیستم فروردینماه_ در جلسه شورای حفاظت از منابع آب شهرستان با بیان اینکه میزان بارشها در سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته کاهش داشته است، اظهار کرد: در سال زراعی گذشته بارشها در شهرستان و حوزههای بالادستی به صورت برف بود و وضعیت آبی بهتری نسبت به سال زراعی جاری داشتیم.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۴۳ میلیون مترمکعب آب در شهرستان توزیع شده است، افزود: توزیع آب در شهرستان بر اساس حجم ذخیره آبی است، بنابراین با توجه به کاهش بارندگیها باید برنامهریزی لازم در برداشت منابع آبی موجود صورت گیرد.
فرماندار گلپایگان با بیان اینکه سال گذشته دبی آب شهرستان ۱۰.۵ بود، اما در سال جاری ۳.۲ است یعنی به یک سوم رسیده است، گفت: حجم ذخیره آبی شهرستان گلپایگان در سال زراعی گذشته حدود ۴۳ میلیون مترمکعب بود، اما در سال جاری ۱۳ میلیون مترمکعب است که باید برنامهریزی لازم در آبیاری کشاورزی و درختان میوه صورت گیرد.
عسگریان با تاکید بر جلوگیری از کشت محصولات بهاره به ویژه تنباکو در شهرستان، گفت: منابع آب زیر زمینی میراث ماندگار است و برگشت آن امکان پذیر نیست، شرایط دشت گلپایگان حاد است و باید چاههای آب شهرستان به کنتور هوشمند مجهز شوند تا شاهد فرونشست زمین نباشیم.
وی با تاکید بر اجرای طرح ایزولاسیون انهار شهرستان از سوی جهاد کشاورزی گفت: شرکت زراعی به تصمیم جلسات عمل; کند، مثلاً اگر کشت محصولات بهاره و تنباکو در شهرستان ممنوع اعلام میشود در شرکت سهامی زراعی نیز کشت نشود تا با دوگانگی مواجه نشویم.
سلمان جوادی، دادستان گلپایگان نیز اظهار کرد: در راستای حفاظت از منابع آبی شهرستان، کشت محصولات استراتژیک (گندم و جو) در اولویت است و باید با فرهنگسازی از کشت محصولات آببر مانند تنباکو جلوگیری شود.
وی با تاکید بر اینکه مدیریت همزمان منابع آب و برق حوزه کشاورزی با فرمانداری باشد تا با قطعی بیمورد به کشاورزی شهرستان صدمه وارد نشود، افزود: شرکت سهامی زراعی با وجود کشت وسیع محصولات و چاههای عمیقی که در اختیار دارد بهینه مصرف آب را انجام میدهد که جای قدردانی دارد.
دادستان گلپایگان با تاکید بر تجهیز چاههای آب کشاورزی به کنتور هوشمند به منظور مصرف بهینه آب، افزود: باید چاههای غیر مجاز شهرستان مسدود شود.
حجم آب سد گلپایگان ۱۹.۷ میلیون مترمکعب است
حسن جوکار، مدیر امور منابع آب شهرستان گلپایگان اظهار کرد: در حال حاضر حجم آب سد گلپایگان ۱۹.۷ میلیون مترمکعب است در حالی که سال گذشته ۳۶ میلیون مترمکعب بود.
وی با اشاره به اینکه حجم آب سد کوچری در سال جاری ۱۱۶ میلیون متر مکعب است، افزود: سال گذشته میزان حجم آب سد کوچری ۱۱۹ میلیون مترمکعب بود.
مدیر امور منابع آب شهرستان گلپایگان ادامه داد: اکنون دبی ورودی آب سد کوچری از محل تونل ۱۴.۶ دهم مترمکعب در ثانیه است در حالی که سال گذشته حجم دبی آب ورودی سد ۲ متر مکعب در ثانیه بود.
جوکار افزود: دبی ورودی حوزه آبریز شهرستان گلپایگان ۳.۲ مترمکعب در ثانیه است در حالی که سال گذشته ۱۰.۵ مترمکعب بوده است که شرایط بحرانی را نشان میدهد.
وی اضافه کرد: مجموع ذخیره آبی شهرستان گلپایگان در سال زراعی جاری (از ابتدای مهرماه تاکنون) ۱۳ میلیون مترمکعب است در حالی سال گذشته حدود ۴۳ میلیون مترمکعب بود.
شرایط کشت بهاره در شهرستان وجود ندارد
علیاصغر میرزایی، مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان با اشاره به اینکه با توجه به کاهش بارندگیها شرایط کشت بهاره در شهرستان وجود ندارد، اظهار کرد: در راستای حفظ غلات گندم و جو باید حداقل آبیاری صورت گیرد.
وی گفت: سال گذشته کشاورزان از محل سد گلپایگان اجازه برداشت ۲۰ میلیون متر مکعب آب داشتند که محقق نشده است و در این زمینه در منابع امور آب استان پیگیر تخصیص آب هستیم که امید میرود همکاری لازم انجام شود.
حسین زاهد، مدیر بهرهبرداری امور آب گلپایگان نیز با تاکید بر اینکه به منظور حفظ کشت غلات گندم و جو از کشت بهاره در شهرستان جلوگیری شود، اظهار کرد: یکی از مصوبات جلسه شورای حفاظت از منابع آب ممنوعیت کشت بهاره باشد تا در آبیاری غلات گندم و جو با مشکل مواجه نشویم.
وی با اشاره به اینکه ۱۷ حلقه چاه آب فعال در شهرستان داریم که باید به دستگاه کنتور هوشمند مجهز شوند، افزود: گلپایگان ۱۸ میلیون مترمکعب حقابه کشاورزی دارد که با برداشت آن میتوانیم مصرف آب از چاههای شهرستان را به حداقل ممکن رساند.
نظر شما