کاهش سطح زیرکشت محصولات جالیزی در استان قزوین

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین از کاهش سطح زیر کشت محصولات جالیزی در این استان خبر داد و گفت: اجرای طرح الگوی کشت، کاهش سطح زیر کشت محصولات جالیزی، توجه به دانش‌بنیان‌سازی کشاورزی و اجرای طرح‌های حفظ کاربری اراضی کشاورزی از دیگر طرح‌های مهم در راستای جهش تولید با مشارکت مردم است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، محمدحسین عطایی بعدازظهر امروز -دوشنبه بیستم فروردین- در نشست احیا و پایدارسازی دشت قزوین که در سالن جلسات باغستان برگزار شد، اظهار کرد: کار شوراهای کشاورزی در استان قزوین شروع شده و باید بدانیم که کشاورزان و بهره‌برداران سرمایه‌های بزرگ اجتماعی بخش کشاورزی هستند.

وی با بیان اینکه بستر شفافیت لازم است تا مردم در امور مشارکت کنند، افزود: مؤلفه مردم در بخش کشاورزی مهم است و با توجه به نامگذاری سال بایستی از پتانسیل مردم در جهش تولید در بخش کشاورزی استفاده کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه ۱۱ برنامه راهبردی توسط جهاد کشاورزی استان قزوین برای پیاده سازی شعار جهش تولید با مشارکت مردم تدوین شده است، خاطرنشان کرد: راه‌اندازی شورای کشاورزی، شورای ایده‌پردازی کشاورزان و مشارکت گسترده‌بهره برداران در تصمیم‌گیری‌ها از جمله این برنامه‌ها به شمار می‌رود.

عطایی فعال‌سازی واحدهای پرواربند غیرفعال و تداوم افزایش ظرفیت تولید مرغ را از دیگر برنامه‌های نهاد متبوعش برای تحقق شعار سال ۱۴۰۳ دانست و ادامه داد: تقویت تشکل‌ها و تعاونی‌ها، برگزاری شورای کشاورزی و تشکیل جلسات هیأت‌های اندیشه‌ورز از جمله مهمترین سیاست‌های جهاد کشاورزی در راستای تحقق شعار سال جاری به شمار می‌آیند.

وی تاکید کرد: مشارکت بخش خصوصی، توسعه میز ارتباطات در شهرستان‌ها و مراکز جهاد کشاورزی، پیگیری الگوی کشت و برنامه‌های ستاد احیای و پایدارسازی دشت قزوین، ساماندهی و تجهیز و تقویت مراکز جهاد کشاورزی، بهبود کشت‌های گلخانه‌ای از برنامه‌های دیگر ما در این حوزه محسوب می‌شوند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین تصریح کرد: اجرای طرح الگوی کشت، کاهش سطح زیر کشت محصولات جالیزی، توجه به دانش‌بنیان‌سازی کشاورزی و اجرای طرح‌های حفظ کاربری اراضی کشاورزی از دیگر طرح‌های مهم در راستای جهش تولید با مشارکت مردم است.

لزوم بازمهندسی ساختار کشاورزی در استان قزوین

محمدتقی امانپور، مشاور استاندار و رئیس ستاد احیا و پایدارسازی دشت قزوین نیز در نشست احیا و پایدارسازی دشت قزوین بر لزوم ایجاد پایگاه و بانک اطلاعاتی هوشمند کشاورزی در این استان تأکید کرد و گفت: بخش کشاورزی بایستی به ابزار کشاورزی هوشمند مجهز باشد تا اطلاعات نوین بخش کشاورزی به موقع و به سرعت در اختیار کشاورزان و بهره برداران قرار گیرد.

وی با بیان اینکه بازنگری و بازمهندسی در ساختار کشاورزی صورت گیرد، اضافه کرد: کشاورزی بایستی اقتصادی شود و از حالت سنتی به مدرن تبدیل شود تا کشاورزان و بهره‌برداران را ترغیب به تولید محصولات کشاورزی و مشارکت در جهش تولید کرد.

رئیس ستاد احیا و پایدارسازی دشت قزوین ادامه داد: در حال حاضر برنامه ملی فرآوری محصولات کشاورزی در سطح کشور در دست اقدام است و تاکنون در سطح کشور ۶۷۰ مرکز فرآوری محصولات کشاورزی ایجاد شده است.

امانپور تأکید کرد: بایستی از پتانسیل و ظرفیت سرمایه گذاران بخش خصوصی در راستای توسعه بخش کشاورزی و اجرای طرح‌های مهم در این بخش با توجه به شعار سال فصل نوینی در جهش تولید ایجاد کرد.

وی اضافه کرد: از اطلاعات علمی و پژوهشی دانشجویان برای جهش تولید و تحول در بخش کشاورزی استفاده کرد و ارتباط تنگاتنگ دانشگاهیان با مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بایستی بیشتر شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با تاکید بر اینکه احیای مراتع و غنی‌سازی در دستور کار منابع طبیعی استان قرار گرفته است، گفت: لازم است از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان و سرمایه‌گذاران خصوصی باید برای اجرای طرح‌های آبخیزداری جهش تولید کشاورزی و پایدار سازی دشت قزوین استفاده کرد.

کد خبر 742928

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.