به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد، محمد علی حاتمیزاده اظهار کرد: گاه و بیگاه در تابستانها خبر غرق شدن افرادی که برای شنا به استخرهای ذخیره آب کشاورزی رفتهاند، شنیده میشود و استخرهای کشاورزی هر چند برای ذخیره سازی آب ساخته میشوند اما در برخی مواقع حادثه آفرینند و جان افرادی را که بی احتیاطی کرده و وارد آن میشوند، میگیرند.
وی افزود: در این حوادث، بیشتر کسانی که جان خود را از دست میدهند، کودکان و نوجوانان هستند که به خاطر شنا یا به دلایل دیگر در این نوع استخرها غرق میشوند اما نکته قابل تأمل این است که با وجود تذکرات مکرر جهاد کشاورزی تعدادی از این استخرها ایمن سازی نشده و حادثه آفرین میشوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در خصوص نظارت بر ساخت این نوع استخرها نیز گفت: هیچ استخر ذخیره آب کشاورزی، بدون ساخت تجهیزات حفاظتی تاییدیه نهایی دریافت نمیکند و بر همین اساس برای پرداخت تسهیلات و تخصیص اعتبارات به صورت کامل، ایمنسازی یکی از مهمترین ملاکهاست.
وی با تاکید بر ضرورت استانداردسازی لازم در استخرهای آب کشاورزی، اظهار کرد: در صورت رعایت نشدن استانداردها در این زمینه، به هیچ عنوان اجازه آبگیری این استخرها صادر نمیشود و ما برای نظارت دقیقتر بر این کار، ناظران مقیم در شهرستان و استان داریم که به طور دائم در حال تهیه گزارش از وضعیت ساخت این استخرها هستند.
حاتمیزاده ضمن بیان اینکه رعایت استانداردهای حفاظتی استخرهای بتنی و «ژئوممبران» هیچ تفاوتی وجود ندارد، گفت: هر استخر کشاورزی دارای بیش از ۱.۵ متر عمق، باید این قانون را رعایت کند و در تمام استخرها، رعایت مسائل حفاظتی توسط مالکان استخر الزامی است.
نظر شما