هیچ‌ اثری از تشعشعات نیروگاه اتمی ارمنستان در آذربایجان‌غربی مشاهده نشد

مدیرکل حفاظت از محیط زیست آذربایجان‌غربی گفت: آلاینده‌های رودخانه ارس در سایت پلدشت پایش می‌شود و تاکنون هیچ‌گونه تشعشعاتی از بابت آلودگی آب و خاک توسط نیروگاه اتمی این کشور مشاهده نشده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، سعید شهند امروز _یکشنبه نوزدهم فروردین_ در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: آذربایجان‌غربی یکی از مهم‌ترین استان‌های کشور در حوزه محیط زیست است.

وی با بیان اینکه ۱۵.۱ درصد سطح استان تحت مدیریت حفاظت از محیط زیست قرار گرفته است، افزود: در این استان ۶۷۰ هزار هکتار از اراضی ملی را در قالب ۱۱ منطقه حفاظت شده تحت مدیریت داریم که ۱۵۰ نیروی محیط‌بانی در ۲۰ پاسگاه محیط‌بانی شبانه‌روزی و بیست‌وچهارساعته در حال رصد و حفاظت هستند.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست آذربایجان‌غربی گفت: با تلاش کارشناسان وضعیت تنوع زیستی و حیات‌وحش در عرصه‌های حفاظت شده بسیار خوب است و مشکل آن‌چنانی که گونه‌ها را تحت تأثیر قرار دهد، نداریم.

شهند با بیان اینکه آذربایجان‌غربی در شرایط ویژه‌ای قرار دارد، تصریح کرد: در این استان شاهد زیستگاه‌های تالابی، کوهستانی و دشتی هستیم که این موضوع حیات وحش متنوع و مثال‌زدنی در سطح استان‌های کشور را رقم زده است.

وی ادامه داد: سال گذشته سه منطقه جدید شامل غار قلایچی بوکان، منشورهای بازالتی چالدران و چمن متحرک تکاب به عنوان طرح‌های ملی به مناطق حفاظت شده استان اضافه شد و تحت مدیریت محیط زیست قرار گرفت.

شهند یادآور شد: یکی از استان‌های تالابی کشور بوده و ۴۰ تالاب مصوب در قانون حفاظت تالاب‌ها داریم و در هیچ استانی این تعداد تالاب مصوب وجود ندارد.

وی با بیان اینکه تالاب‌های اقماری دریاچه و شمال استان اهمیت فوق‌العاده‌ای برای سازمان محیط زیست کشور دارد، عنوان کرد: اقدامات خوبی برای حفاظت از این تالاب‌ها با همت حفاظت از محیط زیست، با همکاری آب منطقه‌ای و با محوریت ستاد احیا دریاچه ارومیه انجام می‌دهیم.

شهند تصریح کرد: تالاب قوپی باباعلی بعد از ۲۰ سال و تالاب طالقان پس از چندین سال آبگیری شده و تالاب‌های استان یکی از زیستگاه‌های بسیار مهم برای پرندگان هستند.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست آذربایجان‌غربی خبر داد: دو تالاب شیبلو و بورالان را در اولین فرصت در کنوانسیون رامسر ثبت خواهیم کرد و با این اقدام تعداد تالاب‌های بین‌المللی استان به هشت افزایش پیدا خواهد کرد که رقم بسیار خوبی در سطح استان‌های کشور است.

شهند با بیان اینکه هم اکنون بیش از شش هزار رأس چهارپایان حیات وحش همچون قوچ، میش و گوزن زرد ایرانی در استان زیست می‌کنند و در سلامت کامل هستند، اظهار کرد: آمار چهارپایان ۱۷ درصد نسبت به آخرین سرشماری تعداد افزایش پیدا کرده است و در سطح استان نیز پنج گونه حمایت شده داریم که در قالب برنامه ملی نجات حمایت می‌شوند.

وی ادامه داد: این گونه‌ها شامل غاز پیشانی سفید کوچک، خرس قهوه‌ای، پلنگ ایرانی، گوزن زرد ایرانی و میش مرغ هستند در خصوص میش و گوزن اقدامات بسیار خوب و مؤثری انجام شده و روند نجاتشان در حال طی شدن است.

شهند در خصوص اقدامات برای جلوگیری از انقراض میش مرغ افزود: میش مرغ با اقدامات محیط زیست وارد تنگای ژنتیکی نشد و با اقدامات بین‌المللی برای واردات تخم از ترکیه و اسپانیا هماهنگی شده و شرایط برای زادوولد این گونه در دشت سوتاب و حمامیان بوکان فراهم است و تکثیر در اسارت نگرانی از انقراض آن را در کشور برطرف خواهد کرد.

وی با بیان اینکه هم اکنون ۲۴ تا ۳۰ بال پرنده میش مرغ در سطح استان وجود دارد، گفت: همچنین گوزن زرد ایرانی را در مجتمع تکثیر در اسارت رشکان ارومیه در حال تکثیر است و تا دو هفته شاهد تولد گوساله‌های جدید خواهیم بود و بارقه‌های امید برای نجاتش در کارشناسان وجود دارد و هدف این است که با افزایش تعداد به جزیره اشک دریاچه ارومیه منتقل شوند.

شهند تصریح کرد: هم اکنون ۲۵ تا ۳۰ رأس در جزیره اشک و ۱۱ رأس نیز در رشکان در حال زیست هستند.

وی با اشاره به افزایش عرصه‌های پناهگاه حیات وحش در استان و اقدامات پیش‌رو گفت: اقدام به خرید ۱۰۰ هکتار از پناهگاه حیات وحش در قالب اراضی دیم کرده‌ایم و به تملک خودمان درخواهیم آورد و در سفر ریاست‌جمهوری اعتبارات لازم تخصیص خواهد یافت.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست آذربایجان‌غربی تصریح کرد: در حوزه محیط زیست انسانی استان در حال صنعتی شدن است و طی دو سال گذشته این روند شتاب بیشتری گرفته که این امر تکلیف و وظیفه نظارتی سازمان را سنگین‌تر می‌کند.

شهند یادآور شد: پویش مسیر سبز و ایران پاک را با همراهی فرمانداران انجام و ۴۲ محور شامل ۲۰۷ کیلومتر از حیث نخاله‌های ساختمانی و پسماند پاک‌سازی شد و سال جاری در کارگروه مدیریت پسماند اعلام می‌کنیم که اگر متولیان به وظایف خود عمل نکنند، به مراجع قانونی معرفی خواهند شد چون شرایط فعلی در شأن مردم آذربایجان نیست.

وی با بیان اینکه در سطح شهرها به طور متوسط برای هر فرد ۸۶۰ گرم در روز پسماند تولید می‌شود، افزود: در روستاها نیز ۷۰۰ گرم در روز تولید پسماند در سطح استان داریم که شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، بخشداری‌ها با همکاری اداره کل راهداری وظیفه جمع‌آوری پسماندها را دارند.

شهند با اشاره به اقدامات یگان حفاظت اداره کل حفاظت از محیط زیست آذربایجان‌غربی عنوان کرد: سال گذشته ۳۵۷ تخلف زیست‌محیطی در حوزه شکار و صید کشف و ضبط و ۳۶۷ نفر نیز به مراجع قضائی معرفی و ۲۴۹ قبضه سلاح از متخلفان کشف و ضبط شد

مدیرکل حفاظت از محیط زیست آذربایجان‌غربی خاطرنشان کرد: ۲۴ تخلف نیز در بستر فضای مجازی کشف و با همراهی پلیس فتا برخورد شد که خریدوفروش گونه‌های جانوری از جمله این تخلفات است.

شهند همچنین با اشاره به همکاری با کشورهای منطقه در راستای حفظ محیط زیست و سلامتی مردم گفت: با کشور ارمنستان در این راستا همکاری داشته‌ایم و آلاینده‌های رودخانه ارس در سایت پلدشت پایش می‌شود و تاکنون هیچ‌گونه تشعشعاتی از بابت آلودگی آب و خاک توسط نیروگاه اتمی این کشور مشاهده نشده است.

کد خبر 742459

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.