۹۰ درصد هزینه تهیه پنل‌های خورشیدی توسط دولت پرداخت می‌شود

مدیر کل امور عشایر استان فارس گفت: قیمت پنل‌های خورشیدی در بازار آزاد ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان است اما تنها با یک میلیون تومان پنل های خورشیدی از سوی سازمان امور عشایر در اختیار جامعه عشایری قرار می گیرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، عبدالحمید کریمی امروز _ چهارشنبه پانزدهم فروردین_ در برنامه رادیویی مردم و مسئولین استان فارس با اشاره به نقش عشایر در تولید منابع پروتئینی و لبنی اشاره و اظهار کرد: عشایر استان فارس ۲۵ تا ۳۰ درصد منابع پروتئینی مورد نیاز جامعه شهری و روستایی را در سطح استان فارس تأمین می‌کند که با توجه به تعداد جمعیت این گروه، نقش آنها ارزنده و قابل توجه است.

وی همچنین در خصوص آموزش عشایر در حفظ از طبیعت و منابع طبیعی، افزود: طبیعت، جنگل، کوه و دشت‌ها، خانه عشایر است و به هیچ عنوان این گروه دست به تخریب مراتع نمی‌زنند. این در حالی است که جامعه عشایری شهدای بسیاری را در مسیر حفظ و حراست از منابع طبیعی به کشور تقدیم کرد و گاهاً سو استفاده‌های دیگری در محیط طبیعی همچون تهیه ذغال، از عشایر نام برده می‌شود اما عشایر از طبیعت و منابع طبیعی همچون فرزندان خود حفظ و حراست می‌کند.

مدیر کل امور عشایر استان فارس اضافه کرد: معیشت عشایر بر پایه طبیعت و مراتع است اما عشایر به طور طبیعی بیشتر درختان فرسوده، خشک و شکسته شده را برای گرمایش استفاده می‌کنند و از گذشته حاضر نبودند تبر یا تیشه به ریشه درختی سبز بزنند.

کریمی ادامه داد: برای پاک کردن این دغدغه از اذهان عمومی جامعه، سازمان امور عشایر با مشارکت ادارات استانی به موضوع توزیع سوخت‌های فسیلی ورود کرد که همه ساله در کوچ عشایر، علاوه بر تأمین و توزیع سیلندرهای گاز، توزیع نفت و ابزارهای گاز سوز دیگر را برای کمک به عشایر در رفع این دغدغه در دستور کار خود قرار داده است.

وی همچنین به توزیع پنل‌های خورشیدی در میان جوامع عشایری برای بهره‌مندی از نعمت برق اشاره و تصریح کرد: از سال ۱۴۰۰ تاکنون ۲۸۰۰ عدد پنل خورشیدی در میان عشایر استان توزیع شده است و دولت سیزدهم این قول را داده است تا پایان دولت بتواند توزیع پنل‌ها برای تمام جوامع عشایری صورت گیرد.

۹۰ درصد هزینه تهیه پنل‌های خورشیدی توسط دولت پرداخت می‌شود

مدیر کل امور عشایر استان فارس ادامه داد: با توجه به اینکه متولی اصلی برای تولید و توزیع پنل خورشیدی وزارت نیرو است و بر اساس تفاهم‌نامه منعقد شده با سازمان امور عشایر، موانعی برای تولید پنل‌ها با توجه به تحریم‌ها وجود دارد و طی دو سال گذشته میزان تولید پیش‌بینی شده پنل‌ها محقق نشد اما با تدبیر سازمان امور عشایر کشور و مجوزی که به اداره کل امور عشایر فارس داده شد با توجه به توانمندی مالی اداره کل، پنل‌های خورشیدی تهیه شد و در اختیار عشایر قرار گرفت.

کریمی خاطر نشان کرد: در خصوص هزینه پنل‌های خورشیدی ۹۰ درصد هزینه توسط دولت و تنها ۱۰ درصد توسط عشایر پرداخت می‌شود، این در حالی است که قیمت پنل خورشیدی در بازار آزاد ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان است اما تنها با یک میلیون تومان پنل‌های خورشیدی از سوی سازمان امور عشایر در اختیار جامعه عشایری قرار می‌گیرد.

اشتغال‌آفرینی جوامع عشایری در چهار محور

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اشتغال‌آفرینی عشایر در چهار محور صنایع دستی، بوم‌گردی و گردشگری، تولید گوشت قرمز و گیاهان دارویی است، تصریح کرد: در ایام نوروز قرارگاه‌های نوروزی عشایر در سطح جاده‌های مختلف استان بر پا شد و رسالت بر پایی آنها بدین دلیل بود که بر اساس آمار پلیس راهور در سال‌های گذشته در ورودی ۳۰ کیلومتری شهر ۶۰ درصد تصادفات به علت خستگی رخ می‌داد. لذا از سال گذشته تدابیر لازم اندیشیده شد تا ایجاد غرفه نوروزگاه ها به عشایر واگذار شود تا علاوه بر گرایش و جذابیت مسافران برای ورود به استان مقصد سفر، استراحت رانندگان نیز به جهت پیشگیری از وقوع حوادث صورت گیرد.

مدیر کل امور عشایر استان فارس افزود: در ایام نوروز نیز اداره کل امور عشایر استان فارس به عنوان رئیس کمیته ۳۰_۶۰ استان انتخاب و کمیته‌ها تشکیل شد و در نقاط مختلف استان نوروزگاه‌های عشایری در سطح جاده‌ها بر پا شد.

کریمی با اشاره به اینکه برپایی نوروزگاه‌ها از دو جهت قابل تأمل است، تاکید کرد: برپایی نوروزگاه‌ها در دو محور سلامت بخشی به شهروندان و مشق اقتصادی برای عشایر در جهت کمک به عرضه محصولات عشایری به جامعه است که می‌تواند به این گروه کمک بسیاری کند.

وی اظهار کرد: سال گذشته در طول ایام سال در چندین نقطه مختلف از استان فارس، غرفه‌های عشایری دایر بود و به مسافرین خدمات‌رسانی شد و امید است با تشویق و حمایت از این گروه بتوان این غرفه‌ها به صورت دائم بر پا شود.

مدیر کل امور عشایر استان فارس همچنین در خصوص نصب و توزیع حمام‌های خورشیدی در میان جامعه عشایری استان فارس، افزود: بهداشت عشایر دو وجه بهداشت فردی و خدمات بهداشت و درمان است و در این راستا کانکس‌های بهداشتی در مناطق مختلف دایر شده است که در کوچ عشایر حمل آنها صورت می‌گیرد.

وی تصریح کرد: در خصوص حمام خورشیدی و سرویس‌های بهداشتی اداره کل امور عشایر موضوعات را به جد پیگیری می‌کند.اما با توجه به حساسیت حمام‌های خورشیدی، بایستی زمان استقرار عشایر در منطقه‌ای که حمام نصب می‌شود، طولانی باشد.

در توسعه شهرها توسعه ایل راه‌ها دیده نمی‌شود

مدیر کل امور عشایر استان فارس خاطر نشان کرد: در سال گذشته اقدام بسیار خوبی در خصوص استقرار حمام‌های خورشیدی در نقاط مختلف عشایری استان فارس صورت گرفت و این روند در سال جاری نیز ادامه دارد.

گردشگری عشایر دیگر موضوع مورد اشاره مدیر کل امور عشایر استان فارس بود و وی تصریح کرد: متأسفانه این موضوع را شاهد هستیم که روز به روز عرصه برای عشایر تنگ‌تر می‌شود و در توسعه شهرها توسعه ایل راه‌ها دیده نمی‌شود و این موضوع موجب مخاطرات بیشتر می‌شود.

کریمی ادامه داد: با تدابیری که دولت اندیشیده است امید است بتوانیم ایل راه و اتراق گاه‌ها را ساماندهی و کنترل کنیم تا به عنوان یک سند زنده زندگی عشایری کوچنده حفظ شود.

وی تاکید کرد: در راین راستا یکی از تعریف‌هایی که برای ایل راه عشایر انجام شد، برای محوری بود که از غرب کلان شهر شیراز دچار بحران شده بود و در این خصوص مقرر شد تا محوری جایگزین تعیین شود و این محور به صورت یک محور آموزشی باشد تا پتانسیل‌های عشایری، ظرفیت و توانمندهای این جامعه به شهروندان معرفی شود.

کد خبر 741432

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.