منصور شیشه فروش در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه تأثیر نشست زمین در شکستگی تأسیسات آب و فاضلاب را نمیتوان نادیده گرفت، اظهار کرد: بعدازظهر امروز شکستگی یک خط لوله بتنی فاضلاب در عمق ۱.۵ متری زمین و در خیابان فیض گزارش شد و بلافاصله عوامل آب و فاضلاب، شهرداری و آتشنشانی به محل اعزام شدند.
وی درباره نشتی خطوط لوله انتقال آب شرب ۴۰۰ میلیمتری در عمق ۱.۵ متری خیابان میر به فلکه فیض شهر اصفهان، افزود: عوامل فنی و تعمیرات شرکت آب و فاضلاب از زمان وقوع حادثه عملیات حفاری تعویض و بازسازی خطوط لوله را آغاز کردند و پلیس راهور نسبت به اجرای طرح ترافیکی در محل اقدامات لازم را اجرایی کرده و تا اوایل امشب بازسازی خط لوله و ایمنسازی محل انجام خواهد شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان پیرامون اینکه طی سال گذشته با توجه به شرایط فرونشست زمین، وقوع مخاطرات ناشی از شکستگی و ایجاد حفره و شکاف را در خیابانها شهر اصفهان به ویژه خیابان فیض شاهد بودیم، تصریح کرد: به علت شرایط کم آبی و خشکی رودخانه زایندهرود، روند فرونشست زمین و تأثیرات آن در تشدید وقوع حوادث شکستگی شبکههای آب و فاضلاب فرسوده طی چند سال اخیر افزایش یافته است که با پایشهای انجام شده در شبکه فاضلاب شهر اصفهان، ۳۰۰ کیلومتر از شبکهها با قدمت بیش از ۵۰ سال، نیاز به بازسازی دارد و ۳۰ کیلومتر از شبکهها در اولویت بازسازی است.
وی گفت: لازم است وزارت نیرو ضمن تأمین حقابههای قانونی زاینده رود اعم از کشاورزی و زیست محیطی و احیای تالاب گاوخونی و تسریع در اجرای طرحهای تأمین آب استان و احیای رودخانه زاینده رود، نسبت به تخصیص اعتبارات مورد نیاز برای بازسازی شبکههای فرسوده و در معرض خطر اقدام شود.
شیشهفروش اظهار کرد: با توجه به تعدد وقوع حوادث شکستگی شبکههای آب و فاضلاب و فرسودگی و قدمت شبکهها و اثرات فرونشست زمین در تشدید وقوع حوادث طی سال گذشته و امسال لازم است وزارت نیرو و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور جهت تخصیص اعتبارات مورد نیاز به استان برای رفع خطر و بازسازی شبکههای اولویتدار در مناطق آسیبپذیر اقدام کند.
وی افزود: مطالعات بررسی فرونشست زمین در دشت اصفهان با هدف اجرای طرحهای کاهش خطر توسط شهرداری اصفهان و از طریق مشاور در حال تکمیل است و توسط مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی الزامات مرتبط با پیشگیری و کنترل فرونشست زمین در اصفهان تدوین شده که برای تأمین اعتبار برای اجرای طرحهای مصوب و اضطراری به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان جنس شبکههای فاضلاب شهر اصفهان با قدمت بیش از ۵۰ ساله را بتنی اعلام کرد و گفت: گاهی اوقات لولههای فاضلاب با سایزهای مختلف خطر و تهدید جدی برای اصفهان است، بنابراین بر اساس مطالعات در مرحله نخست ۳۰۰ کیلومتر از این شبکهها فرسوده شناسایی شد که از این میزان ۳۰ کیلومتر نیازمند تسریع در بازسازی است.
وی با بیان اینکه در سنوات گذشته ۱۰ کیلومتر از فرسودگی شبکههای فاضلاب اصفهان بازسازی شد، اما لازم است این ۳۰۰ کیلومتر و ۳۰ کیلومتر خطرآفرین بهصورت ویژه مورد بازسازی و اصلاح قرار گیرد، خاطرنشان کرد: بازسازی و مرمت شبکههای فاضلاب خیابانها و معابر در شهر شاهینشهر، خمینیشهر، درچه و اصفهان به منظور پیشگیری و کنترل وقوع حوادث بسیار مهم است.
نظر شما