به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، در انتهای دشت مسیله و در ۵۰ کیلومتری جاده قم گرمسار یک آینه طبیعی شکل گرفته که در فصول مختلف سال میزبان پرندههای زیبای مهاجر است.
پوشش گیاهی خاص این منطقه به دلیل وجود آب در بسیاری از فصول آب و وجود خزندگان و گونههای مختلف گیاهی در کنار پرندگان مهاجر از ویژگیهای تالاب مره است، در این منطقه بیش از ۴۰ گونه گیاهی وجود دارد و وجهتسمیه این تالاب به مره به این دلیل بوده که مره نام کوهی در ضلع شمالی این تالاب است که نام آن کوه بر این تالاب قرار داده شده است.
بهترین مسیر برای دسترسی به این دریاچهها از طریق جاده خاکی جیپرویی است که از حوزه مسیله و کاج به دیر گچین کشیده شده است و از میانههای آن میتوان با طی کردن مسیری ۲۰ کیلومتری رو به شمال به کرانههای این دریاچهها رسید.
همجواری با کاروانسرای زیبا و تاریخی دیر گچین از ویژگیهای برجسته تالاب مره است که میتواند این منطقه را به یکی از جاذبههای گردشگری استان قم تبدیل کند.
تالاب مره از رودخانه شور سیراب میشود که منشأ آن از استانهای مجاور است، در طول سالهای گذشته احداث بندهایی بر این رودخانه، حیات تالاب مره را به خطر انداختهاند، بهطور قطع ثبت ملی این تالاب میتواند در حراست بهتر از آن نقش ایفا کند.
علیرضا ارجمندی، مدیرکل میراث فرهنگی استان قم در گفتوگو با خبرنگار ایمنا درباره ثبت ملی تالاب مره اظهار کرد: بر اساس ابلاغ وزارت میراث فرهنگی به استاندار قم، تالاب مره واقع در بخش مرکزی و شمال شهر قم پس طی تشریفات قانونی به شماره ۱۲۰۰ در فهرست میراث طبیعی کشور به ثبت ملی رسیده است.
وی افزود: با این ابلاغ، رعایت حقوق مالکانه و تدوین ضوابط حفاظتی و تعیین حریم در این تالاب به عهده وزارت میراث فرهنگی خواهد بود و این وزارتخانه از هرگونه تخریب و دخل و تصرف در آن جلوگیری خواهد کرد.
نظر شما