به گزارش خبرگزاری ایمنا، حمیدرضا محققیان در برنامه تلویزیونی «بهار بهار» اظهار کرد: حفظ ابنیه تاریخی یکی از وظایف این اداره است، در این راستا ۲۲ هزار اثر شناسایی شده، ۲ هزار اثر تاریخی ثبت ملی و ۱۷ اثر ثبت شده جهانی در فهرست میراث فرهنگی یونسکو همچون میدان امام خمینی (ره)، باغموزه چهلستون و مسجد جامع در استان اصفهان داریم.
وی با بیان اینکه بیتوجهی و ناآگاهی موجب میشود که به میراث فرهنگی که هویت، شناسنامه و تاریخ ما محسوب میشوند، آسیب وارد کنند، گفت: آگاهسازی افراد از زمان آغاز آموزشها یعنی از سوی پدر و مادر کلید میخورد و در مدارس نیز از از مقطع مهدکودک و دبستان این آموزشها باید آغاز شود.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان تصریح کرد: اداره کل میراث فرهنگی نیز در بخش آموزش، تربیت راهنمایان گردشگری را بر عهده دارد، همچنین شناسایی افراد علاقهمند به میراث فرهنگی بهعنوان کارشناس در حوزه تحقیق و پژوهش و نگهداری بناها از شرح وظایف این اداره است.
محققیان با تاکید بر اینکه مرمت، نگهداری و ساماندهی آثاری مانند پلهای تاریخی با کمک شهرداری انجام میشود افزود: کم و بیش این اقدام انجام شده است، اما با توجه به تعدد آثار و اینکه بعضی از این آثار فضای عمومی و محل تردد افراد است، نگهداری آنها سختتر میشود.
مرمت ترکهای ناشی از نشست یا فرونشست در بناهای تاریخی نیازمند اعتبارات و بودجه کافی است
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با اشاره به ترکهای ناشی از نشست یا فرونشست در بناهای تاریخی گفت: با توجه به قدمت زیاد این بناها، تحقیقات و مطالعاتی انجام شده است، اما نیازمند اعتبارات و بودجه کافی است تا این مرمتها انجام شود.
وی ادامه داد: مسجد سید اصفهان نیاز به مرمت دارد، البته تاکنون اقداماتی به کمک مدیریت استان و شهر در این راستا انجام شده و اداره کل میراث فرهنگی نیز بودجهای را برای این کار اختصاص داده است، اما حفظ و مرمت بناهای تاریخی با مالکان آن است؛ با این حال اداره کل میراث و شهرداری اعتباری برای مرمت مسجد سید اختصاص دادهاند.
محققیان با تاکید بر اینکه رسالت وزارتخانه، حفظ و مرمت بناهای تاریخی و توسعه گردشگری و ترویج صنایع دستی است، ادامه داد: اعتبارات و بودجه در سطح ملی اختصاص داده شده است و اعتباراتی که باید در سطح استان تخصیص داده شود، در مرحله انجام است که در این راستا اعتبارات نسبت به سالهای قبل قابل توجه بوده و جذب هم شده است، همچنین مرمتهای خوبی هم در بناهای تاریخی انجام شده است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با اشاره به فعالیت سامانه ثبت انتقادات، پیشنهادها و شکایات مردم این اداره کل با شماره تلفن ۰۹۶۲۹ یادآور شد: شهروندان، گردشگران و مسافران نوروزی میتوانند از طریق این سامانه با ما در تماس باشند.
اصفهان، شهر جهانی صنایع دستی است
محققیان با بیان اینکه بعضی ابنیه تاریخی همچون کاخ عالیقاپو با توجه به سابقه بیش از ۴۰۰ سال، ظرفیت پذیرش تعداد زیاد گردشگران و مسافران را برای بازدید ندارد، گفت: در این راستا تدابیری اندیشیده شده، بر این اساس فروش بلیت پشت سر هم انجام نمیشود و با لحاظ کردن فاصله در فروش بلیت، شرایط را برای خارج شدن تدریجی مسافران از بنا فراهم کردیم، البته یگانهای حفاظت نیز در بناها حضور دارند.
وی ادامه داد: اداره کل میراث فرهنگی با دانشگاه هنر و سایر دانشگاهها که رشته گردشگری در آن مراکز در مقاطع مختلف تحصیلی وجود دارد، ارتباط دارد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با بیان اینکه اصفهان، شهر جهانی صنایع دستی است و بیش از ۷۰ هزار هنرمند در این حوزه در اصفهان فعالیت میکنند، خاطرنشان کرد: ۳۰۰ رشته از ۶۰۰ رشته صنایع دستی که در جهان فعال است، در ایران وجود دارد و ۲۰۰ رشته از این تعداد در اصفهان وجود دارد که به عنوان نقطه قوت از آن یاد میشود.
محققیان افزود: نشان هنری و کارت و مجوز فعالیت به صورت انفرادی و کارگاهی برای هنرمندان صنایع دستی صادر میشود و تسهیلات ارائه شده به آنها، شامل کمک به آنها و بیمه کردن هنرمندان صنایع دستی است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: موضوع میراث فرهنگی و گردشگری، امری فطری است، در آیات قرآن نیز به این موضوع اشاره و به انجام آن تکلیف شده است، البته در همه دنیا هم برای صنعت گردشگری اهمیت بسیاری قائل هستند.
وی از مردم درخواست کرد در حفظ و نگهداری آثار تاریخی که نشانه هویت و فرهنگ ما است، کوشا باشند تا بتوانیم این سابقه درخشان را به نسل آینده انتقال دهیم.
نظر شما