سیدرضا صدرالحسینی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به تصویب قطعنامه آتش بس فوری شورای امنیت سازمان ملل متحد اظهار کرد: پس از گذشت شش ماه از جنایات مستمر رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و به ویژه مردم غزه، سرانجام با تلاش اعضای غیردائم شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامهای مبنی بر آتش بس فوری و تبادل اسرا به تصویب رسید که علیرغم سه مورد قبلی آمریکاییها این قطعنامه را وتو نکردند و به آن رأی ممتنع دادند.
وی افزود: البته باید توجه داشت که آمریکاییها در رابطه با الزامآور بودن این قطعنامه نیز شک و شبهاتی را ایجاد کردند و فقط بر اساس فشار افکار عمومی جهان در ارتباط با این قطعنامه به آن رأی ممتنع دادند.
اجرایی شدن قطعنامه آتش بس فوری در غزه با چالش روبرو خواهد شد
کارشناس مسائل غرب آسیا با تاکید بر اینکه موضوع آتش بس دائمی یکی از موضوعاتی بود که مقاومت فلسطین به دنبال آن بود و متأسفانه در این قطعنامه به آن اشارهای نشده است، ابراز کرد: بر همین اساس اجرایی شدن این قطعنامه تا حدودی زیادی با اما و اگر و چالشهایی روبرو خواهد شد.
وی این اقدام شورای امنیت سازمان ملل متحد را یک گام به جلو تلقی کرد و گفت: با این حال امکان اجرایی شدن قطعنامه آتش بس فوری در غزه از جانب رژیم صهیونیستی به سرعت انجام نخواهد شد چرا که در واکنشهای اولیه تمام مقامات این رژیم نسبت به این قطعنامه واکنش منفی نشان دادند و حتی بعضی از مقامات این رژیم مانند وزیر جنگ اعلام کرد که به عملیات خود ادامه خواهند داد و به قطعنامه تن نخواهند داد.
صدرالحسینی اذعان کرد: به هر روی میتوان گفت شورای امنیت سازمان ملل متحد بر اساس نگاه واقعبینانه به جنایات رژیم صهیونیستی قطعنامه آتش بس فوری را صادر کرده اما اعتماد و اطمینان قابل توجهی برای اجرایی شدن آن مانند قطعنامههای گذشته که به نفع مردم فلسطین بود، وجود ندارد.
تفاوت رأی آمریکا ناشی از انتخابات پیش رو در این کشور است
وی با اشاره به اختلافات تاکتیکی و جزئی بین نتانیاهو و مقامات امریکایی و شخص بایدن که در طول ماههای اخیر به وجود آمد است، گفت: با این وجود هیچ اختلاف راهبردی بین این آمریکا و رژیم صهیونیستی وجود ندارد و بر همین اساس میتوان گفت مسئله وتو نکردن قطعنامه آتش بس فوری توسط آمریکا نمیتواند به شکافهای سطحی بین رژیم و آمریکا دامن بزند.
کارشناس مسائل غرب آسیا خاطر نشان کرد: به نظر میرسد دولت دموکرات حاکم بر آمریکا در این شرایط به فکر آینده خود در انتخابات ایالات متحده نیز میباشد که شاید یکی از دلایل تفاوت رأی آمریکا با دفعات گذشته همین موضوع انتخابات و وضعیت نظرسنجیهایی است که در این ایام انجام میشود.
نظر شما