به گزارش خبرگزاری ایمنا، نشریه اکونومیست با طرح جلد توجه برانگیزی بر خلاف واقعیت موجود حمایت غرب و برخی کشورهای منطقهای از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه مدعی شده است که با توجه به انزوای روزافزون آن بهتر است آمریکا به اسرائیل در یافتن یک استراتژی بهتر کمک کند.
اکونومیست نوشته است که هنوز یک مسیر باریک از جهنم غزه برای رژیم صهیونیستی وجود دارد. آتشبس موقت و آزادی گروگانها میتواند باعث تغییر دولت رژیم اسرائیل شود؛ ممکن است باقیمانده رزمندگان حماس در جنوب غزه مهار شده یا حذف شوند. در نتیجه این دو تحول، گفتگوها در مورد راه حل دو کشوری میتواند با کمک آمریکا و متحدانش در خلیج فارس آغاز شود.
به گفته این نشریه، البته به همان اندازه محتمل است که مذاکرات آتشبس با شکست مواجه شود. این امر میتواند اسرائیل را در تیرهترین مسیر موجودیت ۷۵ سالهاش محبوس کند، که شامل اشغال بیپایان، سیاست راستگرایانه و انزوا بوده است. امروز بسیاری از اسرائیلیها این موضوع را انکار میکنند، اما در نهایت یک حسابرسی سیاسی انجام خواهد شد. این نه تنها سرنوشت فلسطینیان را تعیین خواهد کرد، بلکه تعیین خواهد کرد که آیا رژیم صهیونیستی در آینده باقی خواهد ماند یا نه؟
اکونومیست مدعی است که دوستان اسرائیل در وضعیت عجیبی قرار دارند. همزمان که از اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه راضی هستند و آن را دفاع مشروع در برابر حماس میخوانند اما این رژیم در چندین بخش مهم شکست خورده است:
اول، در غزه، جلوگیری آن از ارائه یا توزیع کمکها منجر به یک فاجعه انسانی قابلاجتناب شده است، و جایی که تلفات غیرنظامیان ناشی از جنگ بیش از ۲۰ هزار نفر و در حال افزایش است. دولت بنیامین نتانیاهو با هر گونه مدیریت پس از جنگ غزه توسط دولت خودگردان فلسطین یا صلحبانهای بینالمللی مخالفت کرده است. محتملترین نتیجه، اشغال مجدد نظامی غزه است. اگر کرانه باختری را نیز اضافه کنید، رژیم صهیونیستی بین ۴ تا ۵ میلیون فلسطینی را تحت اشغال خود در خواهد آورد.
دوم، اسرائیل در زمینه سیاست داخلی نیز شکست خورده است. این مشکلات عمیقتر از رهبری بد نتانیاهو است. جنبش رو به رشد شهرکنشینان اشغالگر و جمعیت افراطی ارتدکس، سیاست را به سمت راست کشانده و جامعه را دو قطبی کرده است. جنگ این خطرات را افزایش داده است، و اگر چه احزاب راستگرای ائتلاف از کابینه جنگ کنار گذاشته شدهاند اما با استفاده از لفاظیهای تحریککننده به خشونت شهرکنشینان دامن زده و جلوگیری از ارسال کمکهای بشردوستانه و برنامهریزی برای دوران پس از جنگ منافع ملی رژیم اسرائیل را به خطر انداختهاند.
شکست آخر رژیم اسرائیل در خصوص دیپلماسی ناشیانه است. خشم کشورهای جنوب جهانی در واکنش به جنگ اجتناب ناپذیر بود، اما اسرائیل کار ضعیفی در مقابله با آن انجام داده است. کشیده شدن به دادگاههای بینالمللی، اتهامات نسلکشی به وجهه آن لطمه زده است. جوانان آمریکایی کمتر از والدینشان با اسرائیل همدردی میکنند. رئیس جمهور آمریکا، جو بایدن تلاش کرد تا با حمایت علنی از دولت نتانیاهو او را مهار کند، اما شکست خورد. در ۱۴ مارس، چاک شومر، بزرگترین متحد اسرائیل در سنا، گفت که رهبر اسرائیل سردرگم است.
اکونومیست در ادامه نوشته است که این یک تصویر تاریک است که مردم در اورشلیم یا تلآویو به آن اعتراف نمیکنند. نتانیاهو از حمله به رفح به عنوان آخرین پناهگاه حماس صحبت میکند، در حالی که جناح راست تندرو در مورد اسکان مجدد غزه خیال پردازی میکند. بسیاری در جریان اصلی اسرائیل دارند خود را فریب میدهند. آنها بر این باورند که تهدیدهای علیه اسرائیل، بیرحمی آن را توجیه میکند و این جنگ به بازدارندگی کمک کرده است. آنها نتیجه گرفتهاند که اشغال گزینه مقبولی است. هرچند آنها ترجیح میدهند در خارج از کشور محبوب باشند، اما معتقدند محکومیت به جنایت و یهودستیزی بهای ناچیزی برای امنیت است. اگر دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا بازگردد، ممکن است یک بار دیگر به رژیم صهیونیستی پاس رایگان بدهد.
اکونومیست معتقد است که آسیب به وجهه رژیم اسرائیل میتواند ادامه جنگ در غزه را سختتر کند اما تهدید دراز مدت از سوی ایران و نیروهای نیابتی آن از جمله حزب الله است. جلوگیری از این امر مستلزم مشارکت نظامی با آمریکا است که به حمایت دو حزبی و در حالت ایدهآل حمایت اعراب خلیج فارس نیز نیاز دارد. اقتصاد آن به صادرات فناوری و کارشناسان با دسترسی به بازارهای جهانی بستگی دارد. به جای ایمن ساختن اسرائیلیها، اشغال دائمی فلسطین، جناح راست و مقاومت فلسطین را تقویت کرده و سیاست را مسموم میکند.
با فاصله گرفتن اسرائیل و غرب، بازدارندگی آن نیز تضعیف میشود. شرکتهایی که در جنایات غزه مشارکت کردهاند ممکن است تحریم شوند. رئیسهای آنها ممکن است به خارج مهاجرت کنند و سربازانی که به این کشورها میروند بازداشت میشوند.
اکونومیست نتیجهگیری کرده است که آمریکا باید به رژیم صهیونیستی کمک کند تا از این سرنوشت دور بماند زیرا اگر شکست بخورد، خودش هم هزینه دیپلماتیک سنگینی را خواهد پرداخت. بهترین گزینه آتشبس موقت است که مسیری را برای گفتگوهای دو کشور باز میکند. آغوش اولیه بایدن شکست خورد، اما سیاست فشار و اجبار نیز شکست خواهد خورد. اگر آمریکا سعی کند رژیم صهیونیستی را به زور از غزه بیرون کند در حالی که حماس هنوز میتواند دوباره سازماندهی شود، یا حمایت نظامی را محدود کند، یا از حمایت خود در سازمان ملل دست بکشد، امنیت رژیم اسرائیل ممکن است به خطر بیفتد.
این نشریه همچنین افزوده، بنابراین آمریکا باید از ابزارهای دیگری استفاده کند. باید کمکهای بشردوستانه بیشتری را به صورت یکجانبه ارسال کند و با توجه به فقدان کمکرسانی توسط رژیم اسرائیل، از تأمین سلاح برای حمله به رفح خودداری کند. باید تحریمها علیه شهرکنشینان و افراطیان جناح راست را گسترش دهد تا به رایدهندگان اسرائیلی نشان دهد که آمریکا امنیت آنها را تضمین میکند اما نه افراط گرایی یا اشغال دائمی. آمریکا همچنین باید نشان دهد که مشتاق به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان بخشی از مذاکرات صلح دو کشور است. بیشتر جنگهای اسرائیل با تحولات سیاسی همراه است. برکناری نتانیاهو آسان نخواهد بود. اما وقتی زمان حسابرسی برسد، بسیار عظیم خواهد بود. جنگ بسیاری از توهمات را از بین برده است: اینکه فلسطینیها را میتوان نادیده گرفت. اینکه دولت خودگردان فلسطین اصلاحپذیر است. و رژیم اسرائیل میتواند همچنان در مناطق اشغالی شهرکسازی کند و درباره راهحل دو کشور صحبت کند.
نظر شما