شهر اسپانیایی؛ زادگاه رمضان در اروپا/ ابتکار تگزاس در تبدیل روغن‌های سوخته به بیودیزل

جدیدترین خبرهای شهرهای جهان ایمنا را در این بسته خبری بخوانید.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، «افزایش تاب‌آوری ونکوور با به‌روزرسانی استراتژی‌های اقلیمی»، «هوشمندتر و متصل‌تر شدن لندن»، «ابتکار تگزاس در تبدیل روغن‌های سوخته به بیودیزل»، «تبدیل ضایعات ماهی به مواد مصرفی پزشکی در ایسلند»، «دفع سبز باتری‌های خودروهای برقی در نیوجرسی»، «تبدیل آب فاضلاب تصفیه‌شده به برف در ایالت آمریکایی»، «شهر اسپانیایی؛ زادگاه رمضان در اروپا» و «تهیه نقشه‌راه کربن‌زدایی صنعتی در شهر بریتانیایی» را در این بسته خبری مدیریت شهرهای جهان ایمنا بخوانید.

افزایش تاب‌آوری ونکوور با به‌روزرسانی استراتژی‌های اقلیمی

ونکوور کانادا با به‌روزرسانی استراتژی سازگاری با تغییرات اقلیمی خود، با حمایت از اقتصاد محلی و ایجاد جوامع انعطاف‌پذیرتر بر کاهش خطرات مربوط به تغییرات آب‌وهوایی متمرکز شد.

استراتژی به‌روزشده بر اقداماتی برای پاسخگویی به پنج خطر اصلی مرتبط با تغییرات آب‌وهوایی متمرکز است که بر ونکوور تأثیر دارد. این موارد شامل گرمای شدید، کیفیت پایین هوا (به دلیل دود آتش‌سوزی جنگلی)، خشکسالی، بارندگی شدید و افزایش سطح دریا می‌شود.

این استراتژی بر اساس موفقیت‌ها و نوآوری‌های قبلی، شامل بیش از ۶۰ اقدام استراتژیک برای حمایت از مردم، اکوسیستم‌ها و زیرساخت‌ها با کاهش خطرات و افزایش انعطاف‌پذیری در برابر این خطرات است. اقدامات در این برنامه از طریق افزایش دسترسی به فضای سبز، ایجاد فضاهای خنک‌کننده بیشتر و بهبود کیفیت هوای داخلی هنگام رویدادهای گرما و دود، همراه با توسعه زیرساخت‌های بهبود یافته، در راستای منفعت سلامت و ایمنی ساکنان قرار دارد.

برنامه‌ریزی سازگاری پیشگیرانه جدید همچنین از نوآوری اقتصادی و صرفه‌جویی مستقیم و غیرمستقیم در هزینه‌ها پشتیبانی می‌کند و اساس آن همچون دیگر برنامه‌های انطباقی دولت، این است که تغییرات آب‌وهوایی به‌طور نامتناسبی بر جمعیت‌های آسیب‌پذیر تأثیر می‌گذارد و هر اقدام آن با تعهد شهر به برابری هم‌سو می‌شود.

شهر اسپانیایی؛ زادگاه رمضان در اروپا/ ابتکار تگزاس در تبدیل روغن‌های سوخته به بیودیزل

هوشمندتر و متصل‌تر شدن لندن

یک شرکت زیرساخت‌های ارتباطی مشترک با ارائه‌دهنده فیبر نوری کامل لندن برای تسریع دستیابی به چشم‌انداز شهر برای تبدیل شدن به شهری با اتصالات بهتر و یک شهر هوشمند پیشرو در جهان همکاری می‌کند. این گروه یک شبکه فیبر پرسرعت جدید در سراسر لندن ایجاد خواهند کرد، پوشش تلفن همراه را از طریق استقرار واحدهای سلولی کوچک در مناطق شلوغ شهر بهبود خواهند بخشید و برای اولین بار 4G و 5G را به بخش‌های زیرزمینی خطوط لوله خواهند رساند. دو سازمان بر این باورند که این همکاری با افزایش اتصال و بهینه‌سازی خدمات شهری، همچنین تقویت پایداری، به توسعه نقشه راه هوشمندتر شدن لندن با همکاری یکدیگر کمک خواهد کرد.

این همکاری گام مهمی در تحول دیجیتال لندن است و نشان می‌دهد که چگونه تخصص زیرساخت هوشمند، همراه با شبکه گیگافست می‌تواند چشم‌انداز شهردار را برای لندنی با اتصال بهتر به واقعیت تبدیل کند.

ابتکار تگزاس در تبدیل روغن‌های سوخته به بیودیزل

دفع هر نوع چربی‌، گریس یا روغن از طریق سینک‌های ظرف‌شویی و روشویی یا به هر نحوی که آن‌ها را وارد جریان آب و فاضلاب کند، پیش از هر چیز شهرها را با احتمال انسداد لوله‌ها به‌دلیل تجمع و رسوب کردن آن‌ها با سرد و سفت شدن مواجه می‌کند. این گرفتگی لوله‌ها جریان آب‌های ورودی و خروجی را با مشکل روبه‌رو می‌کند و بسیار دردسرساز است. با این حال در بسیاری از نقاط سراسر جهان هنوز هم اضافه‌های روغن و گریس از طریق چاه‌های آب و فاضلاب دفع می‌شود.

شهرهای شمال تگزاس شهرهای شمال تگزاس راهی تازه برای مقابله با این مشکل کشف کرده‌اند و در حال تبدیل چربی‌های اضافی و روغن‌های سوخته آشپزی به بیودیزل یا دیزل سوختی هستند که جایگزینی سبز برای دیزل فسیلی محسوب می‌شود. جمع‌آوری چربی‌ها در یک ظرف دربسته و انتقال آن به یک مکان تعیین‌شده برای بازیافت این روغن‌ها، عملی است که در کنار پیشگیری از وقوع این فجایع می‌تواند مزایای زیست‌محیطی بسیاری نیز داشته باشد.

شهر اسپانیایی؛ زادگاه رمضان در اروپا/ ابتکار تگزاس در تبدیل روغن‌های سوخته به بیودیزل

تبدیل ضایعات ماهی به مواد مصرفی پزشکی در ایسلند

ضایعات ماهی در ایسلند طی یک تلاش نوآورانه به کالاهای پزشکی و پایدار تبدیل می‌شود که این‌امر مزایای قابل‌توجهی دارد. هدف از این پروژه دستیابی به استفاده کامل از ظرفیت قابل ارائه ضایعات ماهی است. سرمایه‌گذاری ایسلند در این بخش که به‌عنوان «پروژه صد درصد ماهی» شناخته می‌شود، افزایش قابل‌توجهی در استفاده از ماهی کاد، از ۴۰ درصد در سال ۲۰۰۳ به نزدیک به ۹۵ درصد امروز داشته است. این امر به توسعه مجموعه‌ای از محصولات نوآورانه مانند پیوند پوست ماهی کاد برای قربانیان سوختگی و کپسول‌های امگا ۳ منجر شده است.

پیوند پوست ماهی یک اختراع موفقیت‌آمیز از شیمی‌دان مؤسس شرکت بیوتکنولوژی کرسیس است. گرافت‌ها در اندازه‌های مختلف برای قرار گرفتن روی زخم‌هایی در مقیاس‌های مختلف وجود دارند و به‌منظور درمان هزاران بیمار مبتلا به سوختگی، زخم‌های باز دیابتی و سزارین‌های عفونی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

دفع سبز باتری‌های خودروهای برقی در نیوجرسی

نیوجرسی با تصویب قانون مدیریت باتری خودروهای الکتریکی و هیبریدی، قانون مسئولیت تولیدکننده گسترده (EPR) را معرفی کرد که تولیدکنندگان باتری را وادار می‌کند تا روش‌های پایداری برای استفاده مجدد، بازیافت و دفع مناسب باتری‌های دور ریخته‌شده خودروهای برقی را ابداع کنند. این ابتکار با هدف تقویت یک اقتصاد دایره‌ای با پرداختن به اثرات زیست‌محیطی خطرناک باتری‌های خودروهای برقی مانند آتش‌سوزی‌های احتمالی و ورود مواد شیمیایی در منابع آب و خاک انجام می‌گیرد.

این قانون نه تنها از نظارت بر محیط زیست حمایت می‌کند، بلکه نویدبخش مزایای اقتصادی قابل‌توجهی نیز هست و راه را برای نوآوری و ایجاد شغل در بخش‌های در حال رشد بازیافت هموار می‌کند. برای تقویت این پتانسیل اقتصادی نیز همکاری‌های گسترده‌ای میان تویوتا و شرکت بازیافت باتری نیوجرسی شکل گرفته است که مزایای صرفه‌جویی در هزینه لجستیک بازیافت باتری کارآمد را برجسته می‌کند.

شهر اسپانیایی؛ زادگاه رمضان در اروپا/ ابتکار تگزاس در تبدیل روغن‌های سوخته به بیودیزل

تبدیل آب فاضلاب تصفیه‌شده به برف در ایالت آمریکایی

یک رویکرد انقلابی برای برف‌سازی در یک پیست اسکی معتبر در مونتانای آمریکا طی اقدامی نوآورانه در حال شکل‌گیری است. این تفرج‌گاه انحصاری که به‌واسطه اعضای برجسته خود هم‌چون بیل گیتس و جاستین تیمبرلیک شناخته می‌شود، از پروژه پیشگامانه تبدیل فاضلاب به برف رونمایی کرد. این ابتکار به چالش‌های دوگانه پایداری محیطی و نیاز به پوشش برفی قابل‌اعتماد در طول زمستان‌های خشک فزاینده در مونتانا می‌پردازد.

فرآیند جدید برف‌سازی نه‌تنها به ایمن‌سازی زمین‌های اسکی بیشتر، بلکه به محیط زیست نیز کمک می‌کند. این پروژه نوآورانه نتیجه بیش از یک دهه همکاری بین سازمان‌های محیط زیست محلی و برنامه‌ریزهای ایالتی است. این باشگاه سابقه تغییر کاربری فاضلاب را دارد و پیش‌تر از آن برای آبیاری زمین گلف خود استفاده کرده بود. این پروژه نه تنها فصل اسکی قابل اعتمادتری را تضمین، بلکه رویکردی پایدار برای مدیریت آب را نیز برجسته می‌کند.

شهر اسپانیایی؛ زادگاه رمضان در اروپا/ ابتکار تگزاس در تبدیل روغن‌های سوخته به بیودیزل

تهیه نقشه‌راه کربن‌زدایی صنعتی در شهر بریتانیایی

آکسفورد بریتانیا برای دست‌یابی به هدف کربن‌صفر خالص تا سال ۲۰۴۰ باید تقاضای انرژی صنعتی خود را تا ۴۵ درصد کاهش دهد و ۵۰ درصد از فرآیندهای صنعتی را برقی‌سازی کند. شهر در حال توسعه یک نقشه‌راه است که نشان می‌دهد چگونه صنعت می‌تواند مطابق با بلندپروازی‌های کربن‌صفر خالص شهر رفتار کند و کربن‌زدایی شود. این شهر تاکنون در حرکت به‌سوی هدف خود برای کربن‌صفر شدن تا سال ۲۰۴۰ پیشرفت خوبی داشته است‌، با این حال مقابله با انتشارهای صنعتی که تولید یک‌پنجم از گازهای گلخانه‌ای شهر را برعهده دارد، نیازمند اقدامات خاص صنعتی است و یک چالش خواهد بود.

هدف آکسفورد این است که تا سال ۲۰۴۰، یعنی ۱۰ سال زودتر از مهلت قانونی تعیین‌شده توسط دولت، به انتشار کربن‌صفر خالص در کل شهر دست پیدا کند. به‌طور کلی حدود یک‌پنجم (۱۷ درصد) از انتشار گازهای گلخانه‌ای آکسفورد مربوط به صنعت است و ۶۶ درصد از فرآیندهای صنعتی این شهر با گاز ایجاد می‌شود. به این ترتیب برای دست‌یابی به هدف ۲۰۴۰، نیاز به کاهش ۴۵ درصدی تقاضای انرژی صنعتی و برقی‌سازی ۵۰ درصدی فرآیندهای صنعتی وجود دارد.

تهیه یک نقشه‌راه استراتژیک کربن‌زدایی صنعتی به‌عنوان بهترین راه برای سازمان‌ها در راستای همکاری و اقدام جداگانه به‌منظور کربن‌زدایی صنعتی در آکسفورد که شامل تشکیل گروهی برای سازمان‌های صنعتی می‌شود که با همکاری یکدیگر برنامه اقدام را ارائه می‌کنند و توانایی سازمان‌ها را برای ارائه پروژه‌ها در این نقشه‌راه صنعتی به‌صورت محلی افزایش می‌دهند.

شهر اسپانیایی؛ زادگاه رمضان در اروپا/ ابتکار تگزاس در تبدیل روغن‌های سوخته به بیودیزل

شهر اسپانیایی؛ زادگاه رمضان در اروپا

اندلس در قلب پرهیاهوی کوردوبا (قرطبه) اسپانیا، در سال ۷۱۱ پس از میلاد پایتخت امپراتوری اروپای غربی بود. به‌رغم اینکه تصور می‌شود ادغام مسلمانان در غرب یک مفهوم نسبتاً جدید است، مسیرهای پرپیچ‌وخم این شهر داستان‌هایی از نفوذ اسلامی را زمزمه می‌کنند که به بیش از هزار سال پیش بازمی‌گردد.

مسلمانان اروپایی همچون دیگر نقاط جهان به مدت یک ماه قبل از طلوع آفتاب برای سحری از خواب بیدار می‌شوند، در ساعات روشنایی روزه می‌گیرند، سپس افطار می‌کنند و برای فعالیت‌های معنوی و اجتماعی در مساجد سراسر اروپا گردهم می‌آیند، اما تنها کوردوبا می‌تواند به‌طور منطقی ادعا کند که زادگاه رمضان در اروپا است، زیرا این شهر اولین مکان در اروپا است که روزه‌داری در آن به‌طور سازمان‌یافته مشاهده شد.

شهر اسپانیایی؛ زادگاه رمضان در اروپا

ورود اسلام به اندلس

تنها یک قرن پس از تأسیس اسلام، ارتشی از اعراب دمشق، شمال آفریقا را طی کردند و از تنگه جبل‌الطارق گذشتند. چشم‌انداز آن‌ها ایجاد خلافت جدیدی بود که با مراکز قدرت اسلامی در سراسر مصر و شام رقابت می‌کرد. آن‌ها قرطبه را به‌عنوان پایتخت خود انتخاب کردند و طی ۷۸۰ سال آینده ملت اسلامی اندلس به‌آرامی شکل گرفت. قرطبه در دوران اوج خود پایتختی با بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت و مرکز خلافتی بود که بیشتر شبه‌جزیره ایبری را در بر می‌گرفت.

گسترش اسلام به انفجاری در جمعیت قرطبه انجامید، سپس حاکمان شهر در آن مدینه‌الزهرا به‌معنای «شهر درخشان» را ساختند. این بنای سه‌طبقه در قرن دهم توسط خلیفه عبدالرحمن سوم ساخته شد. شکوه مدینةالزهرا در سال ۱۰۱۰ پس از میلاد با شورش بربرها کاهش پیدا کرد، چراکه این حمله به تخریب آن و پراکنده شدن گنجینه‌هایی منجر شد که به شمال اروپا راه یافت و بر هنر و فرهنگ آنجا تأثیر گذاشت.

با این حال اندلس امروزه فرهنگ‌هایی را در دل خود جای داده است که ریشه‌های موری و تأثیرات اسپانیایی معاصر را منعکس می‌کند و دارای آثار دیدنی قابل‌توجهی همچون یک مسجد-کلیسای جامع ۲۴ هزار متر مربعی مساحت است که بر منظره شهر تسلط دارد و درون آن به اندازه تاریخ داستانی‌اش پیچیده است.

ساخت‌وساز این بنا در سال ۷۸۵ بعد از میلاد با هدایت عبدالرحمن اول برای ایجاد مسجدی شبیه به آنچه در دمشق و بغداد وجود دارد، آغاز شد. پس از سقوط اندلس و رکونکیستای اسپانیایی در سال ۱۲۳۶ پس از میلاد مسیحیان این مسجد را تغییر دادند و یک محراب زیر نورگیر آن و یک ناقوس به مناره آن اضافه کردند. آنچه امروز باقی مانده، نمونه‌ای از ادغام فیزیکی دو فرهنگ و دین است که هم‌زمان احساس راحتی و ناراحتی دارد، زیرا شامل دو ساختمان مختلف می‌شود که در یک زمان یک فضا را اشغال کرده‌اند.

۸۵۶ ستون شگفت‌انگیز از مرمر و جاسپر در ردیف‌هایی منظم در این بنای تاریخی کشیده شده است، اما مرکز این سازه متفاوت است و تقریباً مانند یک عضو پیوندی با مجسمه‌های مرمری پیچیده از قدیسین و شخصیت‌های برجسته کاتولیک در آن قرار گرفته است. این کلیسای جامع حداقل به چهار سبک معماری ساخته شده است و تنها چند متر دورتر از محراب سابق مسجد قرار دارد که از نظر تاریخی نشان‌دهنده تسلط سابق مسلمانان بر شهر است.

شهر اسپانیایی؛ زادگاه رمضان در اروپا

امروزه این محل به‌عنوان یک کلیسای جامع عمل می‌کند و مسلمانان مجاز به اقامه نماز در آن نیستند که این امر اعتراضات بسیاری را نیز به‌دنبال داشته و به درگیری‌هایی منجر شده است. در فضای خارج از این مسجد-کلیسا یک پل رومی بازسازی‌شده توسط مورها در برج کالاهورا قرار دارد که در حال حاضر دارای یک موزه کوچک است و به زندگی در اندلس اختصاص دارد.

اندلس در کنار این موارد مملو از دیدنی‌های شگفت‌انگیز و تاریخی بسیار است که ارزش بازدید را دارد و در این زمان از سال (ماه مبارک رمضان) به زیبایی تاریخ ریشه‌دار اسلام و رمضان در اروپا را به تصویر می‌کشد و نشان می‌دهد که مقصدی قابل توجه برای کشف تأثیرات دین فراتر از خاورمیانه است.

کد خبر 738347

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.