رحمان سعادت در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: با توجه به تداوم مشکلات اقتصادی بهویژه در حوزه تولید، مقام معظم رهبری با در نظر داشتن بر اینکه این حوزه خود شاکله حل مشکلات اقتصادی کشور است که پایه اصلی آن بر اساس مشارکت مردم نیز ا ست امسال هم تاکید مجددی بر آن داشتهاند.
وی اظهار میکند: انتظار میرود ارگانهای دولتی و همچنین دولت ۱۳ اهم فضای برای مشارکت حد اکثری مردم در زمینه تولید و مسائل اقتصادی ایجاد کنند تا به وسیله خود مردم مشکلات اقتصادی کاهش پیدا کند.
کارشناس اقتصاد بینالملل گفت: به طور طبیعی با افزایش تولید در سطح عمومی هنگامی که بحث مردم به میدان میآید درواقع داریم در خصوص اقتصاد کلان صحبت میکنیم، میتوانیم شاهد جهش تولید و کنترل تورم به وسیله حضور مردم در فضاهای همچون کسب و کار و تولید باشیم، سال گذشته با توجه به مطرح بودن مهار تورم دولت اقدامات خوبی در این زمینه انجام داد اما این اقدامات لازم و کافی نبودند حال لازمه مهار تورم ادامه همان سیاستها است که بانک مرکزی باید سیاستهای انضباط اقتصادی خود را در حوزه پولی و بانکی ادامه دهد.
سعادت ادامه داد: موضوع مهم دیگری که میتواند تولید را به شدت تهدید کند و انگیزهی مشارکت به صورت عمومی را به شدت کاهش دهد بحث فساد اقتصادی است که متأسفانه در سه ماه آخر سال گذشته با چندین مورد آن مواجه بودهایم، از آنجای که مسئولین الگوهای اجتماعی -سیاسی و اقتصادی برای مردم هستند باید بسیار مراقب باشند که دچار و یا در مظان اشتباه قرار نگیرند چراکه در این صورت انگیزه و مشارکت مردم به شدت کاهش پیدا خواهد کرد.
وی اظهار کرد: از آنجای که سیستم مالیاتی از مهمترین مسائل در هر اقتصادی است دولت و مجلس جدید نیز باید توجه بیشتری به آن و فساد اقتصادی داشته باشند.
کارشناس اقتصاد بینالملل ادامه داد: در کشورهای پیشرفته نیز شاد اخذ مالیات هستیم اما در این کشورها تعادلی بین گرفتن و ارائه خدمات وجود دارد که متأسفانه در سال گذشته در کشور تنها شاهد افزایش مالیات بدون ارائه خدمات ملموس بودهایم که این موضوع باعث نارضایتی شهروندان شده بود.
سعادت در پایان خاطرنشان کرد: در صورتی شاهد گشایش اقتصاد کلان خواهیم بود که علاوه بر کنترل فساد و استفاده از سیستم مالیاتی هوشمندانه موضوع اقتصاد مردم نهاد هم به نحو درست و احسنت پیگیری شود.
نظر شما