به گزارش خبرگزاری ایمنا، سیدرضا موسوی امروز _دوشنبه بیستوهشتم اسفند_ در نشست خبری ادارهکل دامپزشکی استان اصفهان اظهار کرد: هدف از برگزاری نشستها، انعکاس تلاشها، پیگیریها و اقدامات فرزندان این سرزمین برای رسیدن به اهداف، رسالتها و مأموریتها در ادارهکل دامپزشکی است.
وی افزود: انعکاس این تلاشها و اقدامات انجام شده در سازمان، منجر میشود که نگاه مردم به شرایط موجود استان و کشور، نگاهی امیدبخش و آگاهانه باشد و همکاری تنگاتنگی از سمت مجموعه آحاد مختلف جامعه در خصوص سرنوشت خود در مقوله امنیت غذایی، سلامت جامعه، پیشگیری از بیماریهای مشترک انسان و دام و نحوه ارتقای فرهنگ بهداشت عمومی با این ادارهکل رقم بخورد.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان تصریح کرد: استان اصفهان، استانی برجسته و پیشران در صنعت دام و طیور کشور و رتبه اول تولید شیر خام کشور با تولید روزانه ۶ هزار تن شیر خام، رتبه نخست تولید گوشت بوقلمون، رتبه نخست تولید تخممرغ با تولید روزانه ۴۸۰ تن، رتبه دوم تولید گوشت شترمرغ، رتبه پنجم تولید گوشت مرغ، رتبه سوم تولید عسل و رتبه چهارم تولید گوشت قرمز در کشور را به خود اختصاص داده است.
موسوی با بیان اینکه استان اصفهان جایگاه بسیار خاصی در تولید فرآوردههای خام دامی در کشور دارد، ادامه داد: این استان با داشتن ۴۴۰ هزار رأس دام سنگین، ۲.۸ میلیون رأس دام سبک گوسفند و بز، ۵۷۰ رأس اسب و تک سمی، ۴۸۰ نفر شتر و ۸ هزار واحد اماکن دامی در ۲۸ شهرستان، ۱۲۱ شهر و حدود ۲ هزار روستا، ۸ درصد جمعیت دامی کشور را در خود تعریف کرده است.
وی گفت: ارزش تولیدات دام و طیور کشور بالغ بر ۷۰۰ همت و این ارزش در استان برابر با ۷۰ همت ارزیابی میشود، از همین رو میتوان گفت که ۱۰ درصد کل صنعت دام، طیور و آبزیان و صنایع وابسته در استان اصفهان مستقر هستند و این استان مأموریت صیانت از ۷۰ تا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان صنعت را در سطح کشور بر عهده دارد.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به استقرار ۱۲ درصد واحد پرورش طیور کشور در اصفهان ادامه داد: مأموریت خود را صیانت از سرمایه دامی میدانیم و بیش از ۱۷ میلیون نوبت سر واکسیناسیون در طول سال و سمپاشی ۲.۷ میلیون متر مربع اماکن دامی انجام میشود و اقدامات برجستهای در خصوص پیشگیری از بیماریهای مشترک بیماریهای دام و انسان در دستور کار خود داریم.
بیش از ۴۰ درصد پستهای سازمانی خالی است
موسوی اضافه کرد: استان اصفهان ظرفیت ۶۹ میلیون قطعه ماهی زینتی، ۷۵۰۰ تن ماهی سردآبی و ۴۲۰۰ تن ماهی گرمآبی دارد و شاهد فعالیت ۵۴۲ مرکز پرورش آبزیان در کشور هستیم؛ با توجه به اقدامات انجام شده برای پنجمین سال متمادی شاهد بروز نکردن بیماری VHS و کاهش ۷۰ درصدی بیماری نکروز عفونی پانکراس قزلآلا در استان هستیم.
وی با بیان اینکه در استان اصفهان ۴۸۴۸ زنبورستان، ۸۵۸ هزار و ۵۵۰ کلونی زنبور عسل وجود دارد و در سال ۷۵۶۶ تن عسل تولید میشود و در سال جاری ۲۹۸ تن عسل به کشورهای دیگر صادر شده است، افزود: نقش دیگر فعالان حوزه دامپزشکی در امنیت و ایمنی غذایی، حمایت از تولید با اعمال نظارتهای بهداشتی و قرنطینهای است که مساوی امنیت ملی برآورد میشود.
وی گفت: ۱۰ درصد از صنعت دام و طیور کشور در استان اصفهان وجود دارد و انتظار میرود ۱۰ درصد از نیرو و اعتبارات این حوزه نیز در استان وجود داشته باشد، این موضوع در صورتی که است که در حال حاضر بیش از ۴۰ درصد پستهای سازمانی این ادارهکل خالی است.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان اضافه کرد: برآوردها نشان میدهد ۴.۴ درصد نیرو در استان مستقر و اعتبار هزینهای این ادارهکل حدود ۴ درصد است، اما با این وجود ۱۰ درصد از مأموریتهای کشوری در اصفهان انجام میشود؛ در واقع میتوان گفت راندمان کاری در نیروهای دامپزشکی استان برابر با ۲۵۰ درصد ارزیابی میشود.
وی با اشاره به سختیهای شغل دامپزشکی و مجروح شدن شش نفر طی سال جاری حین انجام مأموریت مایهکوبی تصریح کرد: ۲۵ واحد آزمایشگاه دولتی و ۲۵ واحد آزمایشگاه بخش خصوصی در استان فعال است که این مراکز ادارهکل دامپزشکی استان را در ماموریتهایی از جمله مراقبت و پیشگیری آزمایشگاهی همراهی میکند.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان تعداد نظارتهای انجام شده بر کیفیت داروها طی سال جاری افزایش و تعداد تخلفات این حوزه روند کاهشی داشته است، ادامه داد: یکی از افتخارات استان، پیشتاز بودن در تولید فرآوردههای خام دامی صادراتمحور است؛ در سال ۱۳۰۲ تاکنون ۵۵ میلیون دلار صادرات فرآورده خام دامی به ۳۵ کشور انجام شده که بیشترین صادرات به کشورهای عراق، ترکیه، پاکستان، ارمنستان، افغانستان، ویتنام و تاجیکستان بوده است.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان افزود: سیاستهای دامپزشکی استان شامل اصلاح ساختار واحدهای تحت پوشش، کاهش تلفات در واحدهای تولید کننده و افزایش کیفیت فرآوردههای خام دامی است و به دنبال ظرفیتسازی از شرکتهای دانش بنیان در حوزه دامپزشکی هستیم و افقهای جدید و نوینی را در راستای عمقبخشی به مجموعه دامپزشکی پیگیری میکنیم.
نظر شما